Görüş Bildir
Haberler
Kafa Yeme Garantili: Gerçekliği Sorgulatıp Sizi Delirtme Potansiyeli Yüksek Olan En Korkunç Filmler

Kafa Yeme Garantili: Gerçekliği Sorgulatıp Sizi Delirtme Potansiyeli Yüksek Olan En Korkunç Filmler

Korku filmi tutkunları buraya! Hazırladığımız bu film listesiyle adrenalin seviyeniz tavan yapacak, tüyleriniz diken diken olacak ve akıl sağlığınız yok olacak. Kalp atışlarınızı asla kontrol edemeyeceğiniz bu filmleri yalnız izlememenizi öneririz. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Bones and All, 2022

23. Bones and All, 2022

IMDb: 6.8 

Özet: Maren Yearly, saygı duyulacak biri olmak isteyen genç bir kadındır. Ancak utanç verici ihtiyaçları onu dibe sürükler. Çocukluğundan itibaren büyük bir probleme sahip olan Maren, ne zaman biri onu çok umursasa, onları yemekten kendini alıkoyamaz. Onun hayatı, annesinin kendisini terk etmesinden sonra hiç tanımadığı babasını aramaya karar vermesiyle bambaşka bir hal alır. Erkek arkadaşıyla çıktığı bu yolculukta Maren sadece babasını değil, kendisini de arar. 

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance 

Yönetmen: Luca Guadagnino

22. Nope, 2022

22. Nope, 2022

IMDb: 6.8 

Özet: Kaliforniya'da ıssız bir vadideki sakinler, sıra dışı ve ürkütücü bir keşfe tanık oluyorlar. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea 

Yönetmen: Jordan Peele

21. Us, 2019

21. Us, 2019

IMDb: 6.8 

Özet: Gabe ve Adelaide Wilson, çocukları Zora ve Jason ile birlikte deniz kenarındaki yazlıklarına tatile giderler. Niyetleri orada arkadaşları ile birlikte keyifli vakit geçirmektir. Ancak beklenmeyen misafirler yazlıklarına konuk olduklarında huzurlu hayatları cehenneme dönecektir. 

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss 

Yönetmen: Jordan Peele

20. Pearl, 2022

20. Pearl, 2022

IMDb: 7.0 

Özet: 1998 yılında Pearl, ünlü olma takıntısına sahip olan genç bir kızdır. Göz alıcı bir hayata özlem duyan Pearl'ün bu hayali reddedilince büyük bir öfkeye kapılır ve bir cinayet serisine başlar. 

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright 

Yönetmen: Ti West

19. The Witch, 2015

19. The Witch, 2015

IMDb: 7.0  

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.  

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie  

Yönetmen: Robert Eggers

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Midsommar, 2019

18. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1   

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.   

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren   

Yönetmen: Ari Aster

17. Talk to Me, 2022

17. Talk to Me, 2022

IMDb: 7.2 

Özet: Genç bir arkadaş grubu buldukları mumyalanmış lanetli bir eli kullanarak ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfederler ve içlerinden biri çok ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar yeni heyecana kapılırlar. 

Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Kit Erhart-Bruce 

Yönetmenler: Danny Philippou, Michael Philippou

16. Hereditary, 2018

16. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3  

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler.  

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne  

Yönetmen: Ari Aster

15. The Lighthouse, 2019

15. The Lighthouse, 2019

IMDb: 7.4   

Özet: Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan bir adamdır. Yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına, işlerde yardımcı olması için Ephraim Winslow adında bir genç gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir iktidar savaşı meydana gelir.  

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman   

Yönetmen: Robert Eggers

14. Scream, 1996

14. Scream, 1996

IMDb: 7.4  

Özet: Küçük kasabalarında bir dizi gizemli ölüm yaşandıktan sonra, Sidney Prescott’ın önderliğindeki sıra dışı bir grup arkadaş, maskeli bir katilin hedefi haline gelir. Ceset sayısı artmaya başlayınca, Sidney ve arkadaşları kendilerini korku filmlerinin “kurallarını” düşünürken bulurlar, çünkü kendileri gerçek hayatta bir korku filmini yaşıyorlardır.  

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette  

Yönetmen: Wes Craven

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Carrie, 1976

13. Carrie, 1976

IMDb: 7.4  

Özet: Carrie utangaç, içine kapanık bir genç kız. Dinine fanatik ölçüde bağlı annesiyle birlikte yaşıyor. Bir gün düşünce yoluyla istediği her şeyi yapabileceğini anlıyor. Artık annesini elini bile kıpırdatmadan kanepeye fırlatabilir, aynaları kırabilir, hatta öldürebilir. Sonunda Carrie çıldırıyor ve okulunun düzenlediği bir gecede ortalığı kana buluyor.   

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving  

Yönetmen: Brian De Palma

12. A Quiet Place, 2018

12. A Quiet Place, 2018

IMDb: 7.5  

Özet: İki çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sessiz bir yaşam sürer. Aile üyeleri, ses çıkaran her türlü hareketten uzak durmaktadır. Bir gün, çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmesi, bu dikkatli sessizliği bozar. Bu küçük ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini çeker ve aile, sessizliğin bozulmasının bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalır.   

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds  

Yönetmen: John Krasinski

11. American Psycho, 2000

11. American Psycho, 2000

IMDb: 7.6  

Özet: Zengin bir banka yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddetli fantezilerini derinlemesine araştırırken psikopat eğilimli egosunu arkadaşlarından gizler.  

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas  

Yönetmen: Mary Harron

10. Halloween, 1978

10. Halloween, 1978

IMDb: 7.7  

Özet: Korku sinemasının ustalarından John Carpenter'ı üne kavuşturan filmi 'Cadılar Bayramı', ilk cinayetini altı yaşında işleyen bir çocuğun onbeş yıl sonra hapisten kaçarak geçmişini tekrarlamasını anlatıyor. Azizler günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezi haline getiren ve sıradan insanları öldürerek adeta sorunlarıyla hesaplaşan gencin hikayesi.  

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran  

Yönetmen: John Carpenter

9. Get Out, 2017

9. Get Out, 2017

IMDb: 7.8   

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.    

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford   

Yönetmen: Jordan Peele

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Black Swan, 2010

8. Black Swan, 2010

IMDb: 8.0    

Özet: Baş karakter Nina Sayers, New York'taki prestijli bir balerin topluluğunda çalışmaktadır. Tiyatroda sahnelenecek olan “Kuğu Gölü” oyununda, hem beyaz kuğuyu hem de siyah kuğuyu canlandırmak için seçilir.  

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel    

Yönetmen: Darren Arofonsky

7. The Exorcist, 1973

7. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1  

Özet: Bu evde küçük kıza alışılmadık şeyler oluyor. Son çare olarak onu kurtarması için bir adam çağrıldı. Bu adam şeytan çıkarıcıydı. Geçici olarak Washington D.C.'de bulunan bir kadın oyuncu, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünüşünde dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi'nde genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığı ile uğraşırken inancından şüphe duymaya başlamıştır.   

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair  

Yönetmen: William Friedkin

6. Jaws, 1975

6. Jaws, 1975

IMDb: 8.1  

Özet: Küçük bir sahil kasabasının tek geçim kaynağı yaz ayları boyunca kasabaya tatil yapmaya gelen turistlerin bıraktığı paradır. Bu kasabanın belediye reisi kasaba sahilinde bir kızın köpek balığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır ama küçük bir çocuk herkesin gözü önünde köpek balığı tarafından öldürülünce balığı yakalayana ödül verileceği açıklanır.  

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss  

Yönetmen: Steven Spielberg

5. The Thing, 1982

5. The Thing, 1982

IMDb: 8.2  

Özet: Bir fosil bilimcisi olan Kate Lloyd hayatının en önemli araştırmasını yapmak için Antartika'nın izole edilmiş bir bölgesine gider. Burada bir Norveçli bilim insanlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş olarak kalan bir organizma keşfeder. Fakat artık yaratığın uyanma vakti gelmiştir.  

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David  

Yönetmen: John Carpenter

4. The Shining, 1980

4. The Shining, 1980

IMDb: 8.4  

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.   

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd  

Yönetmen: Stanley Kubrick

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Alien, 1979

3. Alien, 1979

IMDb: 8.5   

Özet: Nostromo adlı kargo gemisinin mürettebatı, uyandırıldıklarında bir gezegende yabancı bir yaşam türü keşfederler. Dallas, Lambert ve Kane'den oluşan ekip gezegene iner ve terk edilmiş bir uzay gemisi bulur. Yumurta şeklindeki organizmaları incelediklerinde, bir yaratık Kane'in yüzüne yapışır. Gemiye dönen ekip, karantina kurallarına rağmen Kane'i içeri alır.   

Oyuncular: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt   

Yönetmen: Ridley Scott

2. Psycho, 1960

2. Psycho, 1960

IMDb: 8.5  

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.   

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles  

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. The Silence of the Lambs, 1991

1. The Silence of the Lambs, 1991

IMDb: 8.6  

Özet: Genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır.  

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney  

Yönetmen: Jonathan Demme

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın