Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılmaması Gereken 2015 Yapımı 55 Sağlam Film

Kaçırılmaması Gereken 2015 Yapımı 55 Sağlam Film

Hasan Mert Yüksel
23.05.2016 - 12:44 Son Güncelleme: 27.08.2016 - 10:30

Filmler IMDB puanına göre sıralanmıştır. Kişisel sıralamam görsellerde yer almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Le dernier loup / Kurdun Uyanışı | IMDB: 6,6

55. Le dernier loup / Kurdun Uyanışı | IMDB: 6,6

Çin Kültür Devrimi’nin tüm hızıyla sürdüğü 1960’lı yılların sonlarında “halktan öğrenmesi” için İç Moğolistan’daki göçmen Moğolların arasına gönderilen Çinli öğrencilerden biri olan Chen Zhen’in öyküsü, uçsuz bucaksız bozkırı paylaştığı diğer tüm canlılarla iç içe geçiyor Kurdun Uyanışı’nda. Başta kurtlar olmak üzere, atların, ceylanların, köpeklerin, koyunların ve kuğuların, doğayla uyum içinde yaşayan bu halk üzerindeki yaşamsal etkisini fark eden Chen, Moğol kültürünü ve kurtlara odaklanan inanç sistemini yakından tanır.

Bozkırın yaşam döngüsünde vazgeçilmez bir yere sahip olan kurtlar, özgürlüklerine düşkünlükleri, boyun eğmezlikleri, zekâları, tek tek varoluşları ve toplu hareket etme yetenekleriyle insanlar için örnek oluşturmaktadırlar.

Tarım kültüründen gelen bir Han Çinlisi olan genç öğrenci, sanayileşme adımları atan ülkesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan doğal ve kültürel zenginlik arasındaki çelişkiyi tüm şiddetiyle yaşar.

İninden çaldığı bir kurt yavrusu ise Chen’i büyük bir trajediyle karşı karşıya bırakacaktır.

'Sabrın yoksa kurt değilsin, avcı değilsin, Cengiz Han değilsin. Sürekli Kurtları ve Cengiz Han’ı anlamak istediğinden söz ediyorsun. Öyleyse kımıldama ve sabırlı ol.'

IMDB: 6,6

54. The 33 | IMDB: 6,9

54. The 33 | IMDB: 6,9

Şili'de 2010 yılında meydana gelen ve 33 madencinin 69 gün yerin altında yaşamasına sebep olan maden kazasının anlatan The 33'ün başrolünde Antonio Banderas yer alıyor.

IMDB: 6,9

53. In the Heart of the Sea / Denizin Kalbinde | IMDB: 7,0

53. In the Heart of the Sea / Denizin Kalbinde | IMDB: 7,0

19. yüzyılın başlarında dev bir balinanın saldırısına uğrayan teknenin ve mürettebatının maceraları… Oscar’lı yönetmen Ron Howard, Nathaniel Philbrick’in romanından uyarladığı filmde ikinci kez Chris Hemsworth ile bir araya geliyor. Gerçek bir hikayenin izini sürüyor.

IMDB: 7,0

52. El Clan / Çete | IMDB: 7,1

52. El Clan / Çete | IMDB: 7,1

Film, 1980'lerde Arjantin'deki adam kaçırma ve cinayetlerle yaşanan Clan Puccio olayına odaklanıyor. Puccio Clan’ın gerçek hikâyesine dayanan filmde, San Isidro, geleneksel komşu ilişkileri içerisindeki tipik bir aile evinde kötü bir grup çocuk kaçırma ve cinayet ile iç içedir. Alejandro’nun en büyük oğlu CASI’de ünlü bir ragbi oyuncusudur. Alejandro’nun suçlu olduğuna yönündeki şüphelere oğlunun popülaritesi kalkan olur.

IMDB: 7,1

51. Bone Tomahawk | IMDB: 7,1

51. Bone Tomahawk | IMDB: 7,1

Başlıca rollerinde Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox ve Richard Jenkins'in yer aldığı film; mağaralarda ilkel bir yaşam süren yamyam bir topluluk tarafından kaçırılarak esir alınan kişileri kurtarma amacıyla dört kişilik bir grubun oluşturulup bu amaç doğrultusunda yola çıkması sonrasında yaşananları anlatır.

