Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermeleri İçin Yapılan Baskılara Rağmen Başarının Beden Ölçüleri ile Alakası Olmadığını Herkese Kanıtlayan Ünlüler

etiket Kilo Vermeleri İçin Yapılan Baskılara Rağmen Başarının Beden Ölçüleri ile Alakası Olmadığını Herkese Kanıtlayan Ünlüler

Aylin Çakar
11.06.2019 - 12:14 Son Güncelleme: 12.06.2019 - 17:59

Modanın dayattığı kalıplaşmış güzellik kurallarına boyun eğmeyip, büyük başarılara imza atan ve dünya çapında ün kazanan isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jennifer Lopez:

1. Jennifer Lopez:

En başarılı şarkıcılardan biri olan Jennifer Lopez, aynı zamanda ünlü bir dansçı ve aktris. Albümleri, dünya çapında 75 milyonun üstünde satıldı. Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi tarafından 2019'un en tarz kadını olarak seçildi. Ünlü olmak için çıktığı basamaklarda vücut kıvrımlarının fazlasıyla yardımı olan J.Lo, bu durumun kariyerinin başlarında sorun yarattığını InStyle ile yaptığı bir röportajda dile getirdi. J.Lo, kilo vermesi gerektiğini söyleyen insanları umursamadığı söyledi ve haklı olduğunu zaman içinde herkese gösterdi.

2. Amber Tamblyn:

2. Amber Tamblyn:

Amerikalı şair ve oyuncu olan Amber Tamblyn; The Ring, Django Unchained gibi filmlerde ve House, Two and a Half Men gibi dizilerde rol aldı. Kendi ayakları üstünde duran ve kendinden emin olan Amber Tamblyn için de her şey başta çok daha farklıydı. 2008 yılında, The Sisterhood of the Traveling Pants (Gezgin Pantolon Kardeşliği)'de baş rol olan Tamblyn, yükselen yıldız olarak adlandırıldı. Başarılarından dolayı şirketi Warner Bros tarafından tebrik edilmesinin ardından kilo vermesi için zorlandı. Şirketin bu talebinden sonra, başarılı oyuncunun kendine olan güveni zedelendi. Tamblyn, günümüzdeki farklı alanlarda kadın haklarını ve #TimesUp hareketini destekliyor.

3. Misty Copeland:

3. Misty Copeland:

Misty Copeland, Amerikan Bale Tiyatrosunda yer alan ilk Afrikalı-Amerikalı balerin. Misty, kariyerinin ilk zamanlarında zarafetin ve güzelliğin vücut bulmuş hali olmasına rağmen birçok eleştirmen tarafından kötü yorumlar aldı. Bir balerinin, düz bir vücut yapısından ziyade balerinlere estetik bir forma sahip olması gerektiğini söyleyen eleştirmenler, Misty'yi kilo vermesi konusunda zorladı.Yapılan baskılardan dolayı sağlık problemleri çeken başarılı balerin, bütün zorlukların üstersinden geldi ve gerçek yeteneği hiçbir şeyin durduramayacağını gösterdi. Time'ın yaptığı sıralamada, 2015 yılının en etkileyici 100 kişi sıralamasına girdi.

4. Ashley Benson:

4. Ashley Benson:

Days of our Lives ve Pretty Little Liars'daki rolleriyle bilinen Amerikalı aktris, minyon bir görünüme sahip olmasına rağmen bazı roller için fazla kilolu olduğu konusunda problemlerle karşı karşıya kaldı. Kilosunu umursamayan Ashley Benson, insanların kilo verip vermeme olayına kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyor.

5. Ashley Graham:

5. Ashley Graham:

Büyük beden modeli Ashley Graham, kadınların kendine inanmaları konusunda rol modelliği yapıyor. Ford Models, Glamour, Levi’s, Lane Bryant, Marina Rinaldi, ve Addition Elle gibi markalarla çalışan ünlü ismin kendine olan güveniyle ilgili bir problem yaşayıp yaşamadığını da merak ediyoruz. Çocukluk döneminde, yaşıtlarının ona gülmesinin yanı sıra babasının da Ashley'yi tombul olarak adlandırması ünlü modeli yıldırmak yerine daha da güçlendirdi ve ajansların isteksiz yaklaşımlarına rağmen kendisini tüm dünyaya kanıtladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kelly Clarkson:

6. Kelly Clarkson:

Kilo almaya müsait bir vücut yapısına sahip olan Kelly Clarkson, doğum yaptıktan sonra birkaç kilo aldı ve sosyal medya üzerinden birçok acımasız yoruma maruz kaldı. İngiliz gazeteci Katie Hopkins, en olumsuz olan yorumları yayınladı fakat Clarkson, kötü düşüncelerin hayatını etkilemesine izin vermedi ve özgür bir dünyada yaşadığını, diğer insanların kilosu hakkında ne düşündüklerini umursamadığını söyledi. 2018 yılında 20 kilo veren ünlü şarkıcı, tiroid hastalığına yakalandı ve sağlıklı yiyecekler tüketmeye başladı. Hala egzersiz yapmaktan hoşlanmayan Clarkson, kimsenin onu spor yaparken göremeyeceğini söylüyor.

7. Jennifer Lawrence:

7. Jennifer Lawrence:

'Şişman' kelimesinden nefret eden Jennifer Lawrance, başarılı filmlerde rol almasına rağmen sıkı diyetlerden ve ideal vücut kalıplarından hoşlanmıyor. British Harper’s Bazaar dergisine verdiği röportajda, 'Herkes zayıf vücut kalıplarına çok fazla alışmış ve normal kiloda olan birini gördüklerinde 'Oo, kıvrımları var' deniyor.' dedi. Başarılı aktris, televizyon ekranlarında birine şişman demenin illegal olması gerektiğini de savunuyor.

8. Tyra Banks:

8. Tyra Banks:

Model, aktris, şarkıcı ve sunucu olan Tyra Banks, öz güveniyle kendini kanıtlamasına rağmen medya tarafından gelen birçok kötü yorumla başa çıkmak zorunda kaldı. Giydiği mayo ile plajda çekilen fotoğrafının magazin başlığı olarak 'Domuz Pirzolası Tyra' yazısının kullanılması, saygısızlık konusunda kaçıncı seviye bilemiyoruz. Maruz kaldığı durumlar bununla da sınırlı değil. Milan'da katıldığı bir etkinlikte kıyafetini hazırlayan 2 terzi, ünlü ismi şişman olarak nitelendirdi ve moda tasarımcıları, kalçalarının yapısı yüzünden Tyra ile çalışmayı reddetti. Kilosu yüzünden yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen yılmadı ve kendini tüm dünyaya kanıtladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
246
97
35
8
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?