Görüş Bildir
Haberler
Keyfi ve Eğlencesi Dorukta Unutulmaz Bir Tatil İçin Alaçatı Gecelerine Renk Katan En İyi Meyhaneler

Keyfi ve Eğlencesi Dorukta Unutulmaz Bir Tatil İçin Alaçatı Gecelerine Renk Katan En İyi Meyhaneler

Elif Sude Yenidoğan
29.04.2023 - 07:02 Son Güncelleme: 22.06.2023 - 18:07

Tatil denince kimilerinin planları keyifli meyhane geceleri odakta olmak üzere şekilleniyor. Özellikle popüler yazlık yerlerini tercih edenlerdenseniz, oraların cıvıltısını ayrı bir seviyor olmalısınız. Bugünkü konumuz ise tatil denince ilk akla gelen bölgelerden olan kalabalık sokaklarında kaybolacağınız Alaçatı. Eğer siz de bahsettiğimiz gibi tatil denince meyhane planları yapmayı sevenlerdenseniz Alaçatı'nın eğlencesine ve atmosferine doyum olmayan meyhanelerine bayılacaksınız. Gelin birlikte Alaçatı'nın enlerini tanıyalım!

1. Alaçatı Rakish

1. Alaçatı Rakish

Alaçatı'nın en cazibeli meyhanelerinden desek herhalde yalan olmaz. Menüdeki lezzetli ürün kalitesi, kumlardaki masalar insanı resmen kendine çekiyor. Rakish'in sloganı olan 'şık ve hovarda' tam olarak restoranı niteliyor dersek yalan olmaz. Alaçatı'ya gidecekler için Rakish tecrübesini şiddetle öneriyoruz.

Adres: Alaçatı, 1081. sokak No:3-1C, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Dün gece 3 arkadas geldik tam anlamıyla bayıldık! Kapıda bizi karşılayan hanımefendinin enerjisiyle , çalışananların güler yüzüyle , ortamın ambiyansıyla birlikte her şey çok güzeldi . Yalnızca tek bir menü var, mezeler yemekler güzel . Alaçatıyı tam olarak yansıtan bir mekan. Mutlaka gelmelisiniz mutlaka!

2. Veranda Alaçatı

2. Veranda Alaçatı

Deniz, kum, gün batımı... Böylesine bir üçlünün en güzel şekilde buluştuğu Veranda Alaçatı, tam anlamıyla bir tatil meyhanesi. Denize nazır konumu, ayaklarınız altında kumlar ve atmosfere uygun eğlencenizi arttıracak müzik seçimleri. Müşterilerine eğlenceli bir ortam sunmanın yanı sıra leziz mezeleriyle ön plana çıkan mekan mutlaka uğramanız gerekenlerden.

Adres: Alaçatı, Çark Plajı, Liman Mevkii, 18010 Sokak No:11, İz, Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Denize sıfır, kumların üstünde, püfür püfür esen bir yer :) Mezeler ve çıtır mantı çok lezzetli. Seksenler, doksanlar çalıyor. Fix menü uygulanıyor, fakat ana yemek istemiyorsanız farklı bir tarife uygulanıyor. Genelde bu tarz mekanlarda ana yemeklerin eğlence esnasına sarkmasından ötürü yenmediği aşikar. Bence güzel uygulama olmuş. Hem yemekler israf olmuyor, hem de boşuna para ödemiyorsunuz.

3. Ferdi Baba Restaurant

3. Ferdi Baba Restaurant

Gelelim diğer önerimiz olan Ferdi Baba'ya. Yeni nesil meyhaneden ziyade biraz daha demlenmelik, ağır ama kaliteli bir atmosferi olan mekan arayışındaysanız sizler için en uygun önerimiz Ferdi Baba Restaurant olacaktır. Deniz kenarında güzel bir konuma sahip olan mekan artık bölgenin klasikleşmiş balıkçılardan. Bir gidenin bir daha gitmek isteyeceği işletme sizin de favori balıkçılarınızdan olacak.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Caddesi, Köyiçi No:86, 35930 Çeşme/İzmir

Alaçatı, 1800-1 Sok. No:4 Alaçatı Yat Limanı G-2 Port Binası, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Alaçatı'daki en kaliteli yerlerden birisi. Özellikle servis çok başarılı. Balık ve deniz ürünleri dışında alternatif yok. İlerleyen saatlerde müziğin sesi yükseliyor ve bar ortamına dönüyor.

4. Fahri'nin Yeri

4. Fahri'nin Yeri

Bölgenin öne çıkan lokasyonlarından Port Alaçatı'da yer alan Fahri'nin Yeri de tam olarak eşinizle dostunuzla kaliteli vakit geçirmeniz üzerine hizmette olan bir işletme. Fonda sohbete engel olmadan güzelce çalan müzikler, balığın en tazesi ve leziz mezelerle klasik meyhane kültürünü sürdüren Fahri'nin Yeri'ne bayılacaksınız.

Adres: Alaçatı, Port Alaçatı Balıkçı Limanı, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok da yoruma ihtiyacı olan bir yer değil aslında, kalitesi hemen herkesçe bilinir. Mezeleri lezzetlidir, porsiyonları yeterlidir. Serin havada dışarıda oturmamıza ve ağırlıklı müşteriler iç mekanda olmasına rağmen hizmette bir aksama yaşamadık. 20'lik göbek, 2 kadeh blush, 2 bacak ahtapot, kalamar tava ve 4 meze sipariş ettik. Her şey birbirinden lezizdi.

5. Fava Alaçatı

5. Fava Alaçatı

Bilenler bilir Ege bölgesinin mezeleriyle ve meyhaneleriyle de meşhur olduğunu ve bu kültürün kaynaklarında Rumların da etkisi olduğunu. İşte Fava Alaçatı da 169 yıllık bir Rum evinin modern ama hala eski dokuları koruyarak yeniden dizayn edilmesiyle hizmete geçen bir işletme. Geleneksel Alaçatı atmosferini mimarisi sayesinde doya sıya hissedeceğiniz mekan keyifli bir gece geçirmek için en iyi önerilerden.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:108, 35930, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Özel bir akşam yemeği için tercih edilebilecek en güzel yerlerden biri. Atmosfer, çalınan müzikler, personelin kibarlığı, dekorasyonu, en önemlisi yemeklerin lezzeti muazzamdı. Önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var.

6. Karina Alaçatı

6. Karina Alaçatı

Alaçatı'nın meşhur sokak meyhanelerinden olan Karina Alaçatı, rakı eşliğinde, sokağın cıvıl cıvıl enerjisiyle iç içe sohbetin dibine vuracağınız akşamlar için en güzel önerilerden. Ağırlıklı olarak deniz mahsüllerine üzerine bir menüsü olan meyhane, ambiyansı yüksek tutarak lezzetlerden kısan işletmelerle bir tutamayacağınız, en az ambiyans kadar lezzetlerine de önem veren bir mekan. Bu sebeple mekanda geçireceğiniz hiçbir andan şikayetçi olmayacaksınız.

Adres: Alaçatı, 13002. Sok No:6, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekanın otantik havası ayrı güzel, çalışanların yakınlığı ayrı güzel, yemekler, mezeler ayrı güzel. Geldiğinizde kesinlikle Rıza Bey'in sizinle ilgilenmesini rica edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yemeklerin lezzeti ve sunumuna tam puan, çalışanların tavırlarına tam puan, fiyatlar makul, hijyen ve temizlik yine gayet iyi.

7. Esnaf Alaçatı

7. Esnaf Alaçatı

Alaçatı'da hizmete başlayıp İstanbul'da da sevenleriyle buluşmak üzere bir şube daha açan Esnaf, şehir fark etmeksizin meyhanelerin en popülerlerinden olmakla birlikte bu popülariteyi kaliteli hizmetiyle yakalayanlardan. Müziklerine, müşteri profiline, lezzetlerine ve en önemlisini bağıra çağıra şarkılara eşlik edebileceğiniz eğlenceli atmosferine on üzerinden on veriyoruz.

Adres: Alaçatı, Unique, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: 90 lar pop seviyorsanız çok eğlenirsiniz. Eğlence, müzikler, darbuka harika. Yemekler gayet başarılı, Kürşat Bey'e de teşekkürlerimi iletiyorum masamıza servisi gayet iyiydi.

8. Buzuki Meyhane

8. Buzuki Meyhane

Butik meyhane konseptiyle ilk olarak Bornova'da müşterileriyle tanışan Buzuki Meyhanesi, şimdilerde Alaçatı'daki ikinci şubeleriyle de çokça rağbet görüyor. Şehrin sayılı meyhanelerinden olan Buzuki, özellikle meze konusundaki çeşitliliğiyle dikkat çekmekle birlikte tarihi dokusunu koruyan binasıyla da ön plana çıkıyor. Fasıl derseniz fasıl, dansöz derseniz dansöz, 90'lar pop derseniz 90'lar pop. Anlayacağınız aradığınız her şey Buzuki'de!

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:25, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mezeler muhteşem. Sahibi Mustafa çok mütevazi ve bir o kadar da konusuna hakim bir kardeşimiz. Ayrıca kendisi bizzat servis yapmakta çekinmiyor. Bu da kendisinin alçak gönüllü karakterini ortaya koymaktadır. Özellikle levrek lokumu lütfen deneyiniz. Ve rezervasyon yaptırmayı lütfen unutmayın. Alaçatı deyince ufak alanlar maalesef olmazsa olmazımız. Ama güzel bir gece ve müzikleri ile hoş bir gece geçirmeniz için gayet uygun.

9. Balıkçı Niyazi & Pavarotti

9. Balıkçı Niyazi & Pavarotti

Ege'ye has kültürün tarihine baktığımızda Rum etkilerinin göze çarptığından bahsetmiştik. Balıkçı Niyazi de Balkanlar'dan ve Yunanistan’dan izler taşıyan tariflerle harika Ege mezeleri yapıyor. Nezih ortamı, eşsiz deniz manzarası ve tabii tadı damağınızda kalacak mezeleri... Eğer sizlerin de bir meyhaneden beklentilerini bu yöndeyse Balıkçı Niyazi kalbinizi fethedecek.

Adres: Alaçatı Mahallesi 8000 Sk., Liman Mevkii n2.Çark Plajı 8/A Çeşme, 35950 İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ortam çok şık ve temiz. Mezeler çok lezzetli, taze ve doyurucu. Her meze sanki ana yemekmiş gibi servis ediliyor. Balık dolabı meraklıları için değişik ürünler içeriyor. Genel olarak bir balık restoranından beklenenin fazlasını veriyor.

10. Ahali Alaçatı

10. Ahali Alaçatı

Görselden de görüyor olduğunuz üzere bir iskele meyhanesi olan Ahali Alaçatı konumunun etkisiyle yarattığı atmosferine diyecek söz bulamadıklarımızdan. İskelesinin yanı sıra kıyıda da şık ve sade bir dizayna sahip alanı olan işletme, aslında İstanbul'daki Ahali Teşvikiye şubesiyle kendini kanıtlamış ve sevdirmiş mekanlardan. Hizmet kalitesini aynen Alaçatı'da da sürdüren Ahali, denemeniz gereken birbirinden özel ve leziz meze menüsüne sahip.

Adres: Çark Plajı, Liman Mevkii, 18 Sokak No:11 Alaçatı Mahallesi 35950‎, 35950 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Müthiş atmosfer, harika yemekler, çok iyi servis. Doğum günü organizasyonu için gittik ve rezervasyon başlangıcından gecenin sonuna kadar her şey kusursuz ilerledi. Çok mutlu ayrıldık. Yemekler için ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten çok lezzetli.

11. Şerefe Alaçatı

11. Şerefe Alaçatı

En sevilen sanatçıların konuk olduğu Şerefe Alaçatı, kelimelerle tarif edemeyeceğimiz kadar güzel anlara ev sahipliği yapan işletmelerden. Geçtiğimiz sezonlarda Ebru Yaşar'ı Derya Uluğ'u, Merve Özbey'i ve sayamadığımız nice popüler sanatçıyı ağırlayan işletme, kesinlikle programını takip etmeniz ve erken rezervasyonu ihmal etmemeniz gereken yerlerden. 

Adres: Alaçatı, Alaçatı Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi No:11/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Merve Özbey'in sahne aldığı gün iki çift olarak gittik. Merve Özbey in sahnesi müthişmiş. Mekana gelirsek mezeleri çok seven bir insan değilim ama arkadaşlarımız gayet beğendi. Yemek lezzetleri de gayet iyiydi. Hizmetten biz çok memnun kaldık. Her daim ilgililerdi ve garson arkadaşlara kolayca ulaşabildik.

12. Keyifte Alaçatı

12. Keyifte Alaçatı

Ve son önerimize geldik. Meyhane demek sizin için fasıl demek ise Keyifte Alaçatı aradığınız yer diyebiliriz. Dileğiniz canlı müzikler eşliğinde geceniz güzelleşecek olan Keyifte Alaçatı da Alaçatı'nın canlı mı canlı sokaklarından birinde yer alan bir sokak meyhanesi. Şehrin kalabalığı, insanların neşesi enerjinizi yükseltecekken bir de mekanın hizmetinden memnun kalışınız sizi epey memnun edecek. Şimdiden keyifli tatiller ve iyi eğlenceler dileriz.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. no:77, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Canlı müzik olan gayet güzel kaliteli bir yer olduğunu düşünüyorum. Ailecek rahatlıkla oturabildiğim, güzel keyifli bir gece yaşattıkları için mekan sahibi ve mekan çalışanlarına defalarca teşekkür ederim. Özellikle masada bizimle sürekli ilgilenen İlyas kardeşime teşekkür ederim. Ana yemek olarak Çipura siparişi verdik. Ben de defalarca evimde ızgara yaparım, ama cidden güzel ve gece boyunca tadı hiç bozulmadı.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın