Görüş Bildir
Haberler
Malhun Hatun Kimdir, Nasıl Ölmüştür? Osman Bey'in Eşi Orhan Gazi'nin Annesi Malhun Hatun'un Hayatı ve Ölümü...

Malhun Hatun Kimdir, Nasıl Ölmüştür? Osman Bey'in Eşi Orhan Gazi'nin Annesi Malhun Hatun'un Hayatı ve Ölümü...

Şebnem Sucu
13.12.2021 - 15:48

Malhun Hatun, Mal Hâtun, Mala Hatun ya da Kameriye Hâtun olarak da bilinir. Osmanlı Beyliği'nin kurucu olan Osman Bey'in eşi olan Malhun Hatun babasından sonra başa geçen Orhan Gazi'nin de annesidir. Şimdilerde Kuruluş Osman dizisinde konu edilen hayatı, çok sayıda savaşa ve başarıya sahne olmuştur.  Peki, Malhun Hatun’un tarihteki yeri nedir? Kökeni nedir, hangi yılda nasıl ölmüştür? İşte kısaca Malhun Hatun'un hayatı ve ölümü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osman Gazi'nin eşi olan Malhun Hatun ile ilgili tarihi kayıtlarda sınırlı bilgi bulunur. Farklı iddialar olsa da Malhun Hatun'un Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızı olduğu bilinir. 1281 yılında oğlu Orhan Gazi’yi dünyaya getirmiştir. Orhan Gazi, 1324 yılında Osmanlı Devleti’nin 2. Padişahı olarak tahta çıkmıştır.  Osman Gazi’nin Malhun Hatun dışında  Râbi'a Bala Hâtun isimli bir eşi daha olmuştur.  Orhan Gazi doğan 3. Çocuktur.  Osman Gazi’nin en büyük oğlu Çoban Bey’dir.  Öte yandan Kuruluş Osman dizisinde Yıldız Çağrı Atiksoy, Malhun Hatun’u canlandırmaktadır. İşte kısaca Orhan Gazi'nin annesi Malhun Hatun'un hayatı ve ölümü...

Malhun Hatun Kimdir?

Malhun Hatun Kimdir?

Hayatı

Türk olan, Malhun Hatun, Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızıdır. Anadolu'nun ilk hanedanları tarafından kullanılan 'Bey' unvanı, Mal Hatun'un babasının bir miktar statü ve otorite sahibi olduğunu göstermektedir. Malhun Hatun’un Türk kökenli olduğu söylenmektedir.  

Malhun Hatun 1280 yılında Osman Gazi ile evlenmiştir. Babasından sonra Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı olan Orhan Gazi'yi dünyaya getirmiştir.  Orhan Gazi 43 yaşında tahta çıkmıştır. Tahta çıkışından 2 yıl sonra annesi Malhun Hatun’u kaybetmiştir. Malhun Hatun’un eşi, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin ölümünün 1324'te olduğu söylenmektedir. Orhan Gazi ise 80’li yaşlarına kadar yaşamış ve ölümünden sonra Bursa’daki Orhan Gazi Türbesi’ne gömülmüştür. 

Ölümü

1326 yılının kasım ayında Bilecik'in Söğüt ilçesinde hayatını kaybetmiştir. Malhun Hatun öldüğünde oğlu Orhan Gazi Osmanlı Devleti’nin 2. Padişahı olmuştur. 

Osman Gazi’nin Çocukları

Çoban Bey

Melik Bey

Orhan Gazi

Hamid Bey

Bazarlu Bey

Alâeddin Ali Bey

Fatma Melek Hatun

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?