IMDB: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Lobster | IMDB: 7,1

50. The Lobster | IMDB: 7,1

Karısı tarafından terk edilen David, kendisi gibi bekar insanların eş bulmak üzere yerleştiği bir otelde kalmaya başlar. Ruh eşini bulması için 45 günü vardır ve eğer bunu başaramazsa seçeceği bir hayvana dönüştürülecektir. Otelin absürt kuralları, aynı kaderi paylaştığı insanların kara mizah dolu halleri ve ceza olarak sürüleceği ormandaki asilerin korkusu bir araya gelince çaresiz kalan David, düzene ayak direyerek özgün bir filme imza atacak olan hikayesini baştan yazmaya karar verir.

IMDB: 7,1

49. Er ist wieder da / O Geri Döndü | IMDB: 7,1

49. Er ist wieder da / O Geri Döndü | IMDB: 7,1

2011 yazı. Adolf Hitler, Berlin’de terk edilmiş bir arazide uyanır. Savaşın bittiğini, en sadık silah arkadaşlarının yanında olmadıklarını fark eder, Eva da yoktur. İlginç bir şekilde barış hüküm sürmektedir; kimse Nazi selamı vermez; çok fazla yabancı insan vardır ve Angela Merkel adında tıknaz ve bodur bir kadın devleti yönetmektedir.

Harekete geçme zamanıdır. Führer geri dönmüştür ve ülkesini yeniden doğru yola sokması gerektiğini düşünür. Bunun için medyaya ihtiyacı vardır. Adolf, İkinci Dünya Savaşı’ndan 66 yıl sonra, bu kez televizyon dünyasından başlayarak yeni bir kariyere adım atar. YouTube yıldızı olur ve kendine ait bir TV programı yapar. Açıkça Hitler olduğunu söylemesine rağmen hiç kimse ona inanmaz. İnsanlar onun sıra dışı bir komedyen olduğunu düşünür, herkes onu konuşur ve onun peşine düşer. Aslına bakılırsa Hitler’in tekrar döndüğü dünya, müstehzi, arsız, başarıya hasret ve “yeni” diktatörden gözlerini alamayan bir dünyadır. Sosyal medyada ünlenen Führer’in kimse önüne geçemez. Hitler halinden son derece memnundur. Ülkesinin hazır olduğunu seziyordur. Geriye sadece ölümcül darbeyi vurmak ve başaramadığı işi tamamlamak kalır.

IMDB: 7,1

48. Le tout nouveau testament / Yepyeni Ahit | IMDB: 7,1

48. Le tout nouveau testament / Yepyeni Ahit | IMDB: 7,1

Tanrı filmde erkek insan figüründedir, Brüksel'de eşi ve kızı Ea ile yaşamaktadır, eşi ve çocuğuna çok kötü davranmakta, odasındaki bilgisayarla insanların hayatını sadistçe kontrol etmektedir. Babasının despotluklarından bunalan Ea, bir gün babasının odasının anahtarını alıp bilgisayarını karıştırarak insanların ölecekleri günleri ifşa eder. Çok sinirlenen tanrı kızını döver, Ea evden kaçar. Şimdi küçük kızın yapması gereken kendine 6 tane havari bulmaktır.

IMDB: 7,1

47. Last Cab to Darwin | IMDB: 7,2

47. Last Cab to Darwin | IMDB: 7,2

Güneydoğu Avustralya’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan Rex, ciddi bir sağlık probleminin olduğunu ve ardından da çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Kıta’nın kuzey bölgesine giderek ötanazi yapmaya karar verir ve başladığı bu yolculukta farklı insanlarla tanışmaya başlar. Tanıştığı insanlar tüm hayatını sorgulamasına ve yeniden gözden geçirmesine sebep olacaktır…

IMDB: 7,2

46. Bitva za Sevastopol | IMDB: 7,2

46. Bitva za Sevastopol | IMDB: 7,2

II. Dünya Savaşında Nazilere karşı savaşarak 309 düşman askerini öldüren keskin nişancı bir kadın olan Lyudmila Pavlichenko'nun (1916-1974) hayat hikayesini konu alan bir biyografi, savaş filmi. Film, genç kadının 1937-1957 yılları arasındaki hayatını üniversite yıllarından itibaren, atış yeteneğinin keşfedilişini, eğitime alınışını, savaştaki günlerini, başarılarını, aşklarını ve dönemin Amerikan Başkanı Roosevelt'in eşi ile olan sıcak yakınlığını karışık kurgu ile bize aktarıyor.

