Görüş Bildir
Haberler
İzmir'in Gözbebeği Urla'nın Tadına Doyum Olmayan Huzur Dolu Kahvaltı Mekanları

İzmir'in Gözbebeği Urla'nın Tadına Doyum Olmayan Huzur Dolu Kahvaltı Mekanları

Sizlerin de tatil denince aklına, kafa dinlemek, daha sakin yerlerde keyifli vakitler geçirmek ve belki de en önemlisi leziz yemekler yemek geliyorsa işte Urla tam olarak böyle bir yer. Henüz Urla'yla tanışmadıysanız restoranlarıyla, bağ evleriyle, sakin koylarıyla ve hepsini bir çatı altında topladığımızda huzuruyla ön plana çıkıyor diyebiliriz. Urla'da olmasanız bile yakınlarındaysanız mutlaka gidip gezmeniz gerek ve gitmişken de kahvaltı durağı olarak gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz seçmeniz gereken birbirinden leziz ve keyifli atmosfere sahip mekanları sizler için derledik. Gelin Urla'da en güzel sabahlarınıza eşlik edecek hatta daha da güzelleştirecek bu mekanlara birlikte bakalım.

1. İnek Obası

1. İnek Obası

Aslında başlarda popülaritesini meşhur Van kahvaltısıyla yakalayan ve sonrasında da kaliteli hizmetinden ödün vermediği için kendini tüm Urla'ya sevdiren İnek Obası bölgenin enleri denince ilk akla gelenlerden oluyor. Özellikle eşinizle dostunuzla sakin bir atmosferde leziz bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyenlerdenseniz İnek Obası'na mutlaka bir şans vermelisiniz diyebiliriz.

Adres: Yenikent, İzmir Çeşme Cd. No:111, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltının mükemmel adresi, ilgileri alakaları ve hızlı servis harika. Ben 16 çeşit saydım. Hepsi birbirinden lezzetliydi. Akşam 15.00 kadar kahvaltı var, kışın şömine başı, yazın bahçe. Teşekkür ederiz.

2. Zeytinli Köşk

2. Zeytinli Köşk

Kocaman bir bahçeyle sizleri karşılayan Zeytinli Köşk de Urla'da kahvaltı denince birçok kişinin dilinde olan mekanlardan. Günümüze yakışır şık bir dizayna sahip Zeytinli Köşk, adını zeytinlikler arasında konumlanmasından alıyor. Serpme istiyorsanız serpme, daha hafif bir kahvaltı istiyorsanız omlet, kruvasan gibi nice lezzeti sizlerle buluşturan mekan tam olarak çocuklarınızın bahçede rahat rahat oynayacakları türden. Gitmeye karar verirseniz mutlaka rezervasyon yaptırın deriz.

Adres: Yenikent, Urla Asfaltı No:89, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Biz çok keyif aldık. Mekan oldukça geniş, galerisi, atölyeleri ile çok alternatif sunuyor. Kahvaltı için gittik, şansımıza piyanist yoktu. 4 kişi dolu dolu kahvaltı aldık bu döneme göre oldukça makul bir fiyat geldi diyebiliriz. Servis elemanları çok ilgili ve takipçiler. Eksik bir şey bırakmadılar bizde. Her masayı takip ediyorlar.

3. Feronia Kahvaltı Bahçesi

3. Feronia Kahvaltı Bahçesi

Şehrin kalabalığından, gürültüsünden yorulduysanız ve kafa dinlemek istiyorsanız gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz Feronia Kahvaltı Bahçesi, doğa ile içe 'huzurun adresi' desek yeri olacak bir mekan. Organik ürünlerle sizlere harika bir serpme kahvaltı sunan Feronia, lezzetleri ve konumuna ek olarak güler yüzlü ve ilgili servisiyle de ön plana çıkıyor. Özellikle aile mekanı arayanların çok içine sinecek olan mekan Salı günleri hizmet vermiyor, gidecekseniz aklınızda bulunsun.

Adres: Özbek, Özbek Cd. No:7, 35434 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Ailecek müdavimi olduğumuz, atmosferi çok iyi bir mekan. Şehir hayatından sonra huzur dolu bir kahvaltı ilaç gibi geliyor. Sonrasında da Özbek’e uğrayıp deniz havası aldık mı bütün yorgunluk bitiveriyor.

4. Pasta Kodu

4. Pasta Kodu

Serpme kahvaltıdan ziyade daha özgün lezzetlerle kahvaltı yapabileceğiniz şirin mi şirin Posta Kodu, geleneksel lezzetlerimizin günümüz modernizmiyle eşsiz tabaklarda buluştuğu bir mekan. Urla'nın tarihi dokusunu koruyan taş evlerinden birinde yer alan işletmeye yolunuz düşmese bile kesinlikle rotanızı burayı konumlayarak oluşturmalısınız. Bir öneri isteyecek olursanız da bizim favorilerimiz ekmek üstü usulünden 'Kuzeyden' ve 'Kaburgalı'.

Adres: Hacı İsa, Küçük Hamam Sk. No:4, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok temiz, çok lezzetli, çalışanlar çook kibar ve özenli. Porsiyonlar büyük, içerikleri çok güzel. Gerçekten kaliteli bir mekan. Her şey dahil kahvaltı ile pancake kahvaltı tercih ettik. Her ikisi de çok lezzetliydi. Ellerine sağlık 👌😍

5. Nunu

5. Nunu

Sempatik mi sempatik bir mekan olan Nunu, samimi ve sıcak ortamında kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz güzide bir işletme. Kahvaltı için rezervasyon gereken mekan kahvaltının yanı sıra güzel kahveler eşliğinde bir tatlı kaçamağı yapmak için de sıkça tercih ediliyor. İster leziz gronalarıyla isterseniz de leziz gözlemeleriyle güne başlayın, Nunu sizi her seçeneğiyle çok mutlu edecek.

Adres: Camiatik, Asmalı Çınar Sk. No:25, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Urla'da kahvaltı için samimi bir mekan arıyorduk ve buraya rastladık. Çok tatlı bir çiftin işlettiği bu mekanda kruvasan tabağı ve klasik bir kahvaltı tabağı sipariş ettik. Her şey çok lezzetliydi özellikle kruvasan. Bahçesindeki salaş dekorasyonu çok beğendik. Sakin ve lezzetli bir kahvaltı için tercih edebilirsiniz :)

6. La Sandia

6. La Sandia

Zeytin ve Ceviz ağaçlarının altında doğa ile iç içe bir  leziz bir kahvaltı... Daha ötesi ne olabilir ki? Cıvıl cıvıl kuş sesleri arasında  huzurlu bir atmosfer yaratan La Sandia eksiz bir serpmeyle masanızı donatacak desek yeridir. Henüz bu mekanla tanışmadıysanız Urla'daki favori mekanlarınızdan olacak diyebiliriz. Özellikle geniş ve çocuklu bir aileyseniz çocuklarınız buraya bayılacak.

Adres: İskele, Mithatpaşa Cd. No:30, 35441 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten çok çeşitli ve çok lezzetli bir kahvaltı yedim. Hatta daha sonrasında kalkmak istemeyip pizza söyledik. Ve o da harikaydı. Ortamıyla ve lezzetleriyle bayıldığım bir mekan oldu. Urla'ya geldiğimde kesinlikle hep geleceğim restoranı buldum.

7. Yörük Aile Evi

7. Yörük Aile Evi

Urla'nın en popüler kahvaltı mekanlarından bir diğeri ise Yörük Aile Evi. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçmak için ağaçlar altına dizili masaları harika. Yörük Aile Evi de adı üzerinden de anlaşılacağı üzere tam olarak çocuklu ailelerin favorisi. Odun ateşinde pişen gözlemeleri, özenle seçilmiş ürünlerden oluşan köy kahvaltısı ve daha nicesiyle Yörük Aile Evi mutlaka ziyaret etmeniz gerekenlerden.

Adres: Yağcılar, Yolu, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Son derece güzel, nezih bir kahvaltı yeri. Kahvaltı içeriği dolu dolu ve kaliteli. Kişi başı değil seçtiğiniz kahvaltı menüsüne göre fiyatlandırma yapmışlar ve bu çok güzel bir şey. Hafta sonları biraz kalabalık oluyor gitmeden bir kaç gün öncesinden yer ayırtmakta fayda var. Biz pazar günü yer ayırtmadan gittik ve 10-15 dk bekledikten sonra masamıza oturduk. Çalışanlar çok ilgili ve güler yüzlü. Özetle son zamanlarda gittiğim ve memnun kaldığım en güzel kahvaltı mekanlarından birisi diyebilirim.

8. Denizaltı Port

8. Denizaltı Port

Bölgenin en eski ve köklü işletmelerinden olan Denizaltı Port günün hangi vakti olursa olsun tercih edilen ve en sevilen mekanlardan. Tabii yılların eskitemediği aksine başarısına başarı, lezzetine lezzet kattığı bir işletme oluşu da bunda büyük bir etken. Fotoğraflardan da görüyor olduğunuz üzere denize nazır eşsiz bir manzaraya sahip olan Denizaltı Port, bol bol çeşitle masanızı donatacak bir serpme kahvaltıyla sizleri karşılıyor. Böylesine bir mekana mutlaka gitmelisiniz.

Adres: İskele, İskele Cd. No:75, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltı yapabileceğiniz çok güzel bir mekan. Deniz manzaralı, mis lezzetli kahvaltı, sıcak bir ortam. Kışın gittiğinizde şömine yanında sıcak bir kahvaltı sabahı geçirebilirsiniz. Fiyatları da gayet makul. Biz erken gittik çıkarken mekan doldu erken gitmek gerekli. Eminim yazın daha yoğundur.

9. Rahatla

9. Rahatla

Urla'da kahvaltı nerede yapılır diye herhangi birine sorsanız Rahatla önerilen ilk mekanlardan olacaktır. Ahşap oyun parkından, yeşillikler içinde yer alan bahçesine ve en önemlisi de lezzetlerine kadar her şeyin 10 numara olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hafta sonu çok ilgi gören bir mekan olduğu için daha sakin bir ortam istiyorsanız kesinlikle hafta içi tercih etmelisiniz.

Adres: Yenikent, Shell-Bp, İstasyonları Arası, Yenikent Mahallesi, Dörtyol Mevkii, Mavi Sk. No : 1 D:No : 1, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel bir kahvaltı mekanı f/p orantılı gayet iyi 👍her şey organik petekli balından fesleğenli soslara reçel çeşidinden meyvesine çayına, pişileri ve bazlamalara kadar çok lezzetliydi personelin ilgisi ve hizmetleri de mükemmel tamamen rahatlamak için tavsiye edilir.

10. Fermaki

10. Fermaki

Manzarasına doyum olmayan işletmelerden olan Fermaki ise, şık dizaynıyla ama aynı zamanda da Urla'da yer almasının verdiği samimi atmosferiyle, ilgili servisiyle ve tabii ki leziz serpmesiyle ön plana çıkan bir yer. Yalnızca kahvaltı için değil güzel romantik bir akşam yemeği için de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda İzmir dışından gelenlerin de severek tercih ettiği oteller arasında. 

Adres: İskele, İskele Cd. No 97/A, 35441 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir deneyimdi ilgili personel ve lezzet muazzamdı. Eşimle beraber gittik kahvaltı o kadar zengindi ki bir çok şeyi bitiremedik bile eğer güzel vakit geçirip lezzetli yemekler yemek istiyorsanız düşünmeden gidebileceğiniz harika bir mekan her şey için teşekkür ederiz. Özellikle Sercan Bey çok ilgili ve nazikti.

11. Naturla Çiftlik

11. Naturla Çiftlik

Fotoğraflardan da görüyor olduğunuz gibi doğanın tadını doya doya çıkaracağınız, yemyeşil ağaçlar altında ve küçük bir yapay göl yanında yer alan Naturla Çiftlik adının hakkını veren işletmelerden. Oksijeni ve huzuru bol bol depolayacağınız mekan taze ve leziz ürünlerden oluşan serpmesiyle herkesi kendine hayran bırakıyor diyebiliriz. Mutlaka güzel güneşli bir günde eşinizle dostunuzla keyifli vakit geçirmek için uğramalısınız.

Adres: Kuşçular, 8034. Sk. 49 A, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Yolu biraz sıkıntılı dar ama geldiğinizde güzel bir doğa ve mekan sizi karşılıyor. Çocuklu aileler içinde çok uygun ördekler gölet doğası huzur verici. Çalışanlar çok alakalı kahvaltısı da gayet güzel ve doyurucuydu. Rezervasyon yaptırarak gittik hafta sonları rezervasyonsuz gitmek sıkıntı yaratabilir.

12. Konal Cafe

12. Konal Cafe

Ve son önerimiz olan Konal Cafe'ye geldik. Urla'da yaşayan herkesin ya da iyi bir gezi planlaması yapanların mutlaka tanıyor olduğu Konal Cafe tarihi 100 yılı aşmış bir işletme. Yalnızca 8:30 ve 17:30 saatleri arasında kahvaltı servisi olan mekan daha çok el yapımı hamur işlerinin lezzetiyle akıllarda kalıyor. Adeta anne evinde yapılan kahvaltıları andıran bu anlar aynı zamanda nostaljik bir dizayna sahip üst katında olunca erişilen huzur seviyesine diyecek söz bulunamıyor. Urla planı yaptığınız anda Konal Cafe ilk duraklarınız arasında yer almalı.

Adres: İsali, Hacı, Zafer Cd. No: 4, 35430 Urla/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Nostaljik dekorasyonu, el yapımı lezzetleri, güler yüzlü çalışanları ile çok sevdiğimiz bir mekan oldu. Sınırsız kahvaltısı, Türk kahvesi sunumu harikaydı. Urla'ya yolum düştüğünde bu güzel mekana uğramak isterim.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın