Görüş Bildir
Haberler
Küfür Ettiğini Kabul Eden İYİ Partili Lütfü Türkkan Özür Diledi

Küfür Ettiğini Kabul Eden İYİ Partili Lütfü Türkkan Özür Diledi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, en başından beri 'provokasyon' dediği küfür olayını kabul ederek Meral Akşener başta olmak üzere tüm kadınlardan özür dilediğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın bugün Bingöl'de şehit yakını olduğu belirtilen bir kişiye küfretmişti.

Türkkan yaşananlara ilişkin "provokasyon" açıklaması yapmıştı.

Türkkan yaşananlara ilişkin "provokasyon" açıklaması yapmıştı.

Detaylar için 👇

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkkan'a özür dilemesi için çağrıda bulunmuştu. Türkkan ise son ana kadar olayın provokasyon olduğunu savundu. 👇

Ancak daha fazla direnemeyen Türkkan, gece yarısından sonra bir video paylaşarak özür diledi. 📹

Akşener'e hakaretten ceza almış

Akşener'e hakaretten ceza almış

Anadolu Ajansı, Türkkan'ın küfrettiği Tahir Gümren'in Bingöl merkeze bağlı Gözer köyü yaylasında 1997 yılında hayvan otlatırken terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 14 yaşındaki İsa Gümren'in ağabeyi olduğu bilgisini paylaştı.

Gümren'in, Meral Akşener'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği için ceza aldığı da ortaya çıktı.

Gümren, o konuya ilişkin 'Kadın (Akşener) benim hakkımda şikayette bulunmuştur. Evet ben tepkimi sosyal medya üzerinden verdim ve cezamı da aldım. Eğer bir genel başkan kalkıp da bir vatandaşa her gün, her biri bir avukatı bir vatandaşa mahkeme açıp da kazanıyorsa yazıklar olsun ona. Bir şey daha söyleyeyim. Sen hiçbir yere giderken yargılanmadan, sorgulanmadan nasıl bir davadır bu. Ben Bingöl'de oturuyorum, mahkemem İstanbul Çağlayan'da olmuş. Benim hiçbir şeyden haberim yok. Tebligat görmedim. Suç duyurusunda bulundum. Hepsini Allah'a, Türk adaletine havale ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Tahir Gümren, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği'nde Türkkan ile bugün yaşadıkları diyaloğu anlattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
34
6
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

özür mü? ama o da bana küfür etti mi? ne özürü yav ver istifanı sktir git işte. zaten olay küfürden de öte. sen adamı aldın boğazını sıka sıka sürükledin. kü... Devamını Gör

uranicus

acil olarak siyasette uzaklaştırılması gerekiyor yoksa çok pahalıya mal olacak bu iş.

bjk81

Bu tip kriz durumlarını yönetemiyorsan siyasetçi olmayacaksın. Beceremiyorsan bırakacaksın. Her şeye hazırlıklı olman gerektiğini bilmiyor musun?