Görüş Bildir
Haberler
Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

yemek tarifi
14.09.2014 - 15:47 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 16:14

Kakaolu Kahveli Kek Tarifi

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Kakaolu Kahveli Kek Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Kakaolu Kahveli Kek nasıl yapılır , Kakaolu Kahveli Kek hangi malzemelerden oluşur, Kakaolu Kahveli Kek kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Kakaolu Kahveli Kek Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Kakaolu Kahveli Kek ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

KAKAOLU KAHVELİ KEK

♦2 adet yumurta♦Yarımpaket vanilya

♦1,5 su bardağı şeker♦Yarımlimon kabuğu rendesi

♦2,5 su bardağı un♦Yarımçay kaşığı tuz

♦1 çorba kaşığı kakao, yarım çorba kaşığı neskafe

♦ Beşte dört büyük paket margarin (200 gr.)

♦ 4 kahve fincanı süt

♦ 2 çay kaşığı kabartma tozu

1. Kek kalıbı yumuşak margarinle yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.

2. Un, dövülmüş neskafe, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuz karıştırılıp elenir.

3. Yumuşak margarinle şeker ve limon kabuğu rendesi karıştırılıp krem haline getirilir. Yumurta sarıları konur. Daha sonra süt ilave edilip karıştırılarak bütünlük sağlanır.

4. Yumurta akları çırpılarak katı kar haline getirilir. 3 nolu işlemdeki karışıma ilave edilip, ancak hallolacak şekilde alt üst edilir.

5. 2 nolu işlemdeki un karışımı tekrar elenerek karışıma ilave edilir. Yumuşak hareketlerle karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.

6. Üzerine: 1 su bardağı pudra şekeri, 3-4 damla limon suyu ve 2-3 kaşık su azar azar konarak karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince yarısı soğuk kekin üzerine dökülüp yayılır. Geri kalana bir çay kaşığı kakao ve neskafe konup karıştırılır. Kekin üzerine istenen şekilde dökülerek süslenir.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/kakaolu-kah...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın