Görüş Bildir
Haberler
Kürkleri ya da Dişleri-Boynuzları için Katledilen Hayvan Türleri

etiket Kürkleri ya da Dişleri-Boynuzları için Katledilen Hayvan Türleri

civciv civciv
28.03.2015 - 13:51 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 16:48

Dünyada her yıl  50 milyondan fazla hayvan kürkü için katlediliyor. Tabii bir de dişleri ya da boynuzları için katledilenler var. Dişleri ya da kürkleri için katledilen hayvanların sayısı geçmiş yıllara göre daha az olsa da halen devam eden bu katliamlarla nesilleri hızla tükenmeye yaklaşıyor. Bu hayvanlar dünyanın çoğu yerinde korunmaya çalışılıyor ancak hala bu iğrenç katliam devam etmekte.  Kürkleri, dişleri ve boynuzları için katledilen 10 hayvan:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaplanlar

Kaplanlar

Bu hayvanlar kürkleri için avlananlar listemize en üst sıralarda geliyor. Çok değil yüz yıl önce sayıları 100.000 i geçerken bu sayı günümüzde 2500 üreyebilen bireyden fazla değil. Bu tükenişin başında gelen faktör kürkleri için avlanmaları...

Filler

Filler

Hamilelik süreleri 660 gün (Yaklaşık 2 yıl) gibi uzun bir süre olan bu hayvanların acımadan katlediliş nedeni ise dişleri. Bu amaç uğruna bir yılda yaklaşık 30.000 fil katlediliyor. Bunun önüne geçilmek için çalışılsa da diğer hayvanlar gibi onlarda illegal yollarla avlanılmaya devam ediliyor.

Timsahlar

Timsahlar

Yaklaşık 84 milyon yıl önce ortaya çıkan sürüngenlerdir . Timsahlar da yine çanta,ceket gibi giyim eşyaları nedeniyle katledilen hayvanlardır.Günümüzde avlanma oranı diğer yıllara göre azalsa da halen avlanılmaya devam edilmektedir.

Foklar

Foklar

Bu sevimli hayvanların derileri de maroken eşya yapımı ve kürkçülük için kullanılıyor. Sadece 2009 yılı içinde derisi uğruna 72.000 fok öldürülmüştür. Bir kürk palto için 6-10 fok öldürülmesi gerekiyor.

Gergedanlar

Gergedanlar

Günümüzde yalnız 5 türü kalmış olan Gergedanların geçmişte, özellikle 19. ve 20. yüzyılda yapılan aşırı avlanma sonucunda büyük kısmı yok edilmiştir. Öyle ki 1960'lı yıllarda 70.000 civarında olan siyah gergedan türünün, 20 yıllık bir süre içerisinde %96'sının tükendiği gözlemlenmiştir. Fakat 1995 yılında 2.410'a kadar inmiş olan siyah gergedanların sayısı yapılan çeşitli çalışma ve avlanma yasakları sayesinde 2009 yılında 4100'e çıkarılmıştır

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kedi ve Köpekler

Kedi ve Köpekler

Bu vahşet sadece yabani hayvanlarla sınırlı da kalmıyor. Malesef evcil dostlarımız kedi ve köpekler de bu sebeple katlediliyor. Sadece kürkü için öldürülen kedi ve köpek sayısı yılda 2 milyondan fazla. Bir kürk palto için 15-20 köpek ya da 20-30 evcil kedi öldürülüyor.

Tilkiler

Tilkiler

Kürk yapımında en çok kullanılan hayvanlardan oluşu; bu katliamı durdurmak için yapılan kampanyaların da  yüzü olmalarını sağlamıştır tilkilerin.Her yıl kürk uğruna on binlerce  tilki de maalesef öldürülüyor. Bir kürk palto için  10-30 tilki öldürülüyor.

Rakunlar

Rakunlar

Kürklerinin güzelliği sebebiyle en sık kullanılan hayvanlardan biri de rakundulardır. Rakunlarla yapılan  bir kürk palto için yaklaşık 30 adet rakun gereklidir...

Sincaplar

Sincaplar

Fındık sevdalısı sevimli kemirgenlerdir sincaplar...Sincaplar da bu listede. Bir kürk palto içinse 60-400 sincap gereklidir...

Vizonlar

Vizonlar

Vizonlar da yaygın olarak kürkleri için katledilen hayvanlardandır. Bir kürk palto için yaklaşık 30-80 vizon gereklidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus

Bonus

Kürk Paltoları Üretenler kadar Giyenler de suçludur.

Bonus-2

Bonus-2

Giydiğiniz şeyin belki bir belki de onlarca hayvanın ölmesi sonucunda üzerinizde olduğunu ve onun moda olarak değil vahşet olarak ortaya çıktığını unutmayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
295
138
100
83
26
14
12