Görüş Bildir
Haberler
Konularını Gerçek Hayatta Yaşanan Dehşet Verici Olaylardan Alan 10 Korku Filmi

etiket Konularını Gerçek Hayatta Yaşanan Dehşet Verici Olaylardan Alan 10 Korku Filmi

Gozex
19.07.2018 - 11:01

Korku filmleri de bir yerden ilham almalı değil mi? İşte Chive'dan derlediğimiz ve gerçek olaylardan esinlenilmiş korku filmleri.

Kaynak: http://thechive.com/2018/07/15/horror...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Blob (1958 & 1988)

1. The Blob (1958 & 1988)

Bu klasik film, The Blob adlı yaratığın saldırısına uğrayan küçük kasabaları ele alıyor. Bu yaratık önüne çıkan ne varsa yiyor ve herkesi korkutuyor.

Bu filmin ilhamı 'The Star Jelly Vakası' olarak geçen ve Pennsylvanya'da yaşanan olaylardan geliyor. 4 küçük kasaba polisi, kubbe şeklinde yapışkan bir jelle karşılaşıyor ve yerden almaya çalıştıkları an bu jel çözünüyor. Bu maddeye de 'star jelly' adı veriliyor ve meteor yağmurları sırasında Dünya'ya düştüğü biliniyor.

2. The Entity/Karabasan (1982)

2. The Entity/Karabasan (1982)

Bu korku filminin konusu evinde bir hayaletin saldırısına uğrayan bir kadın hakkında. Ne kadar klasik değil mi?

Bu film gerçek hayatta Carla Moran adındaki bir kadının yaşadığı olaylardan esinleniyor. Görünüşe bakılırsa Moran evinde görünmez bir varlık tarafından defalarca saldırıya uğruyor. Oğlu Ethan bile odada göremedikleri bir varlık tarafından kolunun nasıl kırıldığını anlatmış zamanında. Hollywood için bu kadarı bile yeterli olmuş!

3. Jaws/Denizin Dişleri (1975)

Bu listedeki en popüler filmlerden biri herhalde. Hikaye, yaz sezonunun ortasında kıyıları teröre boğan büyük beyaz köpek balığını yakalamak için denize açılan 3 adamla ilgili.

İçeriğin Devamı Aşağıda
www.wiki-zero.co

Film, 1916 yılında Jersey Shore'u sarsan 11 günlük bir olaya dayalı. Köpek balığı saldırıları yüzünden 4 kişi hayatını kaybetmiş ve 1 kişi de ciddi yaralanmış.

4. Amityville Horror/Dehşet Sokağı (1979, 2005)

Bu film, bir ailenin 13 ay önce üstünkörü işlenen bir dizi cinayetin suç mahalli olan eve taşınması sonucu içerideki hayaletleri kızdırmasını anlatıyor.

Film aslında Lutz ailesinin 1975 yılında aynı eve taşınmasıyla yaşadıkları korkunç olaylar üzerine çekiliyor. Öyle ki, 1974 yılında bir adam bu evde tüm ailesini katletmiş, bir yıl sonra da Lutzlar bu eve taşınmış.

5. The Hills Have Eyes/Tepenin Gözleri (1977, 2006)

Film, Nevada çölünde mahsur kalan bir ailenin yamyam bir aile tarafından dehşete düşürülmesini anlatıyor.

www.wiki-zero.co

Bu film, İskoçya'da orta çağlarda yaşayan Sawney Beane ve yamyam tarikatından esinlenilmiş. Söylenen o ki 1000'den fazla insanı katletmişler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Conjuring/Korku Seansı (2013)

6. The Conjuring/Korku Seansı (2013)

İzlediğiniz en korkunç filmlerden biri olabilir. Film, çocukları kurban etmeyi seven bir cadı tarafından ele geçirilmiş bir eve taşınan aileyi anlatıyor.

Bu da Ed ve Lorraine Warren adlı ABDli hayalet avcılarının üzerinde çalıştığı bir vakadan esinlenilmiş. Söylenene göre kariyerleri boyunca 10 binden fazla vaka üzerinde çalışmışlar, birini de film yapmak zor olmasa gerek.

7. The Girl Next Door/Komşudaki Kız (2007)

7. The Girl Next Door/Komşudaki Kız (2007)

Filmde birkaç çocuğa çocuk bakıcılığı yapmak üzere kandırılan kızın bir kadın ve çocukları tarafından yakalanıp işkence görmesi anlatılıyor.

Film aslında Sylvia Likens'ın acıklı hikayesini anlatıyor. 1965 yılında Gertrude Baniszewski ve çocukları tarafından işkence edilip katlediliyor.

Bu vaka hakkında daha çok bilgi almak istiyorsanız 👇👇

8. The Mothman Prophecies/Gecenin Nefesi (2002)

Film, 'Mothman' adındaki efsaneyi arayan bir adam hakkında. Kendisini oraya nasıl geldiğini bile hatırlamadığı küçük bir kasabada buluyor ve devamında sürekli doğaüstü olaylarla karşılaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
upload.wikimedia.org

Film, Kasım 1966 ile Aralık 1967 arasında Batı Virginia'nın Point Pleasant kasabasında yaşanan olayları ele alıyor. Buranın yerlileri büyük afetlerden önce bir 'Mothman' gördüklerini iddia ediyorlar. Heykeli bile var.

9. The Texas Chainsaw Massacre/Teksas Katliamı (1974)

9. The Texas Chainsaw Massacre/Teksas Katliamı (1974)

Film, bir grup arkadaşın yamyamlar ve testereli Derisurat tarafından kovalanmasını anlatıyor.

Derisurat Ed Gein'den ilham alınarak yaratılmış bir karakter, kendisi tarihin en ünlü seri katillerinden biri.

Kendisi hakkında daha çok bilgi edinmek isteyenler varsa: 👇👇

10. The Strangers/Ziyaretçiler (2008)

10. The Strangers/Ziyaretçiler (2008)

Film, yazlık evlerine giden bir çiftin 3 adet maskeli kaçık tarafından dehşete düşürülmesini anlatıyor.

Film iki olaydan esinlenerek yaratılıyor. İlki Manson ailesi ve Tate cinayetleri, ikincisi ise Keddie kulübe cinayetleri. İkisi de evlerine zorla girilen ve katledilen insanlarla ilgili.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
74
35
16
16
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Şahin

#7 Sylvia Likens in hikayesini anlatan filmin o olduğuna emin misiniz ? An American Crime filmiydi benim bildiğim. Sylvia bakıcı değil bakılması için ailesi ... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Korkutucu filmler