Görüş Bildir
Haberler
Karara İsyan Ettiler: 10 Yaşında Çocuğa İstismar Davasında Sanığa Beraat

etiket Karara İsyan Ettiler: 10 Yaşında Çocuğa İstismar Davasında Sanığa Beraat

Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi hakkında beraat kararı verildi. Karar sonrası sinir krizi geçiren çocuğun annesi, hastaneye kaldırıldı. Karar, adliye önünde protesto edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık A.Ö, çocuğun annesi F.Y, cinsel istismarla mücadele derneklerinin üyeleri ile taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatının, mağdur çocuğun akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için rapor alınması talebi mahkeme heyetince reddedildi.

Esas hakkındaki mütalaasını yineleyen duruşma savcısı, sanığın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.

"Bedenimizde açılan yara geçti ama ruhumuzdaki yara geçmeyecek"

"Bedenimizde açılan yara geçti ama ruhumuzdaki yara geçmeyecek"

Mağdurun annesi F.Y, kızının psikolojik tedavi görmeye devam ettiğini belirterek, 'Bedenimizde açılan yara geçti ama ruhumuzdaki yara geçmeyecek. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılarak tutuklanmasını istiyorum' dedi.

Karar öncesi söz verilen sanık, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade etti.

Mahkeme "delil yetersizliği" gerekçesi ile beraat verdi

Mahkeme "delil yetersizliği" gerekçesi ile beraat verdi

Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatine hükmetti.

Karara tepki gösteren mağdurun annesi sinir krizi geçirdi. Adliyede görevli kadın polislerin güçlükle ikna ederek dışarı çıkardığı anneyi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştı.

Fenalaşan anne hastaneye kaldırıldı

Fenalaşan anne hastaneye kaldırıldı

F.Y, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

Adliye önünde toplanan kadın ve çocuk istismarıyla mücadele derneklerinin üyeleri, mahkeme kararını protesto etti.

Karara itiraz edilecek

Karara itiraz edilecek

UCİM Başkanı Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, adli tıp raporlarına rağmen sanık hakkında beraat kararı verilmesini tepkiyle karşıladıklarını söyledi.

Tüm devlet makamlarına ve Adalet Bakanlığına seslendiğini belirten Özkan, bizzat bu durumla ilgilenilmesi gerektiğini kaydetti. Mağdur avukatları ise karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Önceki hakim davadan çekilmişti

Önceki hakim davadan çekilmişti

Muratpaşa ilçesinde bir sitenin apartman görevlisi A.Ö'nün (45), evlerine ders çalışmaya gelen 10 yaşındaki kız çocuğuna 2017'nin Mayıs ayında istismarda bulunduğu öne sürülmüştü. Tutuklu olarak hakim önüne çıkan sanığın, daha sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yargılamayı yürüten mahkemenin eski başkanı daha önce davadan çekilmişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1338
363
156
31
12
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Derya Canfeda

Gaga Bulut'a 17 yıl hapis cezası veriliyor ama pedofili tacizci sapık serbest bırakılıyor! Pardon da ülkenin adaletini sikeyim.

aa olur mu ? bu sosyal medya da çok ses getirmedi. getirse ceza verirlerdi. artık trendtopic olunca ceza veriliyor

Deniz seven

Ya hepiniz pedofilisiniz ya da satılıksiniz allah kahretsin o çocuğun ruhunda açtığınız yaranın hesabını kim soracak sizden. Allah belanızı versin

Kayzer Soze

Aile keşke sanık hakkında "istismardan" değil "cumhurbaşkanına hakaretten" şikayetçi olsaydı. Böylelikle hem dava hızlı ilerler hem de sanığın ceza alması sa... Devamını Gör