Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

FreiGeist
20.04.2015 - 08:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa'nın doğusu, Bilecik, Ordu, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzeyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, iç bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Bursa'nın doğu ilçeleri ve Bilecik çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya kesiminde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı 16

EDİRNE Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde pus ve sisli 18

İSTANBUL Parçalı bulutlu 15

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde pus ve sisli 17

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

İZMİR Parçalı yer yer çok bulutlu 20

MANİSA Parçalı yer yer çok bulutlu 21

MUĞLA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

ANTALYA Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21

HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu 24

MERSİN Parçalı yer yer çok bulutlu 21

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğleden sonra güney ve doğu ilçeleri sağanak yağışlı 12

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğleden sonra güney ilçeleri sağanak yağışlı 15

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu 14

DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu 14

KASTAMONU Parçalı yer yer çok bulutlu 15

ZONGULDAK Parçalı yer yer çok bulutlu 12

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğleden sonra güney ilçeleri sağanak yağışlı 14

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 13

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Muş ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 17

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 12

KARS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman ile Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 21

GAZİANTEP Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu 21

ŞANLIURFA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu 25

SİİRT  Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu 19

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam doğusu 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de; güney ve güneybatıdan, akşam güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan, öğlen güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan, ilk saatler kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam batısı 4 illa 6 (30-50 km/s) Doğu Akdeniz'de; batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-3 0km/s), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,75m, Görüş Mesafesi: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0