Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'de 11 Kişiyi Bıçaklamıştı: 70 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kadıköy'de 11 Kişiyi Bıçaklamıştı: 70 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kadıköy'de 11 kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Ali Kardaş, 70 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ali Kardaş ile avukatı katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Kardaş, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Ağır hapis cezası aldı

Ağır hapis cezası aldı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ali Kardaş'ı 5 müştekiye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği gerekçesiyle her biri için 13 yıl olmak üzere toplam 65 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Kardaş'ı 2 müştekiye yönelik 'nitelikli yaralama' suçundan toplam 3 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkum eden mahkeme heyeti, sanığın 4 müştekiye yönelik 'kasten yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle toplam 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, toplamda 70 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum ettiği sanık Kardaş'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Olay nasıl gerçekleşmişti?

Olay nasıl gerçekleşmişti?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Ali Kardaş'ın Ekim 2018'de Kadıköy İnönü Caddesi'ndeki bir kasaba gelerek, iş yeri sahibine amcasının oğlunun telefon numarasını sorduğu anlatılmıştı.

Kardaş'ın söz konusu numaranın kendisinde olmadığını söylemesi üzerine iş yeri sahibi Ahmet Yeten'i karın bölgesinden bıçakladığı aktarılan iddianamede, akabinde aynı iş yerinin diğer sahibi olan Mehmet Yeten'i de göğüs bölgesinden bıçakladığı kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Kardaş'ın daha sonra söz konusu iş yerine alışverişe gelen Tuğba Ablak'ı boyun bölgesinden, cadde üzerinde elinde bıçakla yürürken tesadüf eseri yanından geçen Ali Önder'i karnından, Hayrettin Sancaktaroğlu'nu kolundan ve göğüs kısmından, Şefik Piltan'ı da karnından bıçakladığı aktarılmıştı.

Bu sırada yaralananları görerek tepki gösteren Abdullah Özel'i de bıçakla yaralayan Ali Kardaş'ın daha sonra yoldan geçmekte olan Mehmet Emin Parlak'ın kalbine doğru birden fazla kez bıçak salladığı aktarılan iddianamede, Kardaş'ın devamında Hüseyin Ertürk'e belinden, Murat Yıldız'ı 2 kez boynundan, İbrahim Yıldız'ı ise sağ uyluk kısmından yaraladığı anlatılmıştı.

165 yıla kadar hapsi isteniyordu

165 yıla kadar hapsi isteniyordu

İddianamede, 5'i hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanan toplam 11 müştekinin de Kardaş'tan şikayetçi oldukları belirtilerek, Kardaş'ın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 müşteki için ayrı ayrı olmak üzere, toplam 99 yıldan 165 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Ayrıca Adli Tıp Kurumu, saldırganın akıl sağlığının yerinde olduğunu tespit etmişti...

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Amk muptezeli tipe bak! Hayir bazilarini sifatindan iceri tikacaksin tipe bak icinin tum pisliği tipinde toplanmis( sadece cirkinlikten bahsetmiyorum ifadesi... Devamını Gör

ilomilo

Tipe bak at hırsızı

Atilla Koç

70 yıl devlet bakacak işte.Az önce gencecik birisini para vermediği için öldürdükten sonra katilin hapisten izinli çıktığını okudum.Bu da 70 yıl içerisinde c... Devamını Gör