Görüş Bildir
Haberler
Meclis'ten Sabaha Karşı Geçirildi: Milletvekillerine Kırmızı Işık, Park Yasağı ve Çakar Muafiyeti

etiket Meclis'ten Sabaha Karşı Geçirildi: Milletvekillerine Kırmızı Işık, Park Yasağı ve Çakar Muafiyeti

Çakar yasağı kapsamında çakar kullanamayan vekiller için dün Meclis'te geçiş üstünlüğü maddesi gece saat 03.00'te yeniden düzenlendi. Yeni yapılan değişiklikle milletvekilleri kırmızı ışıkta geçebilecek çakar lamba da takabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM'de görüşülen torba yasa sabaha karşı 03.00 sıralarında kabul edildi. Görüşmeler sırasında geçiş üstünlüğü maddesi yeniden düzenlenerek Genel Kurul'dan geçti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlar geçiş üstünlüğüne sahipken; geçiş üstünlüğünün sıralandığı maddenin kapsamına milletvekilleri de eklendi.

601 araca trafikte "geçiş üstünlüğü"

601 araca trafikte "geçiş üstünlüğü"

Böylece milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak ve çakar lamba takabilecek.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun verdiği bilgiye göre de 600 milletvekilinin yanı sıra TBMM Genel Sekreteri'nin aracı da trafikte geçiş üstünlüğü hakkına sahip oldu.

Güneysu'nun haberine göre torba yasanın İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, AKP milletvekili Kemal Çelik, “trafikte geçiş üstünlüğünden milletvekilleri ile eski milletvekillerinin de yararlanabileceğini” açıklamıştı.

Ayrıca kabul edilen torba yasadan, kamuoyundan gelen tepki üzerine, milletvekili yakınlarının sağlık harcamalarıyla ilgili geçmişe dönük borçlarının silinmesine ilişkin düzenlemeyi içeren madde de metinden çıkarıldı.

Çakar lamba yasağı 1 Kasım'da başlamıştı

Çakar lamba yasağı 1 Kasım'da başlamıştı

Trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan 'çakar lamba' kullanımında yeni dönem 1 Kasım'da başlamıştı.

Bu kapsamda ilk gün 126 bin TL'lik ceza kesilmişti. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamuda, mahalli idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst düzey yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlarla görev yapan kamu görevlilerinin araçlarında çakar lamba kullanması yasaklanmıştı. 

Yasak kapsamında milletvekilleri de çakar lamba kullanamıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
727
312
33
23
12
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ertan aga

Ambulans ve itfaiye haricinde hiç bir aracın geçiş üstünlüğü olamaz. İçinde kim olduğunun önemi de yok.

Pasif Kullanıcı

Ne çakar sevdasıymış amk ya ! Tecavüzcüler için, kadın katilleri için, intihar eden aileler için, hayvan katilleri için bu kadar hevesle yasa taslağı hazırla... Devamını Gör

HuLk

Çakarı arabaya değil gotunuze takın