Görüş Bildir
Haberler
Konya Valisi'nin 'Öğretmen Gibi Otur' Dediği Kişinin Yerel Bir Gazetede Muhabir Olduğu Ortaya Çıktı

etiket Konya Valisi'nin 'Öğretmen Gibi Otur' Dediği Kişinin Yerel Bir Gazetede Muhabir Olduğu Ortaya Çıktı

Batuhan
25.11.2019 - 11:32

Konya'da Öğretmenler Günü için düzenlenen programa katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın kürsüde konuştuğu sırada bacak bacak üstüne attığı için  'Öğretmen gibi otur' diyerek uyardığı kişinin, yerel gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın, bacak bacak atan kişiye, 'sen öğretmen misin birader, öğretmen gibi otur!' şeklinde sert tepki göstermesi sosyal medyada gündem olmuştu.

"Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu"

"Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu"

Törenin ardından valilik tarafından yapılan araştırmada bacak bacak üstüne atan kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu ortaya çıktı.

Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada,  programda üzücü bir olay yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok güzel geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin asgari nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir uyarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar önemli bir günde yerel muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir kişiden dolayı böyle bir durumla karşılaşmaları beni de derinden üzdü. Çok büyük bir heyecan ve mutlulukla geldiğimiz törende, öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş şekli orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, mutlu ve heyecanlı şekilde devam etmiştir.''

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
126
44
8
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysun Bulut

Vali efendi kusura bakma o adam kim olursa olsun sizin ona birader demeniz ve o kadar kişi içinde azarlamanız nezaket ile yakından uzaktan ilgisi yok.Hem nez... Devamını Gör

Söyledim gitti

Makam odasına gelen bir öğretmen olsa hadi makamına saygısızlığı savundu diyeceğiz de, bildiğin konferans salonu orası.

Sedat Yılmaz

öğretmen olsa da fark etmez, tepkisi saçma. orası konferans salonu, makam odası değil.