Görüş Bildir
Haberler
Kendileri Küçük Yürekleri Büyük: Sokakta Buldukları Yavru Köpeği Tedavi Ettirmek İçin Stant Kurup, Satış Yaptılar

etiket Kendileri Küçük Yürekleri Büyük: Sokakta Buldukları Yavru Köpeği Tedavi Ettirmek İçin Stant Kurup, Satış Yaptılar

Batuhan
30.07.2019 - 10:53 Son Güncelleme: 31.07.2019 - 09:12

İzmir'in Menemen ilçesinde sokakta buldukları 3 aylık yavru köpeği besleyen 4 çocuk, hasta olduğunu farkedince, bakım ve tedavi masraflarını karşılamak amacıyla mahallede bir stant açıp, evlerinden getirdikleri ve komşularının bağışladığı ürünleri satarak para biriktirmeye başladı. Kampanyalarına 'Bir mama da senden' ismini veren çocuklar, 2 günde 310 TL toplayarak, 'Şampiyon' adını verdikleri yavru köpeği tedavi ettirip, sokak hayvanları için mama satın aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Menemen'deki Egekent 2'de bulunan İstiklal Mahallesi'nde yavru bir köpek gören 9 ve 10 yaşlarındaki çocuklar Toprak Tan Gülder, Güneş Yuvanç, Aysu Işık ve Defne Kaymak, 'Şampiyon' adını verdikleri köpeğin bakımını üstlendi.

"Çare siz olabilirsiniz, koru ve yaşat"

"Çare siz olabilirsiniz, koru ve yaşat"

Yavru köpeğin hasta olduğunu fark eden çocuklar, veteriner masraflarını karşılayabilmek için evlerinin önündeki sokakta stant açtı. Standa 'Unutmayalım ki doğanın dengesini hayvanlar korur', 'Çare siz olabilirsiniz, koru ve yaşat' yazılı dövizler yerleştiren çocuklar, yardım kampanyası başlattı.

Komşuların bağışladığı ürünlerden 2 günde 310 TL topladılar

Komşuların bağışladığı ürünlerden 2 günde 310 TL topladılar

Evlerinden getirdikleri ve komşularının bağışladığı oyuncak, takı, toka, kitap ve kıyafet gibi ürünleri satmaya başlayan çocuklar, 2 günde 310 TL topladı. Bu gelir ile de hasta yavru köpeği veterinerde tedavi ettirip aşılarını yaptıran çocuklar, artan para ile sokak hayvanlarını beslemek için mama satın aldı. Kampanyalarına 'Bir mama da senden' ismini veren çocuklar, ailelerinin ve komşularının da desteği ile boş zamanlarında stant açıp, hayvanlara destek olmak için satış yapmaya devam ediyor.

"Toplanan para ile yavru köpeği veterinere götürdük"

"Toplanan para ile yavru köpeği veterinere götürdük"

Kampanyayı başlatan çocuklardan Toprak Tan Gülder'in annesi Serap Gülder, 'Çocukların bir yavru köpek için ellerinden geleni yapması bizi çok duygulandırdı. Elimizdeki mamalar bittikçe devam etmeyi düşünüyoruz. Yan sitemizdeki çocuklar da gördükten sonra stant açmaya başladı. Umarım bu yaygınlaşır ve sokak hayvanlarına verilen değer artar' dedi. Çocuklara destek veren Gülder, 'Toplanan para ile yavru köpeği veterinere götürdük, serum takıldı, tedavi edildi. Kontrolleri devam ediyor. Çocuklar stant açmaya 3 gün devam ettiler, bugün de kurdular. Şimdilik yaklaşık 30 kilo mamamız var. Bitmeye yakın tekrar yapabiliriz. Çocuklarımızın böyle bir kampanyanın içinde bulunmasından çok etkilendik. Ailelerin buna destek vermesi çok etkileyiciydi. Aileler kek yaptılar, onları da sattılar. Hepimizin, annelerin, komşuların destek vermesi inanılmaz gurur vericiydi. Kimisi hiçbir şey almadan bağış yaptı, kimisi 10 TL yerine 50 TL verdi. Bazı komşular kendi çocuklarını yanımıza getirmek istediler, çocukları örnek alsın istediler. Stant açtığımızı zabıta da duymuş, onlar da gelip çocukları konuştular ve aferin diyerek kendileri de stanttan alışveriş yaptılar.Menemen Belediyesi eylül ayında madalya töreni düzenleyecek, bizim çocuklarımızı da çağırdılar. Belediye Başkanı Serdar Aksoy da standı ziyarete geleceğini söyledi' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bütün insanlar hayvanlar için elinden geleni yapmalı, ellerinden bir şey gelmiyorsa da zarar vermesinler yeter"

"Bütün insanlar hayvanlar için elinden geleni yapmalı, ellerinden bir şey gelmiyorsa da zarar vermesinler yeter"

Toprak Tan Gülder de, 'Örnek bir davranışta bulunmak istedik. Sokak hayvanlarına kötü davranmayalım, onları sevelim, onlara yiyecek vermezsek hasta olurlar. Evin önüne bir su kabı koymak bile çok önemli. Hayvanlar aç ve susuz kalıyorlar, biz onları kurtarmak istiyoruz' dedi. Çocuklardan Güneş Yuvanç ise 'Yavru köpeği kurtardığımız için çok sevinçliyim. İlk olarak bu köpeği kurtardık, fakat bu projeyi devam ettirerek başka sokak hayvanlarını da kurtarıp, beslemek istiyoruz. Sokak hayvanlarına mama ve yemek verilmeli. Onlara asla zarar vermemeliyiz. Onların da bizim gibi yaşama hakları var. Bütün insanlar hayvanlar için elinden geleni yapmalı, ellerinden bir şey gelmiyorsa da zarar vermesinler yeter' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
644
432
33
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nihansbz

Pitbull'un önüne kedi fırlatan bir neslin haberinden sonra yeni nesilin içinde böyle çocukların da olduğunu görmek insanın yüreğine su serpiyor.

Lestat

İnsan var sokakta bulduğu köpek için mücadele ediyor, diğer yanda haysiyetsiz, cibiliyetsizin biri de kedinin ayaklarını baltayla kesiyor. Literatürde 2si de... Devamını Gör

Hayati Polat

sizleri yetiştiren anne ve babalarınızı tebrik ediyorum