Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy Belediyesi'nin 'Moral Bando'su Sokağa Çıkma Yasağına Takıldı

Kadıköy Belediyesi'nin 'Moral Bando'su Sokağa Çıkma Yasağına Takıldı

Kadıköy Belediyesi'nin koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları yerine gezer bandolar oluşturarak sokağa çıkma yasağı süresince halka moral verme girişimi kaymakamlığın müdahalesine takıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Kadıköy Belediyesi, oluşturulan 4 farklı seyyar bando için gerekli izinlerin alındığını savundu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yasak kararına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 

'23 Nisan’ın 100. Yılında, hem Kadıköy halkını hem de Kadıköy sokaklarını bu kutlamalardan mahrum bırakamazdık. Biz de, hem, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hem en kıymetlimiz olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış kutlamalarını bugün itibariyle başlattık. Konuyla ilgili resmi makamlara bilgi vermemize ve görevli personel bilgilerini iletmemize rağmen, kutlamalarımız Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanarak, görevlilerimiz engellenmiş, en önemlisi Kadıköy halkı, kutlamalardan mahrum bırakılmıştır.' dedi.

"Sokağa çıkma yasağı sırasında halka moral vermek istedik"

"Sokağa çıkma yasağı sırasında halka moral vermek istedik"

Euronews Türkçe'nin ulaştığı Kadıköy Belediye Başkanı Basın Danışmanı Dinç Çoban, belediyenin izin için gerekli bildirimlerde bulunduğunu, normal prosedürde izin çıkmaması halinde kaymakamlıktan geri bildirim yapıldığını ancak kendilerine aksi bir kararın gelmediğini anlattı.

TIR şoförü hakkında tutanak tutulduğunu aktaran Çoban, bando üyelerinden bir kişinin karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

'Sokağa çıkma yasağı sırasında halka moral vermek istedik' diyen Dinç Çoban, pazar günü yapılması planlanan kutlamaların da iptal edildiğini, 23 Nisan bandosunun pazartesi günü yeniden Kadiköy sokaklarında dolaşacağını belirtti.

CHP'li Yarkadaş uygulamaya 'Kime ne zararı vardı da yasaklandı?' sözleriyle tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Belediyesi de Twitter'dan, AKP'li iki belediyeye 'Size engel yok mu?' diye sordu.

📌 Sosyal medyadan tepkiler ise şöyle

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
53
10
9
5
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

Allah kimseye ayyaş diye hakaret ettiği adamın zaferini kutlamak zorunda bırakmasın oy için tükürdüklerini ne güzel yalıyor devam et bebeğim

Bilirkişi Raporu

Derdinizi s..eyim butonu nerede?

ömer Durmaz

sankı bır aydır sokaga cıkma yasagı varda moral vereceklermıs daha cok yayılmasını saglamak ıcn ellerınden gelenı yapmaya calısıyorlar