Görüş Bildir
Haberler
Kore'nin En Seksi Ve Sıradışı Olan Adamıyla Tanışın ; Kwon Ji-Yong Nam-ı Değer G-Dragon !

etiket Kore'nin En Seksi Ve Sıradışı Olan Adamıyla Tanışın ; Kwon Ji-Yong Nam-ı Değer G-Dragon !

dxxshi
18.07.2017 - 18:47

Adını artık hemen hemen herkesin duyduğu Kwon Ji-Yong'u daha yakından tanımaya ne dersiniz ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 18 Ağustos 1988 Doğumlu olan Güney Koreli sanatçı daha çok sahne adı ile tanıdığımız G-Dragon kısacası GD, K-Pop grubu olan BigBang'in lideridir.

2. 12 Yaşında 2000 yılında karşısındaki bütün engellere, annesinin karşı çıkmasına rağmen YG şirketine girip 6 yıl boyunca süren stajerliğine başlıyor.

Bilinenin üzere YG şirketinden önce SM şirketinde stajerlik yapmıştır.

3. BigBang grubunun çoğu şarkı sözünü kendisi yazdığı bilinen G-Dragon'un ilk solo çıkışı ise Maroon 5'ın "This Love" adlı şarkısını cover olarak, grubunun ilk albümünde yer alarak yapmıştır.

This Love şarkısını merak edenler buraya.

4. G-Dragon moda adına 2008'in Stil İkonları'ndan ve yeniden 2008'in en iyi sekiz söz yazarlarından biri seçildi. Ayrıca, Arena Magazine tarafından "2008'in En Etkiliği Erkeği" seçildi.

5. İlk single parçasını çıkartmadan önce, grup arkadaşı olan Taeyang'ın solo albümü için yardım ettikten sonra "Look At Me Only" şarkısını "Look At Me Only Part 2" adıyla kendi versiyonu olarak kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 2009'da kendi albümü olan Heartbreaker'ı yayınlayarak Kore'de büyük bir başarı yakaladı.

The Leaders, A Boy, Hello ve She's Gone albümlerini yayımlandıktan sonra Kore'de G-Dragon hit haline geldi.

7. Güney Kore'de Heartbreaker albümü 100,000'dan fazla sattı ve albümün çıktığı yıl albüm yılın en çok satan albümü oldu.

BigBang ve G-Dragon'un adını K-Pop kategorisi ile duysak da aslında grubun ürettiği müzik Hip Hop tarzıdır.

8. GD Adının açılımını G-Dragon olarak bilmemize rağmen, aslında adının tam açılımı Gold and Diamond’s boy'un baş harflerinden geliyor.

Gold and Diamond’s boy ; Altın ve Elmas'ın çocuğu.

9. 2017 Yılında "[EP] Kwon Jiyong" adıyla yayınladığı Albüm ile Billboard's Rap Album Grafiğinde albümü yayınlamasının üzerinden sadece iki hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 5. sırada yer aldı.

Bu yeni sıralama ile kendi albümü olan, 19. sıralamada olan 'Coup d'Etat' albümünün rekorunu kırdı.

10. G-Dragon, Billboard's Canadian Albums Chart'da 52. numarada yer alarak kendisi listeye girmeyi başaran ilk K-Pop solo artisti oluyor.

Bunun üzerine 47 numaradan giriş yapan '[EP] Kwon Jiyong' albümü sayesinde G-Dragon'u Billboard En İyi Albüm Satışı'nda ilk Kore solo sanatçı ünvanını almasını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 2016 Yılında Bella Hadid ile "Vogue Me" adlı derginin Çin'deki Ağustos sayısında yer aldı.

12. 2016 Yılında Bella Hadid ile "Vogue Me" adlı derginin Çin'deki Ağustos sayısında yer aldı.

Müzik kariyerinin yanı sıra Kwon Ji-Yong aynı zamanda modellik kariyerinde de zirvede.

13. Lideri olduğu BigBang grubunun günümüze kadar aldığı ödüllerin sayısı toplamda 121 olmak ile beraber aynı zamanda Müzik Programlarından aldıkları ödüllerse 87 tanedir.

14. Grubun üyelerinin solo kariyerleri ve grubun dünya çapında sattığı albümlerinin toplamı 119 milyon olarak bir diğer rekorlarını kayıtlara yazdırdılar.

Ayrıca BigBang şu ana kadar toplamda 26 kez konser turu vermiştir. Billboard'ın yaptığı açıklamaya göre BigBang verdiği 100 konser ile En Çok Konser Veren 5 K-Pop grubu listesinde birinciliğe layık görülmüştür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
746
266
58
24
16
14
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın