Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılmaması Gereken 2016 Yapımı 55 Sağlam Film

Kaçırılmaması Gereken 2016 Yapımı 55 Sağlam Film

Filmlerin konuları muhtelif web sitelerinden alınmıştır.  Filmlerin IMDb puanına göre sıralaması ''#'' işaretinden sonra belirtilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Split / Parçalanmış | #44

55. Split / Parçalanmış | #44

Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan mustarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

Split IMDb:7,3

54. Dağ II | #1

54. Dağ II | #1

Teröristlerin elinden kurtulmayı başaran iki arkadaş Oğuz ve Bekir,  6 yıl sonra özel bir görev için Özel Kuvvetler 8. Muharebe Arama Kurtarma Timi'ne katılır. Timin özel görevi ise Kuzey Irak'ta bir terör örgütü tarafından kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmaktır. Ancak bu sefer düşman geçmişteki gibi bir tane değildir. MAK'ın karşısında bu acımasız coğrafyada birbiriyle çatışan birden fazla kuvvet vardır ve işler bu sefer hiç olmadığı kadar zordur.

The Mountain II (2016) IMDb: 9,8

53. Sully | #34

53. Sully | #34

15 Ocak 2009 tarihinde US Airways'in 1549 sefer sayılı uçuşu, kalkıştan çok kısa bir süre sonra her iki motora kuş çarpması sonucu mecburi olarak Hudson Nehri'nde son bulmuş, can kaybı yaşanmayan olayda uçağı başarılı bir şekilde nehre indiren pilot Chesley 'Sully' Sullenberger bir halk kahramanı ilan edilmişti.

Lakin bu kahramanlık Chesley 'Sully' Sullenberger'ın hayatındaki fırtınalı günlerin habercisi olarak görülmesine neden olmuştur. Zira kaza mercek altına alınır ve Sully'nin kazada hata yapıp yapmadığı araştırılır.

Sully bir kahraman mıdır yoksa, 155 yolcunun canını tehlikeye atan ve bir uçağı enkaza çeviren beceriksiz bir pilot mudur?

Sully (2016) IMDb: 7,5

52. Neruda | #53

52. Neruda | #53

Film, 1940’larda Komünist Parti’ye katılmak için kendi ülkesinde bir kaçak haline gelen, Nobel ödüllü Şilili şair Pablo Neruda’nın peşine düşen bir müfettişi konu ediniyor.

Neruda (2016) IMDb: 7,2

51. Miss Sloane | #48

51. Miss Sloane | #48

Elizabeth Sloane, ne pahasına olursa olsun kazanmaya çalışan hırslı bir lobicidir. Silah kontrol yasasını geçirmek üzere harekete geçen Miss Sloane, silah sahibi olabilmek için özgeçmiş bildirimi yapılmasını zorunlu hale getirmek için bir kampanya başlatır. Ancak işi bu kez kolay olmayacaktır. Karşısında güçlü ve tehlikeli silah lobisi vardır ve bu uğurda kariyerini ve hatta daha fazlasını riske atmak zorunda kalacaktır.

Miss Sloane (2016) IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Jungle Book / Orman Çocuğu | #33

50. The Jungle Book / Orman Çocuğu | #33

Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı,bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terketmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.

The Jungle Book (2016) IMDb: 7,5

49. The Nice Guys / İyi Adamlar | #42

49. The Nice Guys / İyi Adamlar | #42

1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

The Nice Guys (2016) IMDb: 7,4

48. The Accountant / Hesaplaşma | #42

48. The Accountant / Hesaplaşma | #42

Christian Wolff sayılara insanlardan çok daha yakın olan bir matematik dahisidir. Küçük bir kasabada bulunan bir muhasebe ofisinin arkasına gizlenen Christian, dünyanın en tehlikeli suç örgütlerinden bazıları için serbest zamanlı bir muhasebeci olarak çalışmaktadır. Hazine Bakanlığı'na bağlı olarak Ray King tarafından yönetilen Suç İnfaz Birimi’nin küçülmeye gitmesiyle beraber, Christian bir müşteri için çalışmaya başlar: son teknolojileri kullanan ve robot üretimi yapan bir şirkettir bu. Şirketteki muhasebe memuru ise hesaplarda milyon dolarlık bir açık bulur. Öte yandan, Christian muhasebe kayıtlarını inceledikçe ve gerçeğe yaklaştıkça, ölenlerin sayısı artmaya başlar.

The Accountant (2016) IMDb: 7,4

47. Queen of Katwe | #49

47. Queen of Katwe | #49

Dünyada yaşam şartlarının en zor olduğu kıta Afrika, Afrika'da yaşamın en zor olduğu ülkelerden biri Uganda, Uganda'nın en mahrum bölgelerinden biri ise başkent Kampala'nın varoşlarından Katwe. Katwe'de hayatı en zor geçenlerse hiç şüphesiz kız çocukları; hele bir de babalarını kaybetmişlerse... İşte film; fakirlikle, açlıkla mücadele eden; ailesi ile birlikte sokaklarda yaşayan Katwe'li Phiona Mutesi'nin, 16 ülkenin katıldığı satranç şampiyonasında Afrika Şampiyonu olma ve dünya satranç şampiyonasına katılma hikayesini anlatıyor.

Queen of Katwe (2016) IMDb: 7,3

46. The Fundamentals of Caring | #47

46. The Fundamentals of Caring | #47

Emekliye olmuş bir yazar yaşadığı olaylar neticesinde radikal bir karar alır. Yardıma ihtiyacı olan kişilere bakıcılık yapmaya karar verir.

The Fundamentals of Caring (2016) IMDb: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Kötü Kedi Şerafettin | #30

45. Kötü Kedi Şerafettin | #30

Sıradan bir ilkbahar sabahı, kötü kedi Şerafettin ile yancıları martı Rıfkı ve fare Rıza akşamki mangal için hazırlıklarını sürdürmektedir. Gelgelelim, aynı gün içinde Şero'nun başına gelmeyen kalmaz. Önce babası Tonguç tarafından evden kovulur, sonra gözüne kestirdiği manitanın ölümüne sebep olur, yetmezmiş gibi düşmanlarının saldırısına uğrar, hayatı boyunca belki de ilk defa aşık olur ve nihayetinde Tacettin adında bir oğlu olduğunu öğrenir.

Bad Cat (2016) IMDb: 7,7

44. Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar | #39

44. Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar | #39

Alışılmadık magizoologist (sihirli yaratıkları inceleyen kişi) Newt Scamander güvenilir yıpranmış bavuluyla birlikte (açıklayamayacağımız nedenlerden ötürü) New York’a gelir. Bu bavul göründüğünden çok, çok ve çok büyük olan büyülü bir eşyadır. Bavul Newt’ın dünyanın her tarafına yaptığı yolculuklardan bulduğu nadir ve nesli tükenmekte olan sihirli yaratıklara ev sahipliği yapmaktadır. Scamender bu gezilerinde, Amerikan büyü topluluğunun (Amerika’da No-Maj olarak adlandırılan) Muggle’lardan korku içinde saklandıklarının farkına varır ve burada büyücülerin ortaya çıkma tehlikesinin, İngiltere’den daha büyük sorun yarattığını anlar.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) IMDb: 7,4

43. Free State of Jones / Özgürlük Savaşçısı | #55

43. Free State of Jones / Özgürlük Savaşçısı | #55

Amerikan İç Savaşı yıllarında Güney'de fakir bir çiftçi olan Newton Knight, yüksek vergilerden, savaşlardan ve yok yere hayatını riske atmaktan bıkmıştır. 1862'deki Corinth Savaşı'nın ardından kendisi gibi çiftçiler, köleler ve firarilerle birlikte Güney

Konfederasyonu'ndan ayrılarak Jones County, Mississippi'de bağımsız bir devlet kurulmasına öncülük eder. Ancak bölgesel hükümet, bu isyanı her ne pahasına olursa olsun bastırmak isteyecektir.

Free State of Jones (2016) IMDb: 6,9

42. Pink | #4

42. Pink | #4

3 genç kızın haksız yere suçlanması sonucu, emekli bir avukat olan Deepak Sehgal son bir iş için göreve döner.

Pink (2016) IMDb: 8,3

41. Moonlight / Ay Işığı | #36

41. Moonlight / Ay Işığı | #36

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatanfilm kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

Moonlight (2016) IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Elle | #51

40. Elle | #51

Orta yaşlarını yaşayan Michèle görünüşte yıkılmaz bir kadındır. Başarılı bir şekilde yönettiği bir video oyunu şirketinin başındadır. Acımasız kurallarını iş hayatına olduğu gibi aşk hayatına da yansıttığı için kocasından ayrılmıştır ve bekar bir hayat sürmektedir. Ancak günün birinde Michèle'in hayatı kökünden değişir. Tanımadığı bir saldırgan tarafından evinde cinsel saldırıya uğraması Michèle'in hayatında yeni bir evreyi tetikler. Michèle'in yeni amacı bu kimliğini bilmediği adamı bulmaktır. Bu arayış zamanla hem kurban hem de saldırgan için her an kontrolden çıkabilecek bir kedi-fare oyununa dönüşür.

Elle (2016) IMDb: 7,2

39. The Age of Shadows / Karanlık Görev | #52

39. The Age of Shadows / Karanlık Görev | #52

1920'lerin sonunda geçen film, bağımsızlığını kazanmak için şiddete başvuran direnişçi bir örgütü ve onları durdurmaya çalışan Japon ajanları arasındaki kedi-fare oyunlarını anlatıyor.

The Age of Shadows (2016) IMDB: 7,2

38. Ali and Nino | #46

38. Ali and Nino | #46

Ali yüksek sınıftan ailesinin Azerbaycan'ın Bakü kentinde büyük bir gücü elinde tutan Müslüman bir adamdır. Bu sıralarda, 1. Dünya Savaşı öncesi, Azerbaycan Rusya İmparatorluğunun bir parçasıdır. Ali'nin sevgilisi Nino komşu Gürcüstan'dandır ve bir hristiyandır ama her ikisi de çok derin bir aşka tutulmuşlardır ve ailelerinden gizlice kırsal kesimde bir yere kaçarlar. Öykünün devamında 1. Dünya savaşı sırasında ikili evlenirler ve yalnızca Ali'nin savaşa gönderilen bazı arkadaşları ile görüşürler. Rusya kuşatmasından sonra çatışmalar Bakü'ye gelir. Ali Bolşeviklerle birlikte Azebaycan militanları arasında savaşır ve Nino da Bakü'deki Mart katliamı sırasında yaralanan askerlere hemşirelik hizmeti verir.

Ali and Nino (2016) IMDb: 7,4

37. Fences | #50

37. Fences | #50

Afrika kökenli bir aile 1950'li yıllarda Amerika'da tutunma çabasındadır. Babanın, ailesini geçindirme derdinin üstüne bir de ülkede giderek yaygınlaşan siyah-beyaz ayrımcılığı eklenmiştir. Troy oğluna karşı mesafeli bir babadır. Rose ise eşinin asabiyetine sessiz kalan, yaşadığı hayatın değişmeyeceğini kabullenmekte zorlanan, çaresiz bir annedir. İş yerinde ve evde yaşadığı sıkıntılar Troy'un karısı ve oğlu hakkında bazı şeyleri fark etmesini sağlar...

Fences (2016) IMDb: 7,3

36. Doctor Strange | #32

36. Doctor Strange | #32

Başarılı, zeki fakat kibirli cerrah Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) geçirdiği trafik kazası sonucu elindeki sinirlerin hasar görmesi nedeniyle mesleğini yapamaz hale gelir. Tibet'te yaşayan ve tüm yaraları iyileştirebilen büyücü Ancient One (Tilda Swinton) artık onun tek umudu olur. Mistik savunma sanatları ustası Ancient One'ın himayesialtında Strange, çok daha büyük güçlerle tanışır. 'Yaşadığı hayatın, aslında gerçekleşebilecek birçok ihtimalden biri' olduğunu öğrenen Strange, yepyeni bir gerçekliğe zihnini açar ve akıl hocasının yardımıyla Dünya'yı kötülüklerden kurtarmaya ant içer.

Doctor Strange (2016) IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Their Finest / Aşkın Çekimi | #54

35. Their Finest / Aşkın Çekimi | #54

2. Dünya Savaşı sırasında A.B.D ve İngiltere İstihbarat Bakanlıkları, ulusa moral aşılamak amacıyla Dunkirk Muharebesi’nde kurtarılan askerlerin hikayesini anlatan bir film çekmektedirler. Sekreterlik pozisyonuna başvurduğunu düşünen Catrin işe alınınca, birden kendini bu filmin senaryo ekibinde bulur. Senaryo ekibinin başındaki Tom’un sayesinde savaşın tüm zorluklarına rağmen içindeki umudu ve sevgiyi keşfedecektir.

Their Finest (2016) IMDb: 7

34. Moana | #29

34. Moana | #29

Kadim Polinezya'da geçen hikâyede Maui adındaki yarı tanrı, Ana Ada Te Fiti'nin kalbini çalarak bir lanete sebep olur. Bu lanet yüzünden ada halkı hiç balık yakalayamaz olur ve ekip biçtikleri ürünlere hastalık gelir, çürür. Adanın eski hâline geri dönmesinin tek yolu, Maui'yi bulupTe Fiti'nin kalbini yerine koymasını sağlamaktır. Sıkıntı çeken adası ve halkını kurtarmak isteyen şefin gözüpek kızı Moana, Maui'yi bulup işleri yoluna koymak için okyanusun çağrısına cevap vererek destansı bir yolculuğa çıkar.

Moana (2016) IMDb: 7,7

33. Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı | #23

33. Captain America: Civil War / Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı | #23

Marvel’in “Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı” filminde Steve Rogers’ı, insanlığı koruma yolunda görevlerine devam eden Yenilmez’lerin yenilenmiş ekibinin lideri olarak görüyoruz. Yenilmezler’in dahil olduğu bir olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler’in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yaparlar. Bu durum Yenilmezler’in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Bunlardan biri Steve Rogers’ın önderliğinde, Yenilmezler’in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup, diğer tarafta ise Tony Stark’ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen ikinci gruptur.

Captain America: Civil War (2016) IMDb: 7,9

32. Aquarius | #26

32. Aquarius | #26

65 yaşındaki Clara, Brezilya’nın Recife şehrinde zengin ve köklü bir ailenin üyesi olarak dünyaya gelmiş olan emekli bir müzik eleştirmenidir. Üst sınıf insanların yaşadığı deniz kenarındakı Boa Viagem Avenue’da 1940’larda ilk olarak iki katlı bir bina olarak inşa edilen Aquarius’ın son sakinidir. O bölgeyi başka planları için kullanmak isteyen bir şirket, etraftaki tüm apartmanları satın almış durumdadır. Clara ise, ancak ölümüyle terkedeceğini söylediği evinden çıkmayı reddeder ve şirket ile arasında soğuk bir savaş başlar. Bu gerilim Clara’yı rahatsız etmekle birlikte günlük hayatını da etkiler. Bütün bunlar ona sevdiklerini, geçmişini ve geleceğini düşündürtecektir.

Aquarius (2016) IMDb: 7,8

31. Ma vie de Courgette (My Life as a Zucchini) / Kabakçığın Hayatı | #24

31. Ma vie de Courgette (My Life as a Zucchini) / Kabakçığın Hayatı | #24

Ma vie de Courgette, dokuz yaşındaki bir çocuğun aslında kendi dünyasında geçen ama aynı zamanda evrensel bir hikayenin öznel bir anlatışı. Courgette lakabı olan dokuz yaşındaki bu çocuğun hayatın annesinin aniden ölmesiyle yeniden başlangıç yaşar ve bu yeni başlangıç bu farklı lakabı olan çocuk için farklı bir hayatın başlangıcıdır. Dokuz yaşındaki Courgette bir yetimhaneye yerleştirilir ve bu yetimhanede edindiği arkadaşları ile hayatı öğrenmeye çabalar.

My Life as a Zucchini (2016) IMDb: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. İftarlık Gazoz | #37

30. İftarlık Gazoz | #37

1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar.

Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruçtutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir.

Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazozcu Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır?

61 Days (2016) IMDb: 7,5

29. Mr. Church | #28

29. Mr. Church | #28

1971 yılı, Los Angeles’ındayız. Kanser hastası annesi Marie’yle yalnız yaşayan on yaşındaki küçük Charlie, bir sabah uyandığında kendi mutfaklarında yemek pişiren bir aşçıyla karşılaşır. Bu aşçı, Marie’nin hastalığından dolayı onun eski sevgilisi tarafından altı aylığına bu evegönderilmiş ve maaşı da ödenmiştir. Ancak bir mucize neticesinde, Marie altı ay yaşaması beklenirken, altı yıl daha hayatta kalmıştır. Bu süre zarfı içerisindeyse, başta eve yalnızca bir aşçı olarak gelen Mr.Church,zamanla Charlie ve Marie’nin en yakını olmuştur.

Mr. Church (2016) IMDb: 7,7

28. Eddie the Eagle / Kartal Eddie | #45

28. Eddie the Eagle / Kartal Eddie | #45

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayaklaatlamaya başlamadan once bir çok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

Eddie the Eagle (2016) IMDb: 7,4

27. Hidden Figures / Gizli Sayılar | #25

27. Hidden Figures / Gizli Sayılar | #25

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyükrol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır....

Hidden Figures (2016) IMDb: 7,8

26. Dangal | #2

26. Dangal | #2

Hint biyografik spor dram filmi Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte altın madalya kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

Dangal (2016) IMDb: 8,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Rogue One / Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi | #17

25. Rogue One / Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi | #17

Bir grup beklenmedik kahraman, İmparatorluğun en büyük imha silahı olan Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelir. Star Wars zaman tünelindeki bu kilit olay, sıradışı şeyler yapmayı seçen sıradan insanları bir araya getirir ve bu şekilde kendilerinden daha büyük bir amacın parçası haline gelirler.

Rogue One (2016) IMDb: 7,9

24. Lion / Eve Dönüş | #9

24. Lion / Eve Dönüş | #9

5 yaşındayken Kalküta şehrinde kaybolan Saroo Brierley’nin yirmi beş yıl sonra ailesini bulmak için ülkeye geri dönmesi ve bu yolculuğunu konu ediniyor.

Lion (2016) IMDb: 8,1

23. Bacalaureat (Graduation) / Mezuniyet | #40

23. Bacalaureat (Graduation) / Mezuniyet | #40

Romeo Aldea, Transylvania’da ufak bir dağ kasabasında yaşayan doktor bir babadır ve kızı Eliza’yı 18 yaşına geldiğinde onu okutmak için yurtdışına göndereceği idealiyle büyütür. Planları gerçekleşmek üzeredir. Eliza İngiltere’de psikoloji okumak için burs kazanır. Tek yapması gereken final sınavlarını geçmektir ki bu da aslında başarılı öğrenci için sadece bir formaliteden ibarettir. İlk yazılı sınavından bir önceki gün, Eliza tüm geleceğini riske atan bir saldırıya uğrar. Şimdi Romeo, bir karar vermek zorundadır. Durumu çözmek için birkaç yol vardır ancak hiçbiri kızına öğrettiği prensiplerle uyuşmamaktadır.

Graduation (2016) IMDb: 7,5

22. Toni Erdmann | #31

22. Toni Erdmann | #31

Bir baba habersizce yurtdışındaki kızını ziyarete gider. Kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır. Maren Ade’nin yazıp yönettiği filmin başrollerini Peter Simonischek ve Sandra Hüller gibi Avusturya sinemasının tanınmış isimler paylaşıyor.

Toni Erdmann (2016) IMDb: 7,6

21. Hacksaw Ridge / Savaş Vadisi | #6

21. Hacksaw Ridge / Savaş Vadisi | #6

Savaş Vadisi, İkinci Dünya Savaşı’nda ABDJaponya savaşı sırasında insanları öldürmeyi reddeden vicdani retçi asker Desmond T. Doss’un sağlıkçı olarak savaşa gönderilmesi üzerine bir hikâye. Filmin vicdani retçi bir askerin hayat hikâyesini temel alması. Doss savaşta insan öldürmeyi kabul etmemesine rağmen o cehennem atmosferinin içinde yer alarak birçok kişinin hayatını kurtarıyor.

Hacksaw Ridge (2016) IMDb: 8,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Frantz | #38

20. Frantz | #38

1. Dünya Savaşı yeni bitmiş, yenik devletlerden Almanya için zor bir süreç başlamıştır. Savaşın sadece maddi değil, manevi kayıpları da büyüktür. Quedlinburg kasabasında yaşayan Anna, Fransız cephesinde nişanlısı Frantz'ı kaybetmenin üzüntüsünü henüz atlatabilmiş değildir. Günün birinde kasabaya gelen bir Fransız, Adrien Rivoire, Frantz'ın Paris'te yaşadığı günlerden tanıdığı çok yakın bir arkadaşı olduğunu söyler ve kısa zamanda hem Anna'nın, hem de aynı evde yaşadığı Frantz'ın anne ve babasının yakın dostu olur. Ancak genç adamın söyleyemedikleri de vardır ve bunlar, Anna'nın hayatını tamamen değiştirecektir.

Frantz (2016) IMDb: 7,5

19. Arrival / Geliş | #14

19. Arrival / Geliş | #14

Gizemli bir uzay gemisi dünyaya iniş yapar. Amaçlarının ne olduğu bilinmeyen uzaylılarla iletişim kurmanın yolları aranmaya başlar. Uzaylılarla iletişim kurması için bir dil bilimcisi olan Dr. Louise Banks hükümet tarafından göreve çağrılır. Uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğu çözülmeye çalışılacaktır.

Arrival (2016) IMDb: 8

18. Zootopia / Zootropolis: Hayvanlar Şehri | #8

18. Zootopia / Zootropolis: Hayvanlar Şehri | #8

Zootropolis adındaki modern memelilerin yaşadığı metropolis başka hiçbir kente benzememektedir. Burası; lüks Sahra Meydanı’ndan soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir potada eridiği, bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olsanız dahi, istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz türden bir yer. Ancak iyimser PolisMemuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wildeile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

Zootopia (2016)  IMDb: 8,1

17. Sing Street | #15

17. Sing Street | #15

80'lerde Dublin'de yaşayan bir genç, müzik grubu kurup baskıcı ailesinin yanından kaçıp Londra'ya taşınır.

Sing Street (2016)  IMDb: 8

16. Contratiempo (The Invisible Guest) | #16

16. Contratiempo (The Invisible Guest) | #16

Adrian Doria varlıklı bir iş adamıdır, Asya pazarı ile yaptığı ticari anlaşmaları ve yüksek teknoloji şirketi nedeniyle Yılın Adamı olarak adlandırılmıştır. Kendisine güvenilir bir savunma yaratmak için kendi avukatı Felix tarafından tavsiye edilen tanık hazırlama ve adli bildirimlerde uzman deneyimli bir avukat olan Virginia Goodman ile tanışır. Bir dağ oteli odasında yanında fotoğrafçı sevgilisi Laural Vidan'ın cesedi dururken polis tarafından tutuklanmıştır. Adrian Virginia'ya suç ve sevgilisi Laura ile ilişkisi hakkında konuşur. Her ikisi de sürücüsü Daniel Garrido adında bir adamın öldüğü araba kazasısını açığa çıkarmaya çalışırlar. Laura'nın Daniel'in ölümü nedeniyle hapse girmekten kaçınmak için Laura'nın onu nasıl yönettiğinden söz eder. Aynı zamanda avukatı Felix olayların seyrini değiştirebilecek bir delil araştırmaktadır. Virginia ve Adrian vaka hakkında konuşmalarını sürdürürler ama Adrian'ın ifadesinden ikna olmayan Virginia onu hikayesinin karanlık noktalarını açığa çıkarması için zorlar. Bulmacada gerçek ve yalan kolayca yer değiştirebilmektedir.

The Invisible Guest (2016) IMDb: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Eshtebak (Clash) / Çatışma | #10

15. Eshtebak (Clash) / Çatışma | #10

30 Hazirandaki Mısır devriminin sabahında, birbirlerinden tamamen farklı geçmişleri ve inançları olan otuz kişi bir gün boyunca polis aracında gözaltında tutulur. Hayatta kalmak için aralarındaki çatışmalara son vermek ve uzlaşmak zorundadırlar.

Clash (2016) IMDb: 8,1

14. Nocturnal Animals / Gece Hayvanları | #35

14. Nocturnal Animals / Gece Hayvanları | #35

Film bir kadının geçmişinde gizlenmiş halde yer alan karanlık noktalarını bir bir açığa çıkarması ile kendisini ölüme doğru sürüklerken peşine bir erkeği katması ile ilginçleşen sahneleri izleyeceğiz. Bir sanat galerisine sahip olan eski kocasının romanında yer alan gizemli tehditler ve sembolik işaretleri bir intikam masalına benzetme yorumu şiddetli bir gerilim tutuşmasına sebebiyet olacaktır.

Nocturnal Animals (2016) IMDb: 7,5

13. La La Land / Aşıklar Şehri | #5

13. La La Land / Aşıklar Şehri | #5

Film her şeyin başladığı Los Angeles’da bir otobanda başlıyor. Trafiğin sıkışık olduğu bir gün, kibirli bir korna sonucunda, hayatlarında yön bulmaya çalışan Sebastian ve Mia tanışıyor. İkisi de imkansıza yakın olan hayallerine odaklanmışlardır. Sebastian 21. Yüzyılda insanların geleneksel caz müziğini umursamasını sağlamaya çalışmakta, Mia ise sadece kesintisiz bir oyuncu seçmesinde şansını denemek istemektedir. Ancak ikisi de yalnız bir şekilde bekledikleri sıçramayı yapacaklarını beklememektedir. Yapabildikleri asıl sıçrama birbirlerine karşı, sanatsal düşlerinin içine olur. Bu birleşim tabiatının gerektirdiği gibibir sinematik dünya yaratarak, bizi ışık, renkler, ses, müzik ve sözler ile yakalamaya çalıştığımız mutluluğa ve asla aşamadığımız tutkuların kalp kırıklıklarına, hayran verici bir yolculuğa çıkarır. Sinema efsaneleri arasına girebilecek Aşıklar Şehri, yönetmen Chazelle’in beyazperdeye aktardığı, insanın en özel bölgesine girerek, samimi ilişkilerin anlatıldığı, kişisel hayallerin ve kararların kaderle kesiştiği, gerçek ancak büyülü bir evren.

La La Land (2016) IMDb: 8,3

12. Kubo and the Two Strings / Kubo ve Sihirli Telleri | #19

12. Kubo and the Two Strings / Kubo ve Sihirli Telleri | #19

Kubo sahilde küçük bir köyde sakin bir hayat sürmektedir. Ta ki intikam ateşiyle yanıp tutuşan geçmişten gelmiş bir ruh tarafından asırlık bir kan davası yeniden alevlenene kadar...

Bu olay akla gelebilecek her çeşit yıkıma sebep olurken; Tanrılar ve canavarların peşine düştüğü Kubo, hayatta kalabilmek ve intikamcı ruhu mağlup edebilmek için efsanevî bir Samuray olan merhum babası tarafındandaha önce bir kez giyilen büyülü zırhı bulmak zorundadır.

Kubo and the Two Strings (2016) IMDb: 7,9

11. Ustav Republike Hrvatske (The Constitution) / Anayasa | #11

11. Ustav Republike Hrvatske (The Constitution) / Anayasa | #11

Hırvatistan'da aynı apartmanda yaşayan; ırk, kültür, din, cinsel tercih ve varlık yönünden farklı dört kişinin birbirleri ile olan iletişimlerini ve etkileşimlerini konu alan, eşitlik, farklılara tahammül, özgürlük, savaşın bıraktığı izler gibi kavramları düşündüren ve sorgulatan bir drama filmi.

Saygın bir öğretmen olan orta yaşlardaki Vjeko, eşcinselliğini geceleri makyaj yapıp kadın kıyafetleri giyerek yaşayan bir adamdır. Bir gece gey olduğu için dövülerek hastanelik olan Vjeko'ya aynı apartmanda oturduğu Hemşire Maja yardımcı olur. Bu zor zamanda Maja, Vjeko'nun yatalak babasına bakar ve yardımları karşılığında sınava girecek olan polis kocası Ante'ye anayasayı öğretmesi için Vjeko'dan yardım ister. Sırp kökenli Ante ile Hırvat Vjeko'nun anlaşması hiç kolay olmaz.

The Constitution (2016) IMDb: 8

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) | #27

10. Perfetti Sconosciuti (Perfect Strangers) | #27

Çok samimi bir grup arkadaş uzun zaman sonra bir araya gelirler. ''Birbirimizden saklayacak bir şeyimiz yok! '' deyip telefonlarını masaya koyarlar. Bu güzel ve masum başlayan gecede, saatler geçtikçe korkunç sırlar ortaya çıkmaya başlar. Günümüzde sırlarımızın tümü telefonda saklı gibi görünüyor, Bir kod veya parmak izi ile yeterince güvende hissettiriyor. Ama bu gerçekten doğru mu?

Perfect Strangers (2016) IMDb: 7,7

9. Hunt for the Wilderpeople | #21

9. Hunt for the Wilderpeople | #21

Ricky, koruyucu ailesiyle birlikte Yeni Zelanda kırsalında mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak üvey annesinin ani ölümünden sonra çocuk esirgeme kurumu onu geri almaya niyetlenir. Hayatından vazgeçmeye hiç niyeti olmayan Ricky, üvey babasıyla birlikte ormanın derinliklerine doğru bir kaçış yolculuğuna koyulur. Tabii ki tüm ülke ve çocuk esirgeme kurumu yetkilileri peşlerine düşecektir.

Hunt for the Wilderpeople (2016) IMDb: 7,9

8. I, Daniel Blake / Ben, Daniel Blake | #20

8. I, Daniel Blake / Ben, Daniel Blake | #20

Politik sinemanın zirvesindeki Ken Loach’a Özgürlük Rüzgârı’ndan sonra ikinci kez Altın Palmiye kazandıran I, Daniel Blake, dokunaklı olduğu kadar öfke dolu bir dram. Devlet yardımı alabilmek için sisteme ve bürokrasiye direnen Daniel Blake adlı emekli bir marangozun mücadelesini izleyen film, bozuk sisteme ve boğucu bürokrasiye karşı dayanışmayı ustalıkla yüceltiyor. Ken Loach ve yıllardır birlikte çalıştığı senaristi Paul Laverty’nin son yıllarda çektikleri en iyi film olarak yorumlanan I, Daniel Blake, Ağustos ayında yapılan Locarno Film Festivali’nde de İzleyici Ödülü kazandı.

I, Daniel Blake (2016) IMDb: 7,9

7. Captain Fantastic / Kaptan Fantastik | #22

7. Captain Fantastic / Kaptan Fantastik | #22

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır. Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ani ölümünün ardından bütün düzeni yerle bir olur, ve Ben, ailesini şehre getirmek zorunda kalır. Şehir medeniyeti içinde çocuklar şehirle, Ben ise ebeveynlik yöntemleri ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Çünkü Ben’in ebeveynlik anlayışıyla dünyanınki birbirine hiç benzememektedir.

Captain Fantastic (2016) IMDb: 7,9

6. Deadpool | #13

6. Deadpool | #13

Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

Deadpool (2016) IMDb: 8

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Manchester by the Sea / Yaşamın Kıyısında | #18

5. Manchester by the Sea / Yaşamın Kıyısında | #18

Lee Chandler Massachusetts'in Quincy kentinde kapıcılık yaparak hayatını kazanan, boşanmış, kendi halinde bir adamdır. Bir gün ağabeyi Joe'nun kalp krizi geçirdiği haberini alınca memleketine, Manchester-by-the-Sea adlı deniz kenarındaki küçük kasabaya döner. Ancakhastaneye vardığında ağabeyinin hayatını kaybettiğini öğrenir. Lee için asıl şok, ağabeyinin 16 yaşındaki oğlu Patrick'in vasisi olarak tayin edildiğini öğrenmesi olacaktır. Çocuğa göz kulak olmak için doğup büyüdüğü bu küçük kasabaya taşınması gerekmektedir, ancak Lee'nin burada yaşadığı travmatik olaylar, taşınma konusunda isteksiz davranmasına neden olacaktır.

