Görüş Bildir
Haberler
Karabulut Ailesi Otopsi Görüntüleri İçin Başvurdu

Karabulut Ailesi Otopsi Görüntüleri İçin Başvurdu

Onedio Medya
13.10.2014 - 14:49 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 16:17

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, Cem'in Silivri Cezaevi'nin reviri ile Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi sırasında çekilen görüntüleri intiharıyla ilgili görüntüleri izleme talebinde bulundu.

Avukat Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’la yaptığı görüşmenin ardından şunları söyledi:

Sosyal medya ve basında olayın bir intihar değil kaçma ya da kaçırılma olayı olduğuna dair şüphe oluştu. Bunun üzerine ailenin talebi ve kamu vicdanını rahatlatmak için Başsavcı’ya talepte bulunduk.

'TALEBİMİZİN KABUL GÖRMESİ ÇOK OLAĞAN DEĞİL'

Başsavcı ve soruşturma savcısı ile görüştüm. Başsavcı talebimizi değerlendireceğini söyledi. Fakat talebimizin kabul görmesi çok olağan değil. Cem Garipoğlu çamaşır ipini 3 kere boynuna dolamış, 2 kere de düğüm atmış.

'İNTİHAR ETTİĞİ ÇOK NET ANCAK MÜVEKKİLERİMİN TALEBİYLE BAŞVURDUM'

Silivri Cezaevi’ndeki olay yeri incelemesi tam 6 saat sürmüş. Başsavcı cezaevine giderken beraberinde Adli Tıp Uzmanı bir hekim de varmış. Her şey kayıt altına alınmış. Bunlardan da intihar ettiği çok net, tartışmaya mahal vermiyor ve açık. Hayatın olağan akışına uygun değil zaten kaçma şüphesi. Bunu o zaman da söylemiştim. Ancak müvekkillerimin talebiyle buraya geldim ve başvurumu yaptım.”

İDDİALAR NE?

Cuma sabah saatlerinde gelen Cem Garipoğlu’nun tek kişilik hücresinde intihar ettiği haberi Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Sosyal medya kullanıcıları ise fikirlerini internette paylaştı. Garipoğlu'nun öldürüldüğünü söyleyen de var kaçırıldığını da..

Birçok kişi Garipoğlu’nun ölmediğine ve hapisten kaçırılıp intihar süsü verildiğine hatta gündemin değiştirilmek için böyle bir şey yapıldığına inanıyor ve iddia ediyor. Düşüncelerini Twitter’dan belirten kullanıcılardan bir kısmı ise Cem Garipoğlu yerine bir başkasının öldürülüp yerine koyulduğu düşünüyor.

Burcu PURTUL UÇAR / HÜRRİYET

Kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/Haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0