IMDB: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Concussion / Doğruyu Söyle | IMDB: 7,2

45. Concussion / Doğruyu Söyle | IMDB: 7,2

Will Smith’in başrolünü üstlendiği Doğruyu Söyle, Amerika’ya göç etmiş parlak bir adli nöropatolog olan ve önemli bir tıbbi keşif yapan Dr. Bennet Omalu’nun Davut ile Golyat’ınkini andıran inanılmaz ve gerçek hikayesine dayanıyor. Dr. Omalu’nun duygusal serüveni onu dünyanın en güçlü kurumlarından biriyle tehlikeli bir karşılaşmaya sürüklüyor.

IMDB: 7,2

44. Çekmeceler | IMDB: 7,2

44. Çekmeceler | IMDB: 7,2

Otuz ikinci yaşgünün gecesinde, kanlar içinde hastaneye kaldırılan Deniz’in, sıkça geçmişe döndüğü yoğun rehabilitasyon sürecinde, ruhundaki kilitli çekmeceler açılacak. Kız çocuk ve ergen cinselliğinin neresinden tutacağını bilemeyen aktör bir anne-babanın, kendi kompleksleri arasında kızlarının bedeninde ve ruhunda açtıkları yaralar ortaya çıkacak.

IMDB: 7,2

43. Woman in Gold | IMDB: 7,3

43. Woman in Gold | IMDB: 7,3

Filmde, II.Dünya Savaşı sırasında zorla Viyana´dan kaçak olarak gönderilen Yahudi bir kızın, ailesinden yadigar olan tabloyu 60 yıl sonra geri almak için mücadelesi anlatılıyor. Başrollerini Oscar ödüllü Helen Mirren ve Ryan Reynolds´ın paylaştığı filmin yönetmeni ise Simon Curtis.

Maria Altmann, 2.Dünya savaşı esnasında zorla Viyana´dan bir daha dönmemek üzere kaçar. Yıllar sonra, ailesinden yadigar kalan ve teyzesinin portresi olan ünlü tablo (Lady In Gold) aklından çıkmaz. Kendi yaşamını kurmuş olan Maria, üstünden seneler geçmiş olmasına rağmen, tabloyu geri kazanmak için hukuki bir mücadeleye girişmeye karar verir. Genç ve azimli bir avukat olan Randol, tecrübesiz olmasına rağmen Maria ile mücadele etmeye karar verir. Bu zorlu süreçte, adaletin yerine gelmesi için birbirlerine destek olacak ve ve kazanmanın yollarını arayacaklardır.

IMDB: 7,3

42. The Man from U.N.C.L.E. / Kod Adı: U.N.C.L.E. | IMDB: 7,3

42. The Man from U.N.C.L.E. / Kod Adı: U.N.C.L.E. | IMDB: 7,3

Film, soğuk savaş zamanlarının en hareketli olduğu dönemde nükleer silahlar ve teknolojileri ile dünya güç dengelerini yönlendirmek isteyen gizemli bir suç örgütünü çökertmek için görevlendirilen CIA ajanı Napoleon Solo ve KGB ajanı Illya Kuryakin'nin merkezinde geçecek olayları konu alıyor. Yalnız çalışmayı seven ve birbirlerinden pek de haz etmeyen bu iki ajan, anlaşmazlıklarını bir tarafa bırakıp bu tehlikeli görevde birlikte çalışıp bir takım olmak zorundadır.

IMDB: 7,3

41. Remember | IMDB: 7,3

41. Remember | IMDB: 7,3

Remember, Zev’in, 70 yıl önce Amerika’da sahte bir kimlikle yaşayan Nazi bekçisinin, onun ailesini katlettiğini keşfetmesini anlatan çağdaş bir hikâye… Tüm zorluklara rağmen Zev, çok gecikmiş olan adaletin sağlanmasını görev edinir. Bu olayları ise şaşırtıcı tesadüflerle dolu kıtalararası bir yolculuk takip eder.

IMDB: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Carol | IMDB: 7,3

40. Carol | IMDB: 7,3

Suç ve gerilim romanlarının usta yazarı Patricia Highsmith’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı 1952 tarihli romanı, 11 yıllık bir yapım sürecinden sonra beyazperdede. Amerika’da insan ilişkilerinin karanlık yüzüne bakan yönetmen Todd Haynes, şahane kadrosu ve olağanüstü sanat tasarımıyla yılın bu en çok övülen filminde 1950’lerin New York’unda iki kadının yasak aşkını anlatıyor.

IMDB: 7,3

39. Truman | IMDB: 7,3

39. Truman | IMDB: 7,3

Kanser tedavisine son vermeye karar veren Julian, ölüme kendini hazırlamıştır. Sadık köpeği Truman ile birlikte yaşayan Julian'ı Kanada'da yaşayan arkadaşı Tomas ziyaret eder. Tomas'ın gelme nedeni Julian'ı kararından vazgeçirmektir. İki eski dost, Truman'ı sahiplenecek bir aile ararlar; Julian'ın oğlunu ziyaret etmek için Amsterdam'a giderler ve birlikte daha pek çok şey yaparlar. Arjantin ve İspanya sinemasının iki ünlü aktörünü buluşturan başarılı bir kara mizah ve dostluk örneği, keyifle izlenen ve düşündüren, komedi drama türünde samimi bir film.

IMDB: 7,3

38. El Club | IMDB: 7,3

38. El Club | IMDB: 7,3

Film Şili'de bir sahil kasabasında aynı evi paylaşan bir grup rahibin hayatını konu ediniyor. Berlin’de Büyük Jüri Ödülü alan film işledikleri suçlar yüzünden Kilise’den uzaklaştırılmış bir grup rahibin günahlarıyla yüzleşmesini, karanlık bir atmosfer ve sakince açılan bir hikâye örgüsüyle anlatıyor.

IMDB: 7,3

37. Ant-Man / Karınca Adam | IMDB: 7,4

37. Ant-Man / Karınca Adam | IMDB: 7,4

Şaşırtıcı bir derecede küçülme özelliği olan, aynı zamanda insani güçlerini arttıran bir süper kostüm giyen hırsız Scott Lang, içindeki kahramanı benimseyip, akıl hocası Dr. Hank Pym'ın planını gerçekleştirmesine yardım etmeli ve dünyayı kurtaracak olan soygunu gerçekleştirmelidir.

IMDB: 7,4

36. Youth / Gençlik | IMDB: 7,4

36. Youth / Gençlik | IMDB: 7,4

İki eski arkadaş olan Fred ve Mick, Alpler'e tatile çıkmışlardır. Besteci ve şef Fred (Michael Caine) emekli olmuştur. Yönetmen Mick ise (Harvey Keitel) hala çalışmaktadır. Artık hayatlarının sonlarına yaklaşmış olan iki adam, otelde geçirdikleri süre boyunca etraflarındaki her şeye merak duygusuyla bakmaktadır. Mick son büyük başyapıtının senaryosu üzerinde hırsla çalışmaktadır, ancak Fred'in emeklilikten vazgeçmeye niyeti yoktur. Ancak onun kariyerine devam etmesini isteyen biri çıkacaktır.

IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Little Boy / Ufaklık | IMDB: 7,4

35. Little Boy / Ufaklık | IMDB: 7,4

Sekiz yaşında bir çocuk olan Pepper Flynt Busbee neye mal olursa olsun II.Dünya Savaşını sona erdirip babasını eve geri getirmeyi istemektedir. Little Boy baba ve oğlun birbirlerine karşı duydukları inanılmaz sevgiyi gözler önüne seren kalbinizi ısıtacak sıcacık, duygusal bir hikâye.

IMDB: 7,4

34. The Walk / Tehlikeli Yürüyüş | IMDB: 7,4

34. The Walk / Tehlikeli Yürüyüş | IMDB: 7,4

Film, 1974 yılında, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi Kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikayesini anlatıyor.

IMDB: 7,4

33. The Paradise Suite | IMDB: 7,4

33. The Paradise Suite | IMDB: 7,4

The Paradise Suite filminin konusu, Amsterdam'a bazılarının mecburiyetten, bazılarının ise isteyerek geldiği toplamda 6 kişinin kesişen hayatları sonucunda birbirlerinin yaşamlarında bıraktıkları kalıcı etki konu ediliyor.

IMDB: 7,4

32. Suburra | IMDB: 7,4

32. Suburra | IMDB: 7,4

“Samurai” olarak bilinen bir gangster, Roma’nın liman bölgesini “Las Vegas”a dönüştürmek ister. Tüm yerli mafya patronları, bu ortak amaç için çalışmaya karar verirler. Fakat barış uzun ömürlü olmayacaktır…

IMDB: 7,4

31. Taxi | IMDB: 7,4

31. Taxi | IMDB: 7,4

Taksi Tahran'ın hikayesi, İran'ın başkenti Tahran'ın sokaklarında gezinen, görünürde diğerlerinden hiçbir farklı olmayan bir sarı takside geçiyor. Tahran'ın renkli sokaklarında ilerleyen taksi, her türden yolcuyu konuk eder ve şoför koltuğunda oturan kişi her yolcuyla farklı bir konu üzerine çeşitli röportajlar gerçekleştirir. Direksiyondaki isim ise ünlü yönetmen Jafar Panahi'den başkası değildir. Panahi, taksisinin ön panosuna monte edilmiş kamerasını yolculara çevirerek farklı konular üzerinden yürüttükleri sohbetlerle, izleyiciye içerisinde dram ve komedinin bir araya geldiği zengin bir Tahran portresi sunuyor.

IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Avengers: Age of Ultron / Yenilmezler: Ultron Çağı | IMDB: 7,5

30. Avengers: Age of Ultron / Yenilmezler: Ultron Çağı | IMDB: 7,5

Tony Stark faal olmayan bir barış koruma sistemini hayata geçirmeye çalıştığında işler sarpa sarar ve Dünya'nın En Kudretli Kahramanları olan Demir Adam, Kaptan Amerika, Thor, İnanılmaz Hulk, Karadul ve Hawkeye gezegenin kaderi tehlikedeyken nihai bir sınava tabi tutulurlar. Korkunç planlarını harekete geçirmeden önce cani Ultron'u durdurmak İntikamcılar'a kalır. Yapılan zorlu ittifaklar ve beklenmedik bir aksiyon, küresel bir maceranın zeminini hazırlar.

IMDB: 7,5

29. Brooklyn | IMDB: 7,5

29. Brooklyn | IMDB: 7,5

1950'lerin Brooklyn'ine yerleşerek çabucak âşkı bulan İrlandalı göçmen bir genç kız, ardında bıraktıkları hayatını etkilemeye başladığında iki ülke ve bu ülkelerdeki hayatı arasında tercih yapmak durumda kalır.

IMDB: 7,5

28. Mission: Impossible - Rogue Nation / Görevimiz Tehlike 5 | IMDB: 7,5

28. Mission: Impossible - Rogue Nation / Görevimiz Tehlike 5 | IMDB: 7,5

Ethan Hunt ve ekibi; bu zamana kadar karşılaştıkları en büyük düşmana karşı mücadeleye girmeye hazırlanıyor. IMF’i ortadan kaldırmayı hedefleyen uluslararası bir dolandırıcılık örgütü olan Sendika’nın tehlikeli faaliyetlerinden kurtulmayı hedefleyen ve bu yasa dışı örgütün kökünü kazımak için yola çıkan ekip; kısa bir süre sonra bu son derece tehlikeli organizasyonun hedefi haline geliyor. Bu kovalamaca hem Hunt hem de maharetli ekibini; en zor görevlerinden biriyle karşı karşıya getiriyor.

IMDB: 7,5

27. Trumbo | IMDB: 7,5

27. Trumbo | IMDB: 7,5

Filmde, Hollywood'da başarılı bir senarist olan Dalton Trumbo'nun (Bryan Cranston) 1940'ların soğuk savaş ABD'sinde Komünist damgası yiyerek kariyerinin düşüşe geçmesi anlatılıyor.

IMDB: 7,5

26. Fúsi / Bakir Dev | IMDB: 7,5

26. Fúsi / Bakir Dev | IMDB: 7,5

40’larında, kilolu, hâlâ annesiyle oturan Fusi, henüz cesaretini toplayıp yetişkinlerin dünyasına girememiştir. Gününü uyurgezer gibi geçirip tekdüze bir hayat sürdürmektedir. Fıkır fıkır bir kadın ve sekiz yaşında bir kız çocuğu beklenmedik bir anda hayatına girince, Fusi artık kendince harekete geçmek zorunda kalır.

IMDB: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Abluka | IMDB: 7,6

25. Abluka | IMDB: 7,6

20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur. İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet´i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir´in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet´in mesafeli tutumu, Kadir´i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.