Manchester by the Sea (2016) IMDb: 7,9

4. Goksung (The Wailing) / Ağıt | #41

4. Goksung (The Wailing) / Ağıt | #41

Güney Kore'de sakinleri birbirini çok iyi tanıyan bir dağ kasabasında hayat her zamanki gibi devam ederken kasabaya tek başına olmaktan hoşlanan yaşlı bir Japon taşınır. Yaşlı adamın kasabaya gelişinden kısa süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Kasaba sakinleri hastalığın sorumlusu olarak yabancıdan kuşkulansalar da polis yabani mantar yüzünden zehirlendiklerini düşünmektedir. Soruşturmanın başında yer alan polis memuru Jong-goo yabancı hakkında bilgi veren Moo-myung isimli gizemli bir kadınla tanışır. Akabinde Jong-goo'nun kızı da aynı belirtilerle hastalanır. Umutsuzca kızını hastalıktan kurtarması için şaman Il-gwan'a emanet eden Jong- goo'nun gizemli olayı çözmekten başka çaresi kalmamıştır.

The Wailing (2016) IMDb: 7,5

3. Forushande (The Salesman) / Satıcı | #12

3. Forushande (The Salesman) / Satıcı | #12

Oscarlı yönetmen Asghar Farhadi, Fransa’da çektiği Geçmiş’in ardından sarsıcı bir dramla yeniden ülkesine dönüyor. Günümüz İran’ın da geçen The Salesman başlarına gelen korkunç bir olayla başa çıkmaya çalışan genç tiyatrocu çift Rana ve Emad’ı konu alıyor. İran sinemasının güçlü soluğu Ashgar Farhadi’nin izleyiciyi girdap gibi içine çeken senaryo dinamikleriyle ve oyuncu kadrosunun kusursuz performansları, filme Cannes’da hem En İyi Senaryo hem de En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini ve bol övgü kazandırdı. The Salesman ahlaki açılımları ve İran toplumuna getirdiği derin çözümlemelerle insan davranışlarının dehlizlerine iniyor.

The Salesman (2016) IMDb: 8

2. Kimi no na wa. (Your Name) / Senin Adın | #3

2. Kimi no na wa. (Your Name) / Senin Adın | #3

Şehir çocuğu olan Taki ve kasaba kızı olan Mitsuha, lisede okumaktadırlar ve birbirlerini hiç tanımazlar. Ancak aynı rüyalara ve isteklere sahiptirler. Bu istekleri doğrultusunda hareket etme kararını aldıklarında, yollarının bir gün kesişeceğinden ve birbirlerine bağlanacaklarından haberleri yoktur.

Your Name (2016) IMDb: 8,6

1. Ah-ga-ssi (The Handmaiden) / Hizmetçi | #7

1. Ah-ga-ssi (The Handmaiden) / Hizmetçi | #7

Güney Kore’nin yıldız yönetmeni Park Chan-wook’un, Cannes Film Festivali’nde yarışan The Handmaiden'da şehvet, entrika ve cinsel gerilimle örülü göz alıcı bir öykü sunuyor. Sarah Waters’ın The Fingersmith adlı romanından uyarlanan bu dönem filmi, 1930’larda Japon işgali altındaki Kore’de geçiyor. Cannes’da Vulcain En İyi Sanat Yönetimi ödülü kazanan The Handmaiden kusursuz senaryosu ve dâhice bir yönetmenlikle izleyiciyi çok katmanlı bir gerilime davet ediyor. Park Chan-wook’un 2013 yapımı Stoker’dan sonra çektiği ilk film olan The Handmaiden, zengin genç bir Japon kadın, onu kandırıp zenginliğini ele geçirmeye çalışan Koreli bir adam ve adamın tuttuğu Koreli bir hizmetçi arasındaki entrika etrafında dönüyor.

The Handmaiden (2016) IMDb: 8,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
80
57
55
49
47
37
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bende izledim ama la la land ı sevemedim

Pasif Kullanıcı

La la land beni sarmadı. Dağ 2'yi babamla en az 10 defa izlemişimdir.Kimi No Na Wa benim için 1. Anime diye önyargılıydım ama izledikten sonra aklımdan çıkar... Devamını Gör

Ezgi

2-3 tanesini izledim diğerleri pek benim tarzıma uymuyor ama ilk sırada ki etkisi altına alıyor. arrival da aynı şekilde.. la la land ı sevmeyen tek benim he... Devamını Gör