Görüş Bildir
Haberler
Korkuttuğu Yetmezmiş Gibi Sürpriz Sonla Biterek Neye Uğradığınızı Şaşırtan 27 Film

Korkuttuğu Yetmezmiş Gibi Sürpriz Sonla Biterek Neye Uğradığınızı Şaşırtan 27 Film

EC was here.
10.09.2016 - 00:04

Korku filmlerini seviyoruz, çarpıcı bir sonla bitenleri çok daha seviyoruz. Bu konuda başı çeken filmleri sıraladık, izlemediğiniz kalmasın! 🎥

Film özetlerinin beyazperde.com'dan alıntılandığını da hatırlatalım. İyi gerilmeler. 💀

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Korku Evi / Dream House (2011)

IMDb: 6.0

Hayallerindeki eve kavuştuklarını düşünen bir aile, evin eski sahiplerinin vahşi bir cinayete kurban gittiklerini öğrenirler ve hayatları düşündüklerinden tamamen farklı yönde gelişir...

26. Ölüm Sessizliği / Dead Silence (2007)

IMDb: 6.2

Mary Shaw'ın faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından Ravens Fair'in bu küçük kasabası korkunç, bilinmeyen bir takım ölümlerle sarsılmaya başlar. Derken Mary Shaw'ın korkunç efsanesinin ardındaki gerçekleri ve neden onu gördüğünde asla çığlık atmaman gerektiğini çözmek üzere vahşice katledilen bir kadının kocası kasabaya gelir.

25. Aynalar / Mirrors (2008)

IMDb: 6.2

Bir felaketten arda kalan aynalar, insanı bambaşka yerlere götürebilir bazen. Ben Carson eski bir polistir. Birkaç yıl önce yangın faciası geçirmiş olan ve çalışanları vefat eden bir dükkanda gece bekçisi olarak görev yapmaktadır. Dükkanda her şey kül olmuş ve geriye bir iki ayna kalmıştır. Aynalar Carson ile iletişime geçer. Öyle ki ailesi tehdit altına girer ve Carson bu durumu çözmek için aynanın içindeki kötü ruhla savaşmak zorundadır.

24. Sleepaway Kampı / Sleepaway Camp (1983)

IMDb: 6.3

John Baker iki çocuğuyla birlikte gölde bir gezintiye çıkar ve bu esnada bir kaza meydana gelir. Kazada John ve oğlu Peter hayatını kaybeder, sadece Angela hayatta kalır. Aradan sekiz yıl geçmiştir ve Angela yakın akrabalarıyla birlikte yaşayan çekingen, içine kapanık birine dönüşmüştür. O yaz için kuzeni Ricky ile birlikte yaz kampına gönderilen Angela kendini burada uzun zamandır dahil olmadığı bir sosyal çevrede bulur. Ancak kampta yaşanmaya başlayan esrarengiz olaylar başta o olmak üzere herkesi derinden sarsacaktır.

23. Sığınak / Hidden (2015)

IMDb: 6.4

Mutlu ve huzurlu hayat süren orta gelirli bir ailenin sıradan günleri, evlerindeyken aniden bir salgın dünyayı esareti altına almaya başlar.

Salgından korunmak için sığınağa saklanan aileyi, korku dolu olaylar beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Davetsiz / The Uninvited (2009)

IMDb: 6.4

Anna, acılar içinde yaşamını sürdürmeye çalışan bir gençtir. Annesinin çok kısa bir zaman önce ölerek yaşattığı travmayı kolay atlatamamıştır. Bu beklenmedik ve trajik kayıptan sonra hastanede geçirdiği süreç sonrası evine döner. Yaşadığı dertler tam azalırken babasının annesinin hemşiresi Rachel ile nişanlandığını öğrenince tekrar depresyona girecektir. Anna, o gece annesinin hayaleti tarafından ziyaret edilir ve Rachel’in yapmak istedikleri için annesi onu uyarır. Bunun üzerine Anna ve kız kardeşi babalarını aslında nişanlısının göründüğü gibi olmadığına inandırmaya çalışırlar. Bu durum artık üvey anne ve üvey kızlar arasında ölümcül bir çatışmaya dönmüştür.

21. Öbür Dünyadan / The Awakening (2011)

IMDb: 6.5

Florence taşradaki bir okula, gelen bir şikayeti araştırmaya gider. Okulda çocuk yaşta bir hayaletin görüldüğü söylenmektedir. Her zamanki gibi bu tarz hurafelerin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya girişen Florence'ın inancı, bu sefer beklemediği bir şekilde sarsılacaktır. Görünmeyen varlıklar onu da yalnız bırakmayacaktır.

20. Anestezi / Awake (2007)

IMDb: 6.5

Clay adında biri, açık kalp ameliyatına girmek üzereyken anestezi işe yaramayınca uyanıyor ve her şey bir kabusa dönüşüyor. Paralize bir hala gelir ve uyanık olduğunu doktorlara bir türlü söyleyemez. Anesteziden ayılmış olması sonucu acıyı ve olayları duyar ve farkındadır ancak bedeni etki altındadır halen. Olaydan haberi olmayan ameliyathanedekiler işlerine devam ederlerken çaresiz Clay de kendi iç yolculuğuna çıkar.

19. İskelet Anahtar / The Skeleton Key (2005)

IMDb: 6.5

New Orleans’ta hasta bakıcılık görevi yapan Caroline, bir yardım talebine cevap verdiği andan itibaren kendisini Ben Deveraux adında, konuşamayan bir hastanın evinde bakıcı pozisyonunda bulur. Ben’in karısı Violet, ona evin her kapısını açan bir anahtar verir. Bu anahtar sadece tek bir odanın kapısını açmaz. Caroline, çok geçmeden bu evin, Violet’in en başta bildiğini itiraf ettiğinden çok daha karanlık sırlar sakladığını keşfeder.

18. İçimdeki Şeytan / Alone (2007)

IMDb: 6.6

Pim Tayland’taki geçmişini bırakıp çok sevdiği kocası Vee ile Kore’de yeni hayatına başlar. Mutlu giden hayatları ta ki Pim’e Tayland’tan bir telefon gelmesine kadar sürer. Telefonla gelen haberde Pim’in annesinin hastalığına bir türlü teşhis konulamadığı ve çok hasta olduğu Pim ve Vee’nin birlikte, Pim’in annesinin yanına dönmeleri gerektiği söylenir.

Pim Tayland’a vardığında geçmişte yaşadığı acı anılarla dolu bir tecrübeyi hatırlar. Fakat bu anılar geçmişte yaşadıklarından farklıdır. Bu geçmişe dönüşleri daha içten hisseder sanki o olaylar Pim’e çok yakın birisinin hisleri gibidir. Pim bu duyguları hissettiğinde bir süre sonra bir ikiz kardeşinin olduğunu hatırlar. Ve tüm anılar zihninde yavaş yavaş canlanmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kara Büyü / Drag Me to Hell (2009)

IMDb: 6.6

Christine Brown, Los Angeles’ta yaşayan bir ev kredisi uzmanıdır. Mesleğinde hırslı ve tutkuludur. Clay Dalton adında bir erkek arkadaşı vardır. Hayatında her şey tam istediği gibidir. Ta ki, esrarengiz görünümlü Bayan Ganush’un aldığı konut kredisinin vadesinin uzatılması talebiyle bankaya gelişine kadar…

Christine bu noktada kararsız kalır. İçgüdülerinin sesini dinleyip yaşlı kadına istediği süreyi vermeli midir, yoksa patronu Bay Jacks’ı etkilemek için süre uzatma talebini reddetmeli midir? İkincisini seçerse ikramiyesini alacaktır. Christine ikincisini seçer; borcuna karşılık evden tahliye edilmesi için gerekli talimatı vererek Bayan Ganush’u zor durumda bırakır.

İntikam hırsına kapılan yaşlı kadın, Christinee Lamia adıyla bilinen çok güçlü bir büyü yapar. Artık Christine’in hayatı cehenneme dönüşmüştür. Şeytani güçlerin saldırıları ve karamsar erkek arkadaşı tarafından yanlış anlaşılması üzerine ruhunu ebedi lanetten kurtarmak amacıyla Rham Jas adlı bir kahinin yardımına başvurur. Hayatı kabusa dönen Christine’in normal hayatına dönmesi için kahin büyüyü tersine çevirecek çılgınca bir süreç başlatır.

Şeytani güçler giderek yaklaştıkça Christine karar vermek zorunda kalır, lanetten kurtulmak için ne kadar ileri gidecektir?

16. Yüksek Tansiyon / Haute Tension (2003)

IMDb: 6.8

Okuldan arkadaş olan Alex ve Marie, sınavlarına rahat bir yerde çalışabilmek ve dinlenmek için Marie'nin ıssız bir yerde olan evine giderler. Gece geç saatlerde eve varır varmaz yatarlar. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir seri katil içeri dalıp evdekileri öldürmeye başlar. Marie bütün bu olanlara şahit olur ve katil onun odasına bakacağı sırada saklanır. Fakat katil Alex'i bulur ve onu kelepçeler.

Marie, Alex'e yardım edeceğine söz verir ve katilden saklanarak hayatlarını kurtarmaya çalışır. Acaba Marie bu zorlu mücadeleden arkadaşıyla sağ kurtulabilecek midir? Acaba her şey göründüğü gibi midir?

15. 1408 (2007)

IMDb: 6.8

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar. 1408’in gizemi pek de huzur verici değildir.

14. Ruhlar Bölgesi / Insidious (2010)

IMDb: 6.8

Astral yolculuk olarak bilinen fenomeni, ürkütücü biçimde gözler önüne seren film, genç çift Josh ve Renai'nin, üç çocuklarıyla birlikte yeni bir eve taşınmasıyla başlıyor.

Evde yaşanan tuhaf olaylar, Renai’ye evin hayaletli olduğunu düşündürür ve genç kadın kocasını taşınmaya zorlar. Bu sırada oğulları Dalton doktorların anlam veremediği bir komaya girer; tüm vücut fonksiyonları yerinde olmasına rağmen uyanamamaktadır. 

Aile yeni evlerine taşınmasına rağmen olaylar devam etmektedir; gece gündüz eşyalar yer değiştirmekte, kapılar açılıp kapanmakta ve etrafta tuhaf sesler duyulmaktadır. Josh, bu olanlara inanmasa da karısının ve annesinin eve medyum çağırmasına izin verir. O andan sonra olanlar ise en çok kendisini şaşırtacaktır.

13. Şeytan Üçgeni / Triangle (2009)

IMDb: 6.9

Jess arabasıyla giderken bir martıya çarparak büyük bir trafik kazası geçirir ama bu önemsiz gibi görünen kazanın hayatının gidişatını değiştirdiğinin farkında değildir. Arkadaşlarıyla bir yat gezisine çıkar; içten içe yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünmektedir, ama ne olduğunu bilemez.

Yatları fırtınaya yakalanınca Jess’in içindeki huzursuzluk da artar. Neyse ki, o ve arkadaşları civardan geçen bir gemiye binmeyi başarırlar. Ancak, Jess bu terk edilmiş gemide daha önce de bulunduğuna inanmaktadır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar. Ve bu vahşetin sorumlusu asla tahmin edemeyeceği bir kişidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Evdeki Düşman / Orphan (2009)

IMDb: 7.0

Bebekleri ana karnındayken yaşamını yitiren Kate ve John büyük bir travma yaşamışlardır. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmak zorundadırlar. Bu elim olay, hem evliliklerini hem de Kate'in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen şeytani ruhların pençesindedir. Yaşamlarını olağan hale sokmaya çalışan çift bir çocuk daha evlat edinmeye karar verir. Gerek John gerek Kate yöredeki bir yetimhanede Esther adındaki 'küçük bir kıza' adeta çekildiklerini hissederler. Ama Esther'in büyük sırları vardır. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Kate, John'a ve diğerlerine Esther'ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır. Ama uyarılarına kulak asılmaz ve belki de herkes için çok geç olana dek bu durum devam eder.

11. Resimdeki Hayalet / Shutter (2004)

IMDb: 7.1

Genç bir fotoğrafçı olan Thun, kız arkadaşı Jane ile birlikte çektikleri fotoğraflarda bir takım gizemli şekillerin olduğunu farkederler. Büyük bir şaşkınlıkla olayın nedenini çözmeye çalışırlarken başka fotoğraflarda da benzer şeyleri görünce büyük bir korkuya kapılırlar.

Bu gizemli olayın gerisindeki nedenleri araştırırken Thun ve Jane’in öğrenecekleri bir gerçek vardır: Geçmiş, ne kadar kaçmak istesen de peşinden gelmeye devam edecektir.

10. Çığlık / Scream (1996)

IMDb: 7.2

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır.

9. Kimlik / Identity (2003)

IMDb: 7.3

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır.

