Görüş Bildir
Haberler
Kimliklerde e-İmza Dönemi Bir Ay İçinde Başlıyor

Kimliklerde e-İmza Dönemi Bir Ay İçinde Başlıyor

Daha önce sürücü belgelerinin entegre edildiği çipli kimliklerimize şimdi de e-İmzalar eklenecek. Birleştirme işleminin bir ay içinde başlaması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelişmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunumunda duyurdu.

'Vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız'

'Vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız'

Sputnik'in haberine göre Soylu, açıklamasında '__Önemli bir yeniliğin de haberini vermek isterim. Kimlik kartına e-İmza'nın yüklemesine bir ay içinde başlıyoruz. e-İmza ile de vatandaşlarımıza yepyeni bir kolaylık sunacağız' ifadelerini kullandı.

Kimlik kaybolduğunda e-İmza iptal olacak

Kimlik kaybolduğunda e-İmza iptal olacak

e-İmza'nın çipli kimlik kartlarına yüklenmesi ile bürokrasi azaltılacak. İş yeri açmak için gereken belgelerden biri daha eksilmiş olacak. Bu düzenlemeyle e-mühür uygulamasına da geçilmiş olacak.

Elektronik imza ile dava takibi ve sicil işlemleri yapılabilecek. Vergi borçları sorgulanacak, gümrük işlemleri takip edilebilecek. Kimlik kartlarının kaybolması halinde e-imza da geçerliliğini yitirecek. 

Yeni kimlik kartı çıkarıldıktan sonra elektronik imza tekrar sisteme tanımlanacak.

Mobil ve elektronik imza sayısı 5,7 milyonu aştı

Mobil ve elektronik imza sayısı 5,7 milyonu aştı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) verilerine göre bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla  5 milyon 13 bin 726'sı elektronik imza ve 724 bin 261'i mobil imza olmak üzere toplam sertifika sayısı 5 milyon 737 bin 987 oldu.

Uygulamanın başladığı 2013 sonu itibarıyla üretilen mobil ve elektronik sertifika sayısı ise 297 bin 996'ydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halit Demir

Yeniden kimlik kartı çıkarılmayacak değil mi?

Barney

e-imza ve kayıtlı elektronik posta hizmeti sağlayan bir firmada çalışan olarak bu olay çok şahane olacak. hem oturduğunuz yerden hem de kağıt baskı kurye vs ... Devamını Gör