Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş 'Ankaralı Mağdur Olacak' Dedi ve Ekledi: 'Atama Yetkisinde Israr Edilirse Erdoğan ile Görüşeceğim'

Mansur Yavaş 'Ankaralı Mağdur Olacak' Dedi ve Ekledi: 'Atama Yetkisinde Israr Edilirse Erdoğan ile Görüşeceğim'

Batuhan
01.07.2019 - 12:09 Son Güncelleme: 01.07.2019 - 14:12

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyedeki yetki devirlerindeki ısrarın sürmesi durumunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.  Yetki tartışmasını iktidarın empati yapmamasına bağlayan Yavaş, “Biraz seçimi kaybetmeye alışkın değiller,  şaşırdılar, bu sonucu beklemiyorlardı” dedi. ,

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetki tartışmalarının gündeme geldiği ilk belediye olan Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın genelgesiyle, yerel seçimden sonra belediye şirketlerine atama yetkisinin başkandan alınıp, belediye meclislerine devrine ilişkin genelgeyi mahkeme kararıyla iptal ettirse de, sorunun kısa vadede çözümü kolay görünmüyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Yavaş, hem 3 aylık süreci anlattı, hem de yaşadığı sorunların çözümü konusunda atacağı adımlarla ilgili bilgi verdi.

"Kanun değiştirilirse, işler daha içinden çıkılmaz hale gelecek"

"Kanun değiştirilirse, işler daha içinden çıkılmaz hale gelecek"

Yavaş'ın endişesi, şimdilik mahkeme kararıyla çözülen belediye şirketlerine atama yetkisi konusunda iktidarın yasa değişikliğine gitmesi.

Kamuoyunda, istediği yetkileri alacak düzenlemeleri TBMM'den geçirmek için yoğun harcadığı çaba nedeniyle, 'Melih Gökçek yasası' olarak da anılan Büyükşehir Belediye Yasası, birçok alanda başkana geniş yetki tanıyor.

Yavaş, aslında iktidarın yasal düzenlemeye yönelmesinin, mevcut durumda yetkinin belediye başkanında olduğunu da kabullendikleri anlamına geldiğini ifade ediyor.

Yetki karmaşasının belediyeyi çalışamaz hale getirebileceği endişesini dile getiren Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte söylediği, 'Davul başkasında, tokmak başkasının elinde olmaz' sözünü anımsatıp, 'Kanun değiştirilirse, işler daha içinden çıkılmaz hale gelecek, Ankaralı mağdur olacak' diyor.

"Mahkemeler belediye meclislerine yetki devriyle ilgili genelgeleri iptal ediyor"

"Mahkemeler belediye meclislerine yetki devriyle ilgili genelgeleri iptal ediyor"

Yavaş, AKP'li belediyelerin de benzer şekilde mağdur olacağını anımsatıp, 'Mahkemeler belediye meclislerine yetki devriyle ilgili genelgeleri iptal ediyor, ki zaten kanuna aykırı genelge olmaz' görüşünü dile getiriyor.

Bir an önce, yetki tartışmasının sona erip, işlerine bakmak istediklerini belirten Yavaş, Erdoğan'la resmi karşılaşmalar dışında görüşme olanağı bulamadığını belirtip, 'Şirketlerle ilgili ısrarları devam ederse mutlaka görüşeceğim' diyor.

"İşçi çıkarmadık"

"İşçi çıkarmadık"

Göreve geldikten sonra tek bir işçi çıkarmadıklarını anlatan Yavaş, hatta yönetimini değiştirdikleri bazı şirketlerde verimli olacağını düşündükleri bazı yöneticilerle çalışmaya devam kararı aldıklarına ediyor:

'Belki başka bir şey anlatıyorlar. Hesap devralınca harcamalara bakmamız normal. Sıkıntılı durumlar da var. Buna karşı çıkanların bir kısmı açıklarının ortaya çıkmasını istemiyor olabilir. Bunları anlatmak gerek. İstiyoruz ki konuşarak yapalım her şeyi. Eğer kanun değişikliğinde ısrarcı olurlarsa Cumhurbaşkanından randevu isteyeceğim. Verir ya da vermez…'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Halkın ekmeği partiye gitmiş"

"Halkın ekmeği partiye gitmiş"

Birçok belediye şirketinin zarar ettiğini, bazılarında usulsüzlük tespit ettiklerini ve hatta bazı şirket yöneticilerinin, mahkeme kararıyla 'hüküm giydiğini' anlatan Yavaş, Halk Ekmek A.Ş'nin, AKP kongrelerine bedava ekmek dağıttığı tespitinde bulunduklarını belirtiyor.

'Halkın ekmeği partiye gitmiş' diyen Yavaş, tüm bu sorunları, randevu verirse Erdoğan'a da iletmeyi planlıyor.

Neler olmuştu? 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
24
6
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

kendi topuklarınıza sıkmaya devam akp :)

Kayzer Soze

Görüşsen ne değişecek ki Mansur Başgan. Zaten "bunlara her türlü ipneliği yapın, çalıştırmayın" diyen sarayın kendisi değil mi?

Fatih Öztürk

görüşür ve kabul etmezse. " erdoğan vatandaş için yapılacak şeyleri engelliyor " durumu daha bariz bir hal alır. görüşsün. her türlü win win durumu var muhal... Devamını Gör

The Doctor

Kurdukları talan ve yolsuzluk düzenini kolay kolay bırakmayacaklar ama AKP seçmeninin tamamı bankamatik memuru değil. AKP özellikle fakir kesimden çok oy alı... Devamını Gör