Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Beyin Temelli Egzersiz: Genetik Ayarları Bilmek

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Beyin Temelli Egzersiz: Genetik Ayarları Bilmek

Mehmet Ali Deniz
03.04.2021 - 20:00 Son Güncelleme: 06.04.2021 - 12:55

İnsan gibi geçmişi milyonlarca yıl geriye dayanan bir canlı türünün genetiğini bilmekle ilgili konuştuğu bu günleri görmek inanılmaz bir duygu. Diğer yandan da bu canlı türünün bir mensubu olarak diğer bütün canlılar gibi normal bir şekilde doğup, normal bir hayat yaşayıp normal bir şekilde ölemeyecek olmakta oldukça gücüme gidiyor.

Altı üstü insan olarak doğduk, hiçbir suçumuz günahımız yok. Bir canlı türünün kendi genetiğini bilmek zorunda olması nedir Allah aşkına bu da nereden çıktı? Yok efendim yediklerine dikkat etmek, egzersiz, genetik bunlar ne ya?..

Etrafına bir bak, herhangi bir canlı yavrusu doğduktan sonra sorumluluklarının, bilmesi ve öğrenmesi gerekenlerin altında eziliyor mu? Hayır. Kendini araştırmak zorunda kalıyor mu? Hayır. Çünkü aslında öyle bir ihtiyaç yok. Yani yoktu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genetik zaten normal koşullarda bir canlı türünün doğada hayatta kalabilmek için ihtiyaç duyabileceği bütün yetenekleri atalarımızın yaşantısından süzerek bizlere aktaran muazzam bir sistem.

Genetik zaten normal koşullarda bir canlı türünün doğada hayatta kalabilmek için ihtiyaç duyabileceği bütün yetenekleri atalarımızın yaşantısından süzerek bizlere aktaran muazzam bir sistem.

Kendi kendine inanılmaz bir çalışma sistemi var. Neden biz bu sistemi bilmek zorundayız?

Çünkü yukarıdaki açıklamada kritik bir ayrıntı var. Doğada hayatta kalabilmek için…

Biz artık genetiğimizin kodladığı bilgilerin bize rehber olacağı o doğada yaşamıyoruz. Doğada yaşasaydık genetiğimize dair hiçbir şey bilmemize gerek kalmazdı. Çünkü o zaman zaten doğada yaşayabilmek için bizi diğer insanlardan ayıran bütün özelliklerimizi bilmek zorunda kalırdık.

Genetik olarak her insan daha önce dünya tarihi boyunca tekrarlanmamış bir şekilde farklı özelliklere sahip olarak kodlanır. Bu yüzden kimi daha hızlı koşar, kimi güzel tırmanır, kimi daha akıllıdır…

Her insan sahip olduğu özelliklere göre bir hayat yaşamak zorunda kalacağı için öyle bir hayatta insanların kendi genetiğini bilmesine hiç gerek olmaz.

Şimdi hayatınıza bir bakın. Tamamen farklı özelliklerle donatılmış milyonlarca insanla yan yana aynı işi yapıyor, aynı yemekleri yiyor, aynı sporları yapıyor, aynı hayatı yaşıyorsunuz.

Sonra bir bakıyoruz biri dünyanın en hızlı koşan insanı oluyor diğeri en dayanıklısı, diğeri en yeteneklisi, bir diğeri en akıllısı, bir diğeri en uzunu oluyor ama hiçbiri aynı anda hepsi olamıyor.

Herkes aynı hayatı yaşıyor ama birinin kas sistemi çöküyor, diğerinin bağırsakları bozuluyor, bir diğeri obez oluyor, öbürü sinir sistemi hastalıkları yaşıyor, kimi uykusuzluk çekiyor…

Bu modern hayatta her insan kendi genetik özelliklerinin dışında vücudunu kullanabilme inisiyatifini elinde tutuyor.

Daha sonra sanıyoruz ki bir şeyler oluyor ama sebebini bilmiyoruz. Hayır efendim sebebini biliyoruz.

Genetik analizler yaparak kimin hangi gıdayı yerse iyileşeceğini, kimin hasta olacağını, kimin ne kadar koşarsa gelişeceğini, kimin sakatlanacağını, kimin glüten almaması gerektiğini, kimin alabileceğini, kimin kahveyi ne kadar içmesi gerektiğine kadar her şeyi bilebiliyoruz.

Doğanın rehberliğinden çok uzakta bir yerde, kentin ortasında vücudumuzu nasıl kullanacağımıza dair seçimler yaparken gücümüzü genetiğimizden almazsak bedelleri çok ağır olur. Oluyor…

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın