Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Yardım İsteyen 12 Türk Dağcı Yanlış Yerde Arandı

Yunanistan'da Yardım İsteyen 12 Türk Dağcı Yanlış Yerde Arandı

Caner
25.01.2015 - 09:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'ın kuzeyinde kaybolduğundan şüphelenilen 12 Türk ve Bulgar'ın yanlış yerde arandığı ortaya çıktı. Al Jazeera'ye bilgi veren Gümülcine Muavin Konsolosu Murat Ertaş, 'Bölge dağlık değil, kaçak göçmen ihtimalini düşünüyoruz' dedi.

Yunanistan'da sabah 112 Avrupa Acil Yardım hattının arayan bir telefondan İngilizce olarak 'Türk, Bulgar 12 kişi, imdat' ifadeleriyle yardım istendi. Ardından gün boyu kaybolanların dağlık bölgede olduğundan hareketle 'dağcı' olabilecekleri ihtimali üzerinde duruldu. Al Jazeera'ye telefonla bilgi veren Gümülcine Muavin Konsolosu Murat Ertaş ise 'Sinyal, Kumçiftliği'nden geldi. Burası dağlık bölge değil, ovalık düz bir yer' dedi. Ertaş Türkiye'deki yetkili makamlara ve kendilerin herhangi bir kayıp ihbarının olmadığı bilgisini verirken, 'Zaten telefonda 'biz dağcıyız' gibi bir ifade yok. Kaçak göçmen olayı olabileceği ihtimalini düşünüyoruz' diye konuştu.

Ertaş arama çalışmalarıyla ilgili sürekli Yunanistanlı yetkililerle temas halinde olduklarını belirtti.

'Yanlış yerde arandılar'

Doğan Haber Ajansı 'nın haberine göre Yunanistan’da Acil Afet Müdahale Birimi’ne (EMAK) telefonla ulaşarak yardım isteyen 12 kişinin Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun (OTE) sinyal bilgilerini yanlış analiz etmesi nedeniyle Pieria dağlık bölgesinde arandığı ortaya çıktı. Kurumun son yaptığı değerlendirme sonucu sinyalin Türk-Yunan ve Bulgar sınırından geldiği belirlendi.

Katerine kentindeki Pieria Dağları bölgesinde Acil Afet Müdahale Birimi (EMAK) tarafından yürütülen çalışmalar akşam saatlerinde durduruldu. Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun (OTE) son değerlendirmesinden sonra arama çalışmalarına yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne’nin karşısındaki Orestiada kentinden Bulgaristan sınırına doğru Ormenio köyü arasındaki Meriç ve Arda nehirlerinin geçtiği bölgede devam edilecek.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu yetkilileri, Yunan telekom kurumunun yardım çağrısının Edirne’nin karşısındaki Meriç bölgesinden geldiğinin teyit edildiğini söyleyerek, aramaların bu doğrultuda devam edeceğini ifade etti.

'Yardım çağrısının doğruluğu tespit edilemedi'

Selanik Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu, Selanik şehrine yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Pieria bölgesi dağlık alanında kaybolduğundan şüphelenilen 12 kişinin cuma sabah saat 09.00’da '112 Avrupa Acil Yardım Hattı'nı arayarak yardım istediklerini açıklamıştı

Büro'dan yapılan açıklamada bölgede bulunan cep telefonu antenlerine sinyal ulaşmadığını belirtilmişti. Arama kurtarma operasyonu için polisin 7, itfaiyenin 3 ve Acil Afet Müdahale Birimi'nin (EMAK) ise 1 özel dağ aracı olmak üzere toplam toplam 11 araç görevlendirilmişti.

Arama çalışmalarına bölgeye yakın köylerin sakinleri ile avcı kulübü üyeleri de destek veriyordu. Hava şartlarının müsait olmaması sebebiyle polis helikopterleri arama çalışmalarına katılamadı.

Selanik Başkonsolosluğu ile iletişim halinde olduklarını belirten polis, yardım çağrısının doğru olup olmadığını tespit edemediklerini de belirtmişti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Hayrettin Karaca, bölgeye Türk dağcıların gittiği yönünde kendilerinde bilgi olmadığını açıklayarak Yunanlı meslektaşlarının arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili sürekli bilgi aldıklarını söylemişti.

Kaynak:Al Jazeera, AA,DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0