8. Yetimhane / El orfanato (2007)

IMDb: 7.5

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve şefkat göstermişler, sevgilerini asla esirgememişlerdir. Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Diğerleri / The Others (2001)

IMDb: 7.6

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

6. Testere / Saw (2004)

IMDb: 7.7

Whannell ve Elwes, birbirini tanımayan iki adamdır. Bir gün kendilerini pis bir banyonun duvarına zincirlenmiş olarak bulurlar. İkisi de bu berbat yere nasıl geldiklerini ve kendilerini nasıl bir bela beklediğini bilmemektedir. Ancak yerde yatan ve kafasının bir kısmı kopmuş adam, onlara niçin burada oldukları hakkında bir ipucu olabilir. Sonunda manyak bir adamın son kurbanları olduklarını anlayacaklardır.

5. Dr. Caligari'nin Muayenehanesi / Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

IMDb: 8.1

Alman sinemasının dışavurumcu akımın en önemli temsilcileri arasında yer alan yönetmen Robert Wiene tarafından 1919 yılında çekilen film, bir Alman kasabasında işlenen esrarengiz seri cinayetleri ve gelişen olayları konu alıyor. Sinema sanatında 'Caligarism' teriminin doğmasına neden olan kurgu ve kamera kullanımıyla büyük ses getiren film, sessiz sinema döneminin baş yapıtları arasında yer alıyor.

4. Şeytan Ruhlu İnsanlar / Les diaboliques (1955)

IMDb: 8.1

Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısı da dahil çevresindeki herkese türlü zalimlikler yapan Delassalle’nin okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır ve sevgilisine de aynı ölçüde kötü davranmaktadır. Bu gizli ilişki açığa çıktığında iki kadın da bu adama karşı duydukları nefret sayesinde ortak bir noktada buluşurlar. Bu huysuz adamdan intikam almaya karar veren iki kadın kusursuz bir cinayet planı yapıp uygularlar. Ancak her şey yolunda gitse de kimsenin anlam veremediği gizemli bir olay meydana gelir ve işler karışır.

3. Lanetli Ada / The Wicker Man (1973)

IMDb: 8.1

Neil Howie isimli bir dedektif polis İskoçya'daki Summerisle Adası'nda meydana gelen gizemli bir davayı çözmek için bölgeye gider. Bir genç kız esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur ve Howie onu bulması için görevlendirilmiştir. Adaya vardığında bir sürprizle karşılaşan dedektif yerli halktan aslında öyle bir kızın asla var olmadığını işitir. Koyu bir Pagan inancına sahip olan yerli halk genç kızın varlığını kabul etmedikçe Neil Howie burada paganizme dair öğrendiği şeylerle birlikte olayların göründüğü gibi olmadığına kanaat getirecek, genç kıza ne olduğunu öğrenebilmek için ada halkına karşı zorlu bir mücadeleye girişecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Altıncı His / The Sixth Sense (1999)

IMDb: 8.1

Uzun yıllardır mesleğinden uzakta yaşayan psikiyatr Crowe geçmişinde yaşadığı korkunç bir tecrübenin canlı anılarını halen daha taşımaktadır. Crowe yıllar önce ağır bir saldırıyı uğramış ve ölüm tehlikesi atlatmıştır. Şimdilerde küçük bir çocuğun, Cole'un doktorluğunu yapan bu adam zamanla Cole ile yakınlaşacak, küçük çocuğun daha önce kimseyle paylaşamadığı bir sırra tanık olacaktır. Küçük çocuğun sahip olduğu bu sır hem kendisinin hem de doktor Crowe'un hayatında fırtınalar koparacak bir kırılma noktasını doğuracaktır.

1. Sapık / Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Türünün en önemli örneği olan Sapık, yönetmen Alfred Hitchcock’un başyapıtı olarak kabul edilir. Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
195
71
42
16
15
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Scarface

SPOILER İÇERİR :D Öğrenci evindeyiz, 3-5 arkadaşla testere serisinin ilk filmini izliyoruz, filmin ortasındayız o ara eve bir arkadaş geldi kapıdan içeri gir... Devamını Gör

Belphegor

Shutter ve The Others ters köşenin kralını yapmıştır kanımca.Ki ikisi de nadir mükemmel korku filmlerinden biridir.Özellikle de Shutter'ın yeri çok ayrı.

Funda Aka

39. dosya filmide olmalıydı bence.