Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den 'Tam Fırtına' Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den 'Tam Fırtına' Uyarısı

FreiGeist
04.01.2015 - 19:49 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 09:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yurdumuz Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni, çok soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği, hafta ortasından itibaren ise yağışların kesildiği özellikle iç bölgelerimizde oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı tahmin edilmekte. Bugün Ege ve Akdeniz'de 'tam fırtına' bekleniyor...

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın doğusu, Ordu, Giresun, Sivas, Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli, Doğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR

  • Ege ve Akdeniz'de Tam Fırtına 

Ege Denizi: Bugün sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Ege'de Perşembe günü (08.01.2015) etkisini kaybedecek.

Batı Akdeniz: Bugün akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Çarşamba günü (07.01.2015) öğle saatlerinde kuzeyli yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşecek. Fırtına etkisini Perşembe günü (08.01.2015) öğle saatlerinde kaybedecek.

Doğu Akdeniz:  Bugün sabah saatlerinden sonra güneybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına aynı gün (05.01.2015) akşam saatlerinde güneybatılı yönlerden 8 ila 10 kuvvetinde (80-100km/s) tam fırtınaya dönüşecek. Salı günü (06.01.2015) sabah saatlerinden itibaren tekrar güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek olan rüzgarın, Çarşamba günü (07.01.2015) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı, doğusunda kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtınaya dönüştükten sonra Cuma günü (09.01.2015) ilk saatlerde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın doğusu, Ordu, Giresun, Sivas, Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli, Doğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Buzlanma ve don

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinde kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

BURSA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu 1

İSTANBUL Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 5

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

DENİZLİ Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 5

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 5

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Adana'nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Anamur çevrelerinde güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. 12

ANTALYA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 16

ISPARTA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

MERSİN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması beleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 0

KONYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

NİĞDE Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

KARABÜK Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

ZONGULDAK Çok bulutlu, karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı 4

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAYBURT Parçalı çok bulutlu, yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1

SAMSUN Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

TOKAT Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

TRABZON Parçalı çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlede kar şeklinde olması beklenen yağışların; Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli, batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -1

MALATYA Parçalı çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı 6

TUNCELİ Parçalı ve çok bulutlu, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN Çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağmurlu 7

DİYARBAKIR Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 5

GAZİANTEP Çok bulutlu, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağmurlu 11

ŞANLIURFA Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 11

DENİZLERDE HAVA

Doğu Akdeniz'de tam fırtına, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısında 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra batısında 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla batısında 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, gece saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, doğusunda 5 ila 7, akşam saatlerinden batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, doğusunda 3,0 ila 4,0m, zamanla 4,0 ila 5,0m, Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m; Görüş: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0