Görüş Bildir
Haberler
Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Emet'te Ev Ziyaretleri Yasaklandı

Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Emet'te Ev Ziyaretleri Yasaklandı

Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Emet'te Ev Ziyaretleri Yasaklandı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Emet ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ev ve akraba ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler, mevlit ve doğum günü etkinlikleri 15 günlüğüne yasaklandı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, devletin tüm kurumlarıyla salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir aldığı, bu çerçevede uyulması gereken kurallar belirlenerek kamuoyuna duyurulduğu hatırlatıldı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadele için etkin olarak tedbirlere riayet edilmesinin önemine dikkatin çekildiği açıklamada, 'Bu amaçla salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 15 gün süre ile sınırlandırılmasına karar verildi.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kararlara uymayanlar hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: aa:text:20201015:22681982
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın