Görüş Bildir
Haberler
Köpeklere Fısıldayan Adam Cesar Millan'dan Altın Değerinde 12 Tavsiye

etiket Köpeklere Fısıldayan Adam Cesar Millan'dan Altın Değerinde 12 Tavsiye

Bu adam işi biliyor, net!

Kaynak: https://www.facebook.com/notes/köpekl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Köpekler insan değildir. Bizi mutlu eden her şey onları mutlu etmek zorunda değildir. Köpeklerin arzuları basittir: düzenli egzersiz, istikrarlı bir lider ve doğru kazanılan sevgi.

2. Köpeğinizin cinsi kader değil. Doğru cinsi seçmekten daha önemli bir şey varsa o da yaşam tarzınıza ve enerjinize uygun bir köpek seçmektir.

3. Köpeğinizle her gün en azından 45 dakika yürüyün. Düzenli olarak yaptığınız bu yürüyüşler, köpeklerinizin davranış bozukluklarını düzeltir ve köpeğinizle aranızda güçlü bir bağ kurmanıza yardımcı olur.

4. Tutarlı olun. Tüm aile üyelerinin köpeğinize aynı kuralları uyguladığından ve aynı sınırları belirlediğinden emin olun.

5. Yanlış zamanda gösterdiğiniz sevgi, köpeğinizin kafasının karışmasına neden olabilir. Sevginizi; köpeğiniz yemeğini yedikten, egzersiz yaptıktan, davranışını sizin istediğiniz yönde değiştirdikten ya da emirlerinize itaat ettikten sonra gösterin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Köpekler dünyayı burunları, gözleri sonra da kulaklarıyla deneyimler. Bir köpekle ilk kez tanıştığınızda; göz teması kurmadan ve sizinle konuşmadan önce koklayarak bir güven oluşturur.

7. Köğenizin havayı kontrol etmesine izin verin. Köpeğinizin dışarı adım atmasına ve uzun bir yürüyüş için çok sıcak, çok soğuk ya da çok ıslak olup olmadığını hissetmesine izin verin. Bu sayede köpeğiniz, yürüyüşünü kısaltması gerektiğini ya da içeri girerek güvende olduğu yerde kalması gerektiğini bilecektir.

8. Köpeğinizi park edilmiş bir aracın içinde bırakıp gitmeyin. Gölgede bile, arabanın tuttuğu ısı açık havadan çok daha fazladır. Ayrıca köpeğiniz; yoldan geçenleri görüp heyecanlanabilir ya da klostrofobiden paniğe kapılabilir.

9. Köpeklerin bir lidere ihtiyacı vardır. Yürüyüşlere hakim olarak ve diğer kuralları takip ederek ''egzersiz, disiplin, ondan sonra sevgi" liderliğinizi gösterin

10. Havadan haberdar olun. Yaz boyunca, yürüyüşlerde yanınızda su taşıyın ve dehidratasyon belirtilerine karşı tetikte olun. Kışın ise soğuk havalar için yapılmış köpek botlarıyla köpeğinizi koruyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Köpekler de insanlar gibi sıkılabilirler. Yakalama oyunu gibi çeviklik kazandıran ya da ödül odaklı oyunlar oynatarak itaat etmesini sağlayın ve duygusal bir bağ oluşturun.

12. Dengeli enerji. Köpekler sizin enerjinizle beslenir. Eğer siz yorgun ve bitkin olursanız, köpeğiniz de öyle olur. Her zaman sakin kalmaya çalışın ve olumlu olun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
408
157
10
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
buaradanianben

benden de bir tavsiye; barınaktan bir köpek evlat edinin ve hayatınız mükemmel bi şekilde değişsin^_______^

tatlış penguen

çok iyi fikir hem barınaktan kurtulsun hemde yeni bir ailesi olsun

Ewok The Hutt

bide benden tavsiye; "köpekleri itaatkar yetiştirmeyin, özgür bir hayat sürsünler."

Mavi Kedi

Aynen, köleleştiriyolar, sonra 'aman da evladım' diyorlar.

Cesar millanı ne zaman izlesem sinirlenirim. Devamlı köpeği domine etmeye uğraşır sadece itaat ettiği zaman ödüllendirir. Köpeğimin arkadaşım olmasını isteri... Devamını Gör

kemik torbası

Evet ondan sonra gelsin davranış bozuklukları bunlar insan değilki kafaları bizimki gibi çalışmıyor hem bir kere senin köpeğini alıp mıncır mıncır sevmen on... Devamını Gör