Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 50 İle Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı! Hava Durumu Nasıl? Yarın Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den 50 İle Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı! Hava Durumu Nasıl? Yarın Hava Nasıl Olacak?

GNS
08.02.2022 - 23:04

Dün akşam itibariyle Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ülkeyi etkisi altına almış durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9-15 Şubat tarihleri arasında ülkenin hava durumu raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda Çarşamba ve Perşembe günleri hava sıcaklıklarının daha da düşmesi beklendiği ifade edildi. Aynı zamanda MGM 50 il için turuncu ve sarı kodlu uyarılar verdi. Peki hava durumu nasıl? Hava yarın nasıl olacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

MGM önümüzdeki 5 günün hava durumu raporunu yayınladı. 9-15 Şubat tarihleri arası hava sıcaklıklarının düşeceği ifade edildi. Yayınlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

'Hava sıcaklıklarının; Çarşamba iç kesimlerde, Perşembe doğu bölgelerde azalacağı, ancak Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.' 

Peki hava durumu nasıl? Yarın hava nasıl olacak? İşte detaylar...

Yurt Genelinde Yağış Etkili: Yarın Hava Nasıl Olacak?

Yurt Genelinde Yağış Etkili: Yarın Hava Nasıl Olacak?

Çarşamba günü için yapılan tahminlerde; yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Güney Ege, Batı ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu'da sağanak, İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Fırtına Bekleniyor!

Fırtına Bekleniyor!

Rüzgarın; Batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

50 İl İçin Sarı ve Turunu Kodlu Uyarı

50 İl İçin Sarı ve Turunu Kodlu Uyarı

Kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve yer yer sağanak yağış beklenen 50 il sarı ve turuncu kodla uyarılırken iller şu şekilde sıralandı: Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce.

Soğuk Hava Etkisini Sürdürecek

Soğuk Hava Etkisini Sürdürecek

Hava sıcaklıklarının çarşamba iç kesimlerde, perşembe günü doğu bölgelerde azalacağı, ancak cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çığ Tehlikesine Karşı Uyarı

Çığ Tehlikesine Karşı Uyarı

Ayrıca, çığ tehlikesine karşı, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçların bulunduğu bölgelerde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması için uyarılarda bulunuldu. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın