Görüş Bildir
Haberler
Kayıp Akıllı Telefonunun İzini Süren Genç Öldürüldü

Kayıp Akıllı Telefonunun İzini Süren Genç Öldürüldü

Onedio Medya
19.06.2015 - 16:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaybettiği cep telefonunu bulmaya çalışan Kanadalı gencin macerası ölümle sonuçlandı. 18 yaşındaki Jeremy Cook’un ölümünü soruşturan polis, gencin telefonunu yanlışlıkla takside unuttuğunu ve sonrasında da telefonunu bulmak için takip yazılımına başvurduğunu düşünüyor.

Hem Apple hem de Google, kayıp akıllı cihazların bulunabilmesi için kullanıcılarına uygulamalar sunuyor. iOS’te bu görevi iPhone’umu/iPad’imi Bul uygulaması üstlenirken, Android için de Cihaz Yöneticisi devreye giriyor. 

Bu araçlar sayesinde pek çok kişi pahalı akıllı telefonlarına yeniden kavuşsa da, bu uygulamaların kimi zaman riskli durumlara yol açabildiği biliniyor. Telefonunu ararken kendilerine veya başkalarına zarar verenlerle ilgili hikayeler daha önce de gündeme gelmiş, bu vakaların görülme sıklığının artması üzerine Los Angeles Polis Departmanı’ndan “Bir telefon için hayatınızı kaybetmenize değmez.” şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Yetkililer Jeremy Cook’un kayıp telefonunun izine bir park alanında rastladığına ve sabaha karşı saat 5’te söz konusu alana gittiğine inanıyor.

Teknoblog

Kaynak: http://www.teknoblog.com/kayip-akilli...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın