Görüş Bildir
Haberler
Kaliteli ve Nezih Atmosferiyle Çeşme'de Mutlaka Gitmeniz Gereken En Leziz Restoranlar

Kaliteli ve Nezih Atmosferiyle Çeşme'de Mutlaka Gitmeniz Gereken En Leziz Restoranlar

Tatil denince akla gelen ilklerden olan Çeşme, bir kez gidenin mutlaka bir kez daha gittiği yerlerden. Cıvıl cıvıl atmosferi, birbirinden güzel sokakları, kaliteli meyhaneleri ve eşsiz deneyimlere ev sahipliği yapan nice restoranıyla ön plana çıkan Çeşme'de tatil yapmaya karar verenler için tercih edilebilecek en iyi restoranları derledik. Kimileri meyhane konseptine sahip, kimileri de salaş sokak restoranı atmosferinde olan bu nezih mekanları gelin birlikte tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Noni's House

1. Noni's House

Öncelikle kahvaltı salonu olarak müşterileriyle buluşan Noni's House geçtiğimiz yıllarda menüsünü genişleterek akşam yemeği için de leziz seçenekler sunmaya başladı ve kendini Çeşme'nin enleri listesinde ilk akla gelenler arasına almayı başardı. Size adeta bir yakınınızın evinde ağırlanıyormuş hissi verecek dizaynı ve güler yüzlü hizmetinin yanı sıra mekan asıl olarak lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Kahvaltı için belki de başka yerde bulamayacağınız özgün reçelleri ve akşam içinse meşhur kuzu inciği mutlaka tatmanız gerekenlerden.

Adres: Ovacık, Bağlar yolu Küme Evleri 470/36, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çeşme'de yıllardır en sevdiğim kahvaltı mekanlarından biri Ovacık'ta bulunan Noni's House. Kendi bahçesinde üretilen meyve ve sebze ile hazırladığı kahvaltı kesinlikle övgüye değer. Açık mutfakta pişen her şey hemen masanızda. Özellikle pişileri çok lezzetli, kavurmalı yumurta üzeri cheddar kesinlikle harika düşünülmüş bir lezzet. Noni's House bu sene menüsüne yeni lezzetler katarak açık havada akşam yemeği servisine başladı. Özellikle mezeleri, pizzaları ve kuzu incik tadılması gereken lezzetlerden. Hafta sonu Alaçatı veya İzmir'de bulunanlar için tavsiye edilir.

2. Horasan Balık

2. Horasan Balık

Her sezon müşterilerin favori mekanlarından olmayı başaran Horasan Balık, Çeşme'de balık söz konusu olduğu zaman gözünüz kapalı tercih edebileceğiniz işletmelerden. Turunç ve limon ağaçlarının altında doğa ile iç içe huzurlu mu huzurlu bir atmosferle sizleri buluşturan mekan, oldukça çeşitli bir menüye sahip. Yolunuz Çeşme'ye düşerse mutlaka Horasan'dan rezervasyon yaptırmalı ve özellikle Karides Carpaccio'sunu ve Somon Pastırmasını tatmalısınız.

Adres: İnönü mahallesi, 2022. Sk. no:16, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Atadan balıkçı. Balığı ve deniz mahsüllerini tanıyan bir aile. Öyle ki tüm deniz mahsullerinde gurme denilecek kadar damaklarını geliştirmişler. Hiç şüpheniz olmasın sundukları lezzetler damağınıza hitap edecek ve iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Kısaca mütevazı bir ortam, olağanüstü lezzet.

3. Istakozcu Canbaba

3. Istakozcu Canbaba

Denize nazır eşsiz bir manzara eşliğinde Ege mutfağının en seçkin tatlarını sunan Istakozcu Canbaba, her mevsimde en taze deniz ürünlerine sahip işletmelerden. Çeşme'nin eski mekanlarından olan Istakozcu Canbaba, yıllardır aynı kalitede hizmet vermeye özen gösteriyor ve bu sebeple de kendini sevdirmeyi başarıyor. Böylesine güzel manzaraya ve atmosfere sahip mekanda ne yemeliyiz diye soracak olursanız, ilk önerimiz kesinlikle ıstakozu olur. 

Adres: Çiftlik, 8. Sk. 1/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kibarca çatal bıçakla ıstakoz yemeye çalıştığınızı gören Can Baba gelip, “tavuk paça kelle - yenilir elle” deyip sizi rahatlatıyor, dalıyorsunuz elle. Balıklar ve bilumum kabuklu kabuksuz deniz ürünleri gayet taze ve lezzetli. Rakı içiyorsanız sizin için her şey yolunda. Ama Canbaba’nın benzer restoranlar gibi tek eksiği, kadeh şarap isterseniz ortaya çıkıyor. Çünkü fazla seçenek yok maalesef. Ama ızgara ıstakoz o kadar lezzetli ki, şarap yüzünden puan kesemem.

4. Nuku Alaçatı

4. Nuku Alaçatı

Çeşme'de alışılmış menülerden ziyade canınız Uzak Doğu mutfağı lezzetlerinden çekerse gitmeniz gereken ilk mekan Nuku Alaçatı olmalı. Alaçatı Club Baba'nın bünyesinde hizmete veren mekan, deniz ürünleriyle ön plana çıkmanın yanı sıra zengin bir şarap menüsüne de sahip. Bunlarla birlikte yenilikçi dizaynları da göz kamaştıracak türden. 

Adres: Alaçatı, Fahrettin Altay Cd No:40/A, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Sushi sever biriyseniz ve Alaçatı'da meyhanelerden fine dininglerden başka mekanlar arıyorsanız Nuku'yu beğenirsiniz diyorum. Hem menünün çeşitliliği hem de lezzetler çok başarılı. 

5. Fahri'nin Yeri

5. Fahri'nin Yeri

Bölgenin öne çıkan lokasyonlarından Port Alaçatı'da yer alan Fahri'nin Yeri nezih bir meyhane konseptine sahip restoranlardan. Tam olarak eşinizle dostunuzla kaliteli vakit geçirmeniz üzerine hizmette olan işletme,  deniz kenarındaki masalarıyla keyifli bir tatilde olduğunuzu size hissettiriyor. Fonda sohbete engel olmadan güzelce çalan müzikler, balığın en tazesi ve leziz mezelerle klasik meyhane kültürünü sürdüren Fahri'nin Yeri'ne bayılacaksınız.

Adres: Alaçatı, Port Alaçatı Balıkçı Limanı, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Evet Fahri ustamızın mekanına ilk defa geldim. Özel otoparklı denize sıfır mekanda kayıkların teknelerin önünde çok güzel bir ambiyans. Hafta içi ve sezonun bitmesine rağmen balık reyonu ve meze dolabı oldukça doluydu aynı zamanda taze. Palamut Lakerda, Baby kalamar ızgara muhteşemdi. Mezeler çok tadında ve Izgara barbun fevkalade pişirilmiş geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Salonis Restaurant

6. Salonis Restaurant

10 yılı aşkın süredir Çiftliköy'de hizmet veren Salonis Restaurant, yıllardır aynı özveriyle çalışan, aynı hizmet kalitesini koruyan işletmelerden. Tatil demek sizin için deniz demekse Salonis'in denize nazır konumlanışı da çok hoşunuza gidecek ancak deniz kenarında olan masalarda ağırlanmak istiyorsanız kesinlikle rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Deniz ürünlerini en leziz şekilde yorumlayarak sizlerle buluşturan mekanın klasik balıkçılar gibi eski dizaynını koruması da atmosferi arttıran noktalardan. Bizce Salonis Restaurant, Çeşme'ye gitmişken kesinlikle uğramanız gereken işletmelerden olmalı. 

Adres: Çiflik Mah. Şehit Mehmet Cd, 8. Sk. No:2, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: İlgili, güler yüzlü, harika Sakız Adası manzaralı güzel restaurant. Mezeleri çeşit çeşit, kalamarı ve güveçte karidesi oldukça lezzetli; kabak üzeri peynirle yapılan ara sıcaklar ve çıtır gelen sıcak ekmekler yüzünüzü güldürecek. Her çeşit rakı ve birden fazla çeşit bira bulmak mümkün. Gün batımı civarı gidebilirseniz manzara çok keyifli.

7. Defne Yaprağı Dalyanköy

7. Defne Yaprağı Dalyanköy

Çeşme'nin seçkin balık restoranlarından olan Defne Yaprağı, bir restorandan ziyade elit bir meyhane konseptine sahip ve bu konudaki enlerden. Kimi mekanların mezeleri geri planda bırakmasının aksine Defne Yaprağı'nın mezelerinin lezzeti dilden dile dolaşan türde. İlgili ve güler yüzlü hizmeti ve mekanın şık dizaynı üzerine bir de lezzet düzeyi üst sınıf yemekler de işin içine girince daha ne olsun diyoruz. 

Adres: 4226 Sokak NO.35/B Dalyanköy, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tüm seçimlerimiz çok lezzetliydi. Özellikle 'adını sen koy' cevizli-bademli acılı yoğurtlu meze, tereyağında karides, reyhanlı salata... Kalamar ve ahtapot, ikisi de taze ve yumuşacıktı. Mekan sahibinin imalatı zeytinyağı ve zeytinlerden de alabilirsiniz.

8. Çark Çeşme

8. Çark Çeşme

Kafanızda bir tatil oluşturduğunuzda mutlaka bir sokak meyhanesine gitmeliyim diyorsanız aradığınız yer Çark Çeşme diyebiliriz. Çiçekler arasında güler yüzlü insanlar eşliğinde her anından memnun kalacağınız bir akşam geçireceğinize biz eminiz. Akşamınızı daha da güzelleştirmek içinse avokadolu karides ve patlıcanlı yoğurtlu mezelerini bir deneyin deriz.

Adres: 16 Eylül, 3047. Sk. no:7/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tavsiye üzerine geldiğimiz Çark Balık’ta sonunda aradığımızı bulduk. Ortam şahane, Mezeler inanılmaz lezzetli ve özenli, hepsi taptaze. Avokadolu karides ve ızgara peynir ve patlıcanlı yoğurtlu mezelerini özellikle tavsiye ederiz. Çeşme için fiyatları uygun denebilecek ölçüde. Dilek Hanım'a ilgisi için ayrıca teşekkürler.

9. Ferdi Baba Restaurant

9. Ferdi Baba Restaurant

Nezih bir klasik meyhane olan Ferdi Baba Restaurant, deniz mahsulü ağırlıklı bir menüye sahip. Sezonun en taze balıklarını sizlere en leziz şekilde sunan Ferdi Baba, kendi deyimleriyle 'seçeneğin çok, seçim yapmanın bir hali zor' olduğu restoranlardan. Ama biz işinizi kolaylaştırmak adına birkaç öneri yapalım, Ahtapot Izgara, Tereyağlı Karides ve Deniz Mahsullü Şehriye denediğinize pişman olmayacaklarınızdan.

Adres: Musalla, 1016. Sk. No:2/22, 35930 Çeşme/İzmir

Alaçatı, Alaçatı Mah Alaçatı Kemalpaşa Caddesi, Köyiçi No:86, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Özellikle konumu çok güzel. Yemekler ve mezeler çok çeşitli dolaplara sığmıyor desem yeri var. Seçiminizi hızlı yapmanız imkansız bakarken başınız dönüyor. Ara sıcaklı mezeli başlangıçtan sonra eğer midenizde yer kalırsa balık da yiyebilirsiniz. Lezzet açık ara birçok balıkçıdan önde.

10. Hülya'nın Yeri

10. Hülya'nın Yeri

Tüm misafirlerinin Çeşme'nin en iyi ortamının burada olduğunu savunduğu Hülya'nın Yeri, salaş ve samimi mekanları sevenlerin bayılacağı türden. Çeşme'nin güzel sokaklarından birinde yer alan mekan kaldırım masalarında ağırlanıp, dost meclisinizle sohbetin derinliğe kapılacağınız keyifli mi keyifli bir işletme. Bir yandan sokaktan geçenlerin enerjisi, bir yandan mekanın ilgili hizmeti ve en önemlisi de bir yandan leziz seçeneklerin akşamınıza eşlik etmesi sizi çok mutlu edecek.

Adres: 16 Eylül, 3001. Sk. no: 10 D:1a, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaş grubuyla birkaç günlük tatile geldiğimiz Çeşme'de en güzel ortamı bu mekanda bulduk. Mezeler, yemekler, servis, canlı müzik ve mekan sahibinin de aile ortamı yaratmasıyla unutulmaz bir gece yaşadık. Mezelerin hepsi yemekler gibi çok başarılıydı, favorimizse yaprak ciğer oldu! Mutlaka uğramanız gereken şirin bir mekan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Langusta Çeşme

11. Langusta Çeşme

Ülkemizin değerlerinden Vedat Milor'un da dikkate değer bulduğu Langusta Çeşme, sahil kenarında yer alan masalarıyla atmosferini güçlendirmek ve kendini sevdirmekle birlikte, asıl olarak taze balıkları gerçek bir Egelinin elinden servis etmesiyle ön plana çıkıyor. Özellikle denizin ve güneşin buluştuğu akşam saatlerinde ekstra bir keyifli olan mekan hoş sohbetinize en iyi ev sahipliğini yapmaya adaylardan. Tatile geldim ancak denize doyamadım diyorsanız Langusta aklınızda olsun deriz.

Adres: Çiftlik, 18. Sk. No: 33/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çeşme'ye yakışan bir mekan. Deniz ürünleri bir harika. Gerçek ege kültürü ve sıcaklığı var. Sahipleri müşteri değil misafir ağırlıyor. Ellerine sağlık şu ana kadar yediğim en lezzetli kalamar ve ıstakoz onların sunumu. 5 yıldızı kesinlikle hak ediyor.

12. İyonya Restoran

12. İyonya Restoran

Denize sıfır canlı müzik eşliğinde keyifli bir ortamla enerjinizi yükseltecek olan İyonya Restoran, restorana ek olarak beach kısmına da sahip. Gitmek için rezervasyon gerektiren mekan, Çeşme standartlarına göre daha cep dostu bir menüye sahip. İsterseniz öncelikle denizin tadını çıkarmayı tercih edin isterseniz de akşamüstü tadına doyum olmayan yemekleri için tercih edin her türlü memnun ayrılacağınıza emin olabilirsiniz.

Adres: Boyalık, 3198/1 Sokak No:13, 35930, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Şehir dışından gelmiş biri olarak sizlere deneyimlerimi dile getiriyorum. Patates, köfte ve Fener balığı kavurması çok başarılı.  Egemen Bey tek başına kocaman bir ekip. Ayrıca sakızlı muhallebisi enfes ötesi. Son olarak ifade etmek gerekirse porsiyonlar oldukça büyük ve ucuz tam bir fiyat performans mekanı haftada bir de tavla turnuvası oluyor.

13. Ortaya Alaçatı

13. Ortaya Alaçatı

İzmir'in en sevilenlerinden Urla'da ve Şifne'de de olmak üzere üç şubesi olan Ortaya, pozitif enerjiye sahip bahçesine, sunumlarına, lezzetlerine bayılacağınız türden. Kaliteli ve nezih atmosferinin yanı sıra güler yüzlü ve ilgili hizmetiyle de sizi memnun edecek olan Ortaya Alaçatı, tatilinizin favori lokasyonlarından olmaya aday. Akşamı Ortaya'da geçirmeye karar verirseniz Baklava Hamurunda Keçi Peyniri, Yunan Salatası ve Çerkez Tavuğu kesinlikle tatmanız gerekenlerden olmalı.

Adres: Alaçatı, 12015 Sokak No 6, 35430 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelime ile MÜKEMMEL. Tavuklu bir meze vardı hastası olduk. Asma yaprağında hellim, deniz börülceli mücver, Can chefin reçetesi ciğer, kokoreç favorilerimizdi. Gökhan beyin ilgisi ve dikkati inanılmaz. Picante margaritha kokteylleri çok iyiydi. Burakhan beyi mekanın kalitesi ve vizyonu için tebrik etmek gerekli. Dört dörtlük bir akşam geçirdik. Emeklerine sağlık.

14. Carpe Diem Restaurant

14. Carpe Diem Restaurant

Karşınızda uçsuz bucaksız bir deniz, gün batımı ve harika bir masa... 10 üzerinden 10 puan verilecek birkaç saat yaşamak için daha ne istenir ki? Carpe Dieam Restaurant, marinanın en çok tercih edilen balık restoranlarından olmakla birlikte bu sektörde eskilerden. Çeşitlilik karşısında ne yiyeceğine karar veremezseniz sizin için doğru yönlendirmeleri yaparak ilgi alakalarına da hayran bırakan işletme, gittiğinize asla pişman olmayacağınız aksine eşinizle dostunuzla kaliteli ve keyifli birkaç saat geçirmeniz için ellerinden geleni sergileyecek yerlerden.

Adres: İsmet İnönü Mh.Hürriyet Caddesi, 3053. Sk. No:58, 35937 İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çeşme’de bu kadar keyifli, güzel ve samimi yer oldukça az. Mezelerin ve ana yemeklerin lezzeti mükemmel, mekan da oldukça temiz. Özellikle gün batımında gelip keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Fiyatları Çeşme’ye göre normal. Yemek ve meze çeşitleri çok fazla. Bayıldık, hep geleceğiz!

15. Peruş'un Meyhane Lezzetleri

15. Peruş'un Meyhane Lezzetleri

Ve son önerimize geldik. Peruş'un Meyhane Lezzetleri, Çeşme'nin canlı sokaklarında yer alan sevimli mi sevimli bir aile işletmesi. Adeta anne elinden çıkmış yemeklerle sizleri buluşturan mekanda çok sıcak bir atmosfer hakim. Mezelerin hepsi işletmenin adından da anlaşıldığı üzere Perihan Hanım'ın elinden çıkan özgün lezzetler. Herkesten tam puan almayı başaran işletme bir gidenin mutlaka bir daha uğradığı yerlerden. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Peruş'a gidecek olursanız ciğerini kesinlikle tatmalısınız.

Adres: 16 Eylül, 3047. Sk. No: 11/B, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok samimi ve nezih bir ortam, Perihan Hanım ve Kemal Bey'in Hoş sohbetleri ve güler yüzleri sayesinde de kendinizi güzel ağırlanan bir misafir gibi hissedebilirsiniz. Mezeleri harika, başka yerde bulamayacağınız lezzetler ve hepsi Perihan Hanım'a ait. El lezzetini de katınca ortaya harika lezzet şöleni çıkıyor. Yemeklerden de özellikle ciğerini deneyin, çok hafif ve lezzetli bir tadı var.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selçuk cebeci

otomobile yakıt bile koymakta zorlanan halkımıza tavsiyeler 🤣

Mert ekici

En iyi Fast Food yerlerinide paylasın baride gidince buralara giremezsek oralarda yeriz tabi ilk once çeşmeye gitmemiz lazim 🙈🙉🙊