Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

FreiGeist
27.05.2015 - 08:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Raporlar

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Kastamonu ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgar'ın Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekelniyor. 23

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

MUĞLA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekelniyor. 25

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 30

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

HATAY Parçalı bulutlu 31

MERSİN Parçalı bulutlu 27

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KONYA Parçalı çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

KASTAMONU Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yerel olarak sis görüleceği tahmin ediliyor. 24

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde öğle saatlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

TOKAT Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

TRABZON Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 25

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan ve Kars, akşam saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 27

ERZURUM  Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 21

KARS Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

MALATYA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 29

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

SİİRT  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in batısında fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), doğusu 3 ila 5 (20-40km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5(20-40km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr:Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m,Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı,Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğu, öğle güneybatı, akşam kuzeybatıdan, Güney Ege'de doğu ve kuzeydoğu, öğle kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), öğle 5 ila 7 (40-60km/s), sabah ve öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in batısında 6 ila 8 (50-75km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), batısında 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle Batı Akdeniz'de 2,0 ila 3,0m batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s)kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m,Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0