Görüş Bildir
Haberler
Sakin ve Huzur Dolu Bir Tatil Yapmak İsteyenler İçin Urla'nın Birbirinden Güzel Plajları

Sakin ve Huzur Dolu Bir Tatil Yapmak İsteyenler İçin Urla'nın Birbirinden Güzel Plajları

Kalabalık tatil beldelerinden sıkıldıysanız ya da zaten her daim sakinlikten ve dinginlikten hoşlanıyorsanız tam sizlere göre bir tatil önerisiyle geldik. Ege'nin incisi İzmir'se huzur arayanlar için de İzmir'in incisi Urla'dır. İzmir'in diğer yazlık bölgelerine kıyasla henüz yoğun bir ilgiyle boğulmayan Urla, gerek bağ evleri olsun, gerek özgün restoranları olsun, gerek samimi ve misafirperver yerli halkı olsun, gerekse de plajları olsun hangi açıdan bakarsanız bakın huzurun had safhada olduğu bir lokasyon. Tatil denince kriterlerseniz bu doğrultudaysa gelin birlikte Urla'nın birbirinden güzel plajlarını tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Melengeç Plajı

1. Melengeç Plajı

Özel bir işletme olan Melengeç Plajı, Urla'da denize girmek için tercih edilen en popüler koylardan biri. Tertemiz ve nispeten soğuk bir suya sahip olan plaj aynı zamanda temiz duşlara ve kabinlere sahip biliyorsunuz bu önemli bir kriter. Bunlarla birlikte personellerin de ilgili olması büyük bir avantaj. Deniz yer yer kayalıklı olduğu için dikkatli olmakta da fayda var. Eğer yolunuz Urla'ya düşerse Menengeç Plajı'na mutlaka şans vermelisiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Aile işletmesi, girişte büyük bir otoparkı var. Deniz kenarı şezlongları ve geride çim alan üzerinde minderler yer alıyor. Mutfakları açık, temiz görünüyor. Personele istediğinizde ulaşabiliyorsunuz. Sahil taşlık, deniz temiz. Serin deniz sevenler için ideal.

2. Yassıcaada Belediye Halk Plajı

2. Yassıcaada Belediye Halk Plajı

Yerlilerin mutlaka en az bir kere gittiği gitmese bile güzelliğini bildiği Yassıcıada, Urla'nın açıklarında bulunan 8 adadan en popüleri. Diğer adalar belli sebeplerden dolayı ziyarete açık olmadığı ya da yalnızca özel teknelerle ulaşımın sağlandığı adalar olduğu için en azından Yassıcıada'yı görmenizde fayda var deriz. Adaya da Karşıyaka ve Üçkuyular iskelesinden kalkan seferlerle adaya ulaşmak mümkün.

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'e gelmişken günübirlik olarak adaya gittik, denizi tertemiz ve kumsaldı. Belli bir yere kadar kısmen sığ olduğu için çocuklarımız çok rahat etti. Plajı belediye işletiyordu, her şey güzeldi.

3. Demircili Plajı

3. Demircili Plajı

Demirci koyu aslında birçok plaja ev sahipliği yapmakta. Kamp yapmak isteyenlerinde ilk duraklarından olay koy, kendi adını aldığı Demircili Plajıyla da turistlerin favorilerinden. Yer yer çakıllı olan plajın görselde gördüğünüz bir kısmı dalgalıyken diğer tarafı daha sakin. Çarşaf gibi bir denizi olan Demircili Plajı'nın suyu da bir nebze soğuk ama sakinlik ve dinginlik için değer diyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumu: Haziranda tatilimize buradan başlamıştık... Yine geldik ve birkaç gün daha kalacağız. Hava her zamanki gibi esintili, deniz berrak ve güney denizlerine nazaran 2-3 derece daha soğuk. Ama tertemiz. Girişteki taşlık ve yosun olan 3-4 metrelik kısmı acılan yollardan geçince ince ve beyaz kumlu alana gelmiş oluyorsunuz ve yaklaşık 25 metrede boy seviyesine geliyor. Çocuklu aileler için de bu özelliğinden dolayı uygun.

4. Bodrum Koyu

4. Bodrum Koyu

Urla'nın gözleri büyüleyen koylarından biri olan Bodrum Koyu'nun bir kısmı halk plajı olarak bir kısmı da özel bir işletme olarak kullanılıyor. Halk plajı kısmında duş, kabin, şemsiye ve şezlong yer almıyor. O yüzden hazırlıklı gitmenizde fayda var. Bunlara ek olarak da gerçekten gittiğinize değecek kadar büyüleyici bir doğa harikası desek abartmış olmayız. Tamamen sakinlik arayanlardansanız sizin için bir nebze kalabalık olabilir.

Ziyaretçi Yorumu: Bodrum plajı her mevsim güzel ancak yaz aylarında oldukça kalabalık . Eylül ayının ortalarından itibaren Ekim sonuna kadar ise insan yoğunluğu azalıyor. Bu zamanlarda gecesiyle gün doğumuyla ve bence denizinin en güzel haliyle sizleri karşılıyor.

5. Deniz Yıldızı Plajı

5. Deniz Yıldızı Plajı

Deniz Yıldızı da yukarıda bahsi geçen Bodrum Koyu'nda yer alan işletme. Oldukça samimi ve ilgili personellere sahip olan Deniz Yıldızı keyifli mi keyifli bir gün geçirmenizde size en iyi olanakları sunuyor. Özellikle de aileler tarafından tercih edildiği için ortamı da gayet güzel. Arka fonda da hafif müzikler gününüze eşlik ederken, soğuk içeceklerinizi içip denizin tadını çıkabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Deniz soğuk ama muhteşem ötesi bir deniz. Hep turkuaz mavi ve cam gibi. Civardaki en iyi deniz. İşletmede yemekler lezzetli fiyatlar normal. Servis de fena değildi bizce. O deniz için değer ayrıca iskelesi de var taş giriş olduğun için oldukça kolaylık sağlıyor. Mütevazi bir mekan bence iyi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Altınköy Plajı

6. Altınköy Plajı

Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi’nde yer alan Altınköy Plajı, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesise ev sahipliği yapmakla birlikte aynı zamanda sitede yer alan marketiyle de isteklerinizi karşılayabilmenizi sağlıyor. Kamp için tercih edenlerin de çok olduğu bölge biraz rüzgarlı aynı zamanda suyu da biraz soğuk. Ancak soğuk su Urla'da genel bir durum. Daha sakin bir ortam yakalayabilmek için özellikle hafta içi tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Ziyaretçi Yorumu: Dağdan denize esen bir rüzgar hakim. Evet su buz gibi ama alışılıyor. Açıldıkça kumun rengi inanılmaz güzelleşiyor ayaklarınızın altına masaj yapıyor adeta. 2 işletme var ama ben kullanmadım kendi malzemelerimi getirdim. Sahilin solundaki yoldan kayalıklara yürümek çok keyifli.

7. Balıklıova Plajı

7. Balıklıova Plajı

Urla merkeze yarım saat uzaklıkta yer alan Balıklıova, aslında küçük bir sahil kasabası. Atmosferinden, balık restoranlarına, samimi insanlarına kadar her şeyi on numara olan bölge plajıyla da ön plana çıkıyor. Berrak bir suya sahip olan plaj, kalabalıktan ve gürültüden uzak bir gün geçirmek isteyenlerin bayılacağı türden. 

Ziyaretçi Yorumu: Urla'nın berrak ve masmavi denizini sakin bir yerde görmek istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Çok kalabalık değil, ve Ege Denizinde yüzebilir, veya kumlarda yürüyebilirsiniz (kumu Çeşme gibi değil birazcık daha iri parçacıklı). Çocuklarınızın oynayabileceği çocuk parkı hemen plajın arkasındaki parkta, ağaçlar arasında güzel bir yer.

8. Özbek Akkum Plajı

8. Özbek Akkum Plajı

Pazar günleri dahi sakinliğini ve huzurunu koruyan Özbek Akkum Plajı, herhangi bir tesise bağlı olmadığından az tercih ediliyor. Ancak huzur arayanların ilk durağı olmalı diyoruz. Şemsiyenizi, havlunuzu ve yiyeceklerinizi alıp eşinizle dostunuzla doya doya vakit geçirebilirsiniz. Denizi sığ olduğu ve ılık suya sahip olduğu için özellikle çocuklu ailelerin çok rahat edeceği türden.

Ziyaretçi Yorumu: Ailecek gidebileceğiniz güzel, sığ bilhassa çocuklar için çok uygun bir plaj. Pazar olmasına rağmen baya sakindi. Şemsiye ve sandalyeniz olursa daha rahat edersiniz. Şemsiye, şezlong falan yok yani. Ücretsiz otopark var.

9. Gülbahçe Sahili

9. Gülbahçe Sahili

Sessiz ve sakin önerilerimizden bir diğeri ise Gülbahçe Sahili. Ilık bir suya sahip olan Gülbahçe Sahili de herhangi bir tesise bağlı değil, bu sebeple hazırlıklı gitmeniz gereken yerlerden. Yer yer yosunlu olsa da kafa dinlemek için daha harika bir lokasyon yok diyebiliriz. Özellikle gün doğumuna yetişip sessizliğin hakim olduğu Gülbahçe'de manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Ziyaretçi Yorumu: Gülbahçe'de herkes birbirini tanır, gelen müdavim ekip bellidir bu yüzden herkes rahatça takılabilir. Soğuk su sevmeyenler için denizi ılık olduğundan Urla'da tercih edilebilecek en iyi yerlerden.

10. Kum Denizi Plajı

10. Kum Denizi Plajı

Urla'nın belediye tarafından oldukça ilgiyle düzenlenmiş plajlarından olan Kum Denizi, su oyunları parkı, çocuk parkı ve bisiklet yollarından oluşuyor. Aynı zamanda içinde bar ve kafede bulunan Kum Denizi'nin giriş ücreti de yok. Adı üzerinde kumdan oluşan plaj, dört dörtlük olduğu için harika bir gün geçirmenize en iyi şekilde vesile olacak diyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumu: Sığ bir denizi var, deniz içi kumlu. Tam çocuklara göre. Temiz bir plaj. İçeriye dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasak ama içerideki işletme de çok pahalı değil. Ailecek tekrar geliriz dediğimiz bir plaj.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zeytineli Plajı

11. Zeytineli Plajı

Ve en sakin plajı son önerimize sakladık. Zeytineli plajı özellikle kampçılar tarafından tercih edilen doğa harikası bir yer. Pek gelen olmadığı için tertemiz bir suyu var ancak derinleşmesi için epey ilerlemek gerekiyor. Şunu da belirtmeliyiz de ne kadar sığ olsa da yer yer aniden derinleşebiliyor. Henüz bir tesise bağlı olmadığı için de hazırlıklı gitmeniz gerekiyor. Şimdiden keyifli tatiller dileriz.

Ziyaretçi Yorumu: Deniz pırıl pırıl ve sıcaklığı iyi. Kum olmasına rağmen berrak bir deniz. Çünkü hiç kalabalık olmuyor. İşletme yok şezlong vb yok. Havlunuzu sandalyenizi alıp gelebileceğiniz güzel bir koy. Tek dezavantajı sığ bir deniz olması. Bir kilometre gitseniz de boyunuzu geçmiyor. Çocuklu aileler için ideal elbette. Görülmesi gereken bir plaj. Kirletmeden ama lütfen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
120
108
93
91
65
55
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın