Görüş Bildir
Haberler
Kanal İstanbul'da Tapu Hareketliliği: Araplar 300 Dönüm Arazi Satın Aldı İddiası

Kanal İstanbul'da Tapu Hareketliliği: Araplar 300 Dönüm Arazi Satın Aldı İddiası

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Kanal İstanbul projesi ile ilgili süren 'arazi satışları' konusunda kaleme aldığı yazıda Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar uyruklu üç yatırımcının Arnavutköy'de 300 bin metrekarenin üzerinde arazi satın aldığını iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç Arap yatırımcının ismi öne çıktı

Üç Arap yatırımcının ismi öne çıktı

Sözcü'den Çiğdem Toker'in köşe yazısında, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, Arap yatırımcıların ciddi bir alım yaptığı ve bununla ilgili olarak tapulara ulaşıldığı iddia edildi.

Arnavutköy'de, toplamda 300 bin metrekarelik arazi satın alan Arap yatırımcılar içinde bir Suudi, bir Katarlı ve bir de Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı bir yatırımcı bulunuyor.

Kuveytli yatırımcının 125 bin metrekare arsası var

Kuveytli yatırımcının 125 bin metrekare arsası var

Toker, ulaştığı tapu bilgilerine göre, Arnavutköy'de en büyük arazi alımını gerçekleştirmiş olan şirketin, Kuveyt asıllı iki yatırımcıya ait olan Shurak Al Ajdad Gayrimenkul Turizm Şirketi olduğunu ifade etti. Şirketin bölgede 125 bin 402 metrekarelik arazisi bulunuyor. 

Suudi Arabistan uyruklu Sulaiman Al Muhaidib, 99 bin 97 metrekarelik arsası ile bölgede en fazla arsası olan ikinci yatırımcı. Suudi Arabistan'da kendi ismine sahip bir şirketlere grubunu yöneten Muhaidib, daha önce Maslak 1453 projesini incelemek için Ali Ağaoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelmiş.

Arnavutköy'de en fazla araziye sahip 3. yatırımcı ise, Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu Ahmad Humaid Matar Altayer'e ait 3Noora Gayrimenkul Turizm Şirketi. Şirketin 79 bin 81 metrekare arsası bulunuyor.

İmamoğlu, '2011'den bu yana arsa hareketi 30 milyon metrekareyi buldu' demişti.

İmamoğlu, '2011'den bu yana arsa hareketi 30 milyon metrekareyi buldu' demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

'Şehircilik Bakanı emin bir şekilde 'arsa hareketi yoktur' diyor. 2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. En büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
47
17
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alper arslan

Yıllar önce genç bir İstanbul Belediye başkanı söylemişti bunların hepsini. Vatandaşı simite muhtaç edenleri, ülkeyi parça parça satanları, asgari ücreti açl... Devamını Gör

Sıradan Biri

Elinde ki yüzüğü gösterip "benim tek mal varlığım budur, eğer bir gün duyarsanız tayyip erdoğan çok zengin olmuş. Bilin ki haram yemiştir." demişti. Adam hep... Devamını Gör

Tıntın

Satmıştır yavşaklar. Sevgili yeğen ne kadar kazandı, kazandırdı?

uzaklardan

Acaba araplar hangi medyumlara gitmişler de kanal istanbulun yapılacağı yerlerin çok değerlenceğini anlamışlar? Resmen araplara peşkeş çekilmiş...bu projenin... Devamını Gör