Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin Doğu Bölgelerimize 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin Doğu Bölgelerimize 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

Onedio Medya
27.10.2015 - 08:42

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu, Elazığ, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Adana'nın güneydoğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzurum'un merkez ve güneyi, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Bingöl, Erzurum'un merkez ve güneyi, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

BURSA Parçalı ve az bulutlu, yarın sabah saatlerinde yer yer puslu 17

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu 18

KIRKLARELİ Parçalı yer yer çok bulutlu 18

SAKARYA Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

EGE 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu 15

AYDIN Az bulutlu ve açık 24

İZMİR Az bulutlu ve açık 20

MANİSA Az bulutlu ve açık 20

AKDENİZ 

Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile Adana'nın güneydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Göller yöresinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ANTALYA Az bulutlu 26

HATAY Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

MERSİN Parçalı bulutlu 26

İÇ ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu 15

ÇANKIRI Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı 15

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu 14

KONYA Az bulutlu 15

BATI KARADENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, akşam saatlerinden itibaren hafif olmak üzere sağanak yağışlı 13

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, öğle saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlı 14

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu, akşam saatlerinden itibaren hafif olmak üzere sağanak yağışlı 12

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak yağışlı 14

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 15

BAYBURT Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Muş, Kars ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un merkez ve güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde merkez ve güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 9

KARS Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 8

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 16

VAN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr:Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/s); Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde güneyli yönlerden 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0