Görüş Bildir
Haberler
Meclis Başkanı Şentop: 'Tek Adam' Diye İtiraz Edenlere Soruyorum, Size Göre Kaç Olması Lazım? 2, 3, 5, 10?'

Meclis Başkanı Şentop: 'Tek Adam' Diye İtiraz Edenlere Soruyorum, Size Göre Kaç Olması Lazım? 2, 3, 5, 10?'

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 'tek adam rejimi' eleştirilerine tepki göstererek 'Kaç olması lazım?, Yani 2, 3, 5, 10... Nedir? diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şentop, Türk Parlamenterler Birliği tarafından Filizli Köşk'te düzenlenen 'Anayasalar ve Siyaset' konulu konferansın soru cevap bölümünde soru üzerine 'tek adam' eleştirilerine değindi.

"Size göre kaç olması lazım?"

"Size göre kaç olması lazım?"

Dünyadaki bütün sistemlerde de bir tek adam bulunduğunu belirten Şentop, 'Siyasi partilerde şu anda tek adam dediğimiz şeyden kastettiğimiz, son kararı tek kişinin vermesi meselesidir. Parlamenter sistemde çok adam mı var? 'Tek adam' diye itiraz edenlere soruyorum size göre kaç olması lazım? Yani 2, 3, 5, 10... Nedir? Parlamenter sistemde çok adam mı var? Hayır. Parlamenter sistemde eğer klasik parlamenter sistemse başbakan var, cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahip. Kabine var, Bakanlar Kurulu var evet. Ama mesele zaten irade-i külliye cüziye çatışmasında ortaya çıkar. Çatışma yoksa orada bir tahlil yapabilmek, kanaat ortaya koyabilmek mümkün değil.' diye konuştu.

Çatışma olduğunda bir uzlaşma yerine sistemde hep başbakanın dediğinin olduğunu dile getiren Şentop, 'Cumhurbaşkanının yetkileri normal olarak sembolik parlamenter sistemde. İki tane olunca zaten çatışma oluyor. Bunları Türkiye daha önceki dönemlerde de yaşadı.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
24
21
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Aga siz yatmadan önce sabah kalkıp nasıl saçmalarım diye mi düşünüyorsunuz? Bu nedir ya?

Hazreti Deist

Rte,kendisine rakip olabilme ya da itiraz edebilme potansiyeline sahip olan herkesi harcadı.Partide kala kala böyle silik,ne dediğini bilmeyen biatçı robotla... Devamını Gör

Hazreti Deist

Tek adama dayanan sistemler diktatörlüğe yol açar ve düzgün işlemez.Dünyada 1000 tane örneği var.Türkiye'nin de Başkanlık Sistemi geldiğinden beri freni patl... Devamını Gör

begonvila

Kusura bakmayın , dayanamıyorum, ananı..a.ı olacak, pis satılmışlar