Görüş Bildir
Haberler
Konu Meclis Gündeminde: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Lise Mezunu Kardeşi Üniversitede Araştırmacı mı Oldu?

etiket Konu Meclis Gündeminde: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Lise Mezunu Kardeşi Üniversitede Araştırmacı mı Oldu?

Ulaş
19.01.2020 - 18:36

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kardeşi Metin Erbaş'ın imam hatip lisesi mezunu olduğu ve buna rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı iddia edildi. Konu CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından Meclis gündemine taşındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ordu Üniversitesi tarafından yapılacak olan öğretim görevlisi alımı için son başvuru tarihi gelmeden kimi listelerle alınacak kişilerin önceden belirlendiği iddialarını CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.

Adıgüzel ayrıca Diyanet Başkanı Erbaş'ın lise mezunu kardeşinin üniversiteye araştırmacı olarak atandığını iddia etti.

Adıgüzel ayrıca Diyanet Başkanı Erbaş'ın lise mezunu kardeşinin üniversiteye araştırmacı olarak atandığını iddia etti.

Odatv'de yer alan habere göre, ellerinde bu konuda kimi evraklar olduğunu belirten Adıgüzel, ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın 'İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden; kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı' iddialarına da açıklık getirilmesini istedi.

Twitter'dan açıklama yapan Adıgüzel "Diyanet gerekirse bir fetvayla 'caizdir' der" ifadesini kullandı.

Mustafa Adıgüzel, Bakan Selçuk'tan şu sorulara yanıt istedi 👇

Mustafa Adıgüzel, Bakan Selçuk'tan şu sorulara yanıt istedi 👇
  • Üniversitelerde araştırmacı kadrosu atamaları devam etmekte midir? Bu konuda en güncel mevzuat nedir? Ordu Üniversitesi dışında diğer üniversitelerde bu durumun benzer örnekleri var mıdır?

  • Metin Erbaş isimli şahsın Ordu Üniversitesi’nde araştırma kadrosuna atandığı doğru mudur? Araştırmacı olarak belirtilen görevin detayları nelerdir? Söz konusu şahsın bu görevle ilgili eğitimi ve liyakati ne kadar uygundur?

  • Öğretim üyeleri için ilan edilen kadrolara daha başvuru süresi dolmadan atanacak isimlerin önceden belirlenmiş olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Atanacak kişiler önceden belli ise, bu kadrolara başvuru yapılması için süre verilmesi sadece formaliteden ibaret değil midir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
430
82
29
27
19
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Yine mi ruhban sınıfı ayrıcalığı, armorları sağlam galiba kul hakkı falan işlemiyor. İsterse memur kadrosuyla girsin Erbaş'ın kardeşiyse aynı soruları yine d... Devamını Gör

ozikosan

valla başkanın kardeşini bilmem ama üniversitelerde kadroya alınacak personelin daha ilan dahi açılmadan belli olması, önce adam seçip sonra ona uygun ilan a... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

ziya selçuk da fos çıktı.