IMDB: 7,6

24. Bridge of Spies / Casuslar Köprüsü | IMDB: 7,6

24. Bridge of Spies / Casuslar Köprüsü | IMDB: 7,6

Soğuk Savaş sırasında James B. Donovan adındaki avukat CIA tarafından işe alınmıştır. Avukat gergin bir müzakere görevine dâhil olup Sovyetler Birliği tarafından uçağı düşürüldükten sonra tutuklanan U-2 casus uçak pilotu Francis G. Powers'in Birleşik Devletler'de casusluk suçuyla tutuklu bulunan KGB istihbarat ajanı Rudolf Abel ile takas edilerek serbest kalması için çalışmaya başlar. Film, 1960 yılında gerçekleşen U-2 krizini anlatmaktadır.

IMDB: 7,6

23. Liza, a Rókatündér | IMDB: 7,7

23. Liza, a Rókatündér | IMDB: 7,7

Liza, yaşlı bir kadına bakıcılık yapan, aynı zamanda aşkını arayan bir kızdır. Onun evdeki tek arkadaşı uzun zaman önce ölmüş Japon pop yıldızı olan bir hayalettir. Hikaye, Liza'nın kendisine uygun erkek arkadaşı aramasıyla ve hayalet pop yıldızının bu durumu aşırı kıskanmasının kötü sonuçlara sebep olduğu bir takım olayları anlatmaktadır.

IMDB: 7,7

22. Saul fia / Saul'un Oğlu | IMDB: 7,7

22. Saul fia / Saul'un Oğlu | IMDB: 7,7

Cannes’dan Büyük Ödül ve FIPRESCI dahil dört ödülle ayrılan Saul’un Oğlu / Son of Saul, Macar yönetmen Laszlo Nemes’in ilk uzun metraj denemesi. Kısa filmleriyle birçok festivalden ödüle layık görülen Nemes, ilk uzun metrajlı filminde izleyiciyi 1944 yılına, Auschwitz imha kampına götürüyor. Kampta Nazilerle işbirliği yapmaya zorlanan Yahudi mahkûmlardan Saul’un görevi, cesetleri yakmaktır. Bir gün, temizlediği imha fırınında, bir çocuğunun cesedini görür. O an olanaksız bir ödev üstlenir: Çocuğun cesedini yakılmaktan kurtaracak ve usulünce toprağa verecektir.

IMDB: 7,7

21. Sicario | IMDB: 7,7

21. Sicario | IMDB: 7,7

ABD ve Meksika arasındaki kanunsuz sınırda idealist bir FBI ajanı (Emily Blunt) elit bir devlet görevlisinin (Josh Brolin) yanında uyuşturucu savaşında görevlendirilir. Karanlık bir geçmişe sahip olan danışman (Benicio Del Toro) tarafından yöneltilen gizli operasyon Kate'i hayatta kalmak için inandığı her şeyi sorgulamaya zorlar.

IMDB: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ex Machina | IMDB: 7,7

20. Ex Machina | IMDB: 7,7

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın paylaştığı bilim kurgu filminin baş rollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor.

IMDB: 7,7

19. Victoria | IMDB: 7,7

19. Victoria | IMDB: 7,7

Yönetmeni Sebastian Schipper’ın “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu!” diye tanımladığı film, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıveriyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışır ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde bulur.

IMDB: 7,7

18. Beasts of No Nation | IMDB: 7,8

18. Beasts of No Nation | IMDB: 7,8

Beasts of No Nation‘da ailesi tarafından acımasız bir şekilde ayrılmasının ardından, çevresinde bulunan adsız ulusun iç savaş ve soykırım öfkesinin içinde bulan, daha sonrada çocuk askerlerin bulunduğu bir kampta katil olarak eğitilen Agu'nun hikayesini anlatıyor.

IMDB: 7,8

17. The Big Short / Büyük Açık | IMDB: 7,8

17. The Big Short / Büyük Açık | IMDB: 7,8

Sektör dışından dört kişi büyük bankaların,medyanın ve hükumetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürmüştü. Michael Lewis’in çok satan kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık filminde Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor.

IMDB: 7,8

16. Aferim! | IMDB: 7,8

16. Aferim! | IMDB: 7,8

19. yüzyılda Wallachia'da geçen filmde Costandin isimli bir polis, güçlü bir toprak sahibi tarafından karısının aşığı olan köleleri Carfin'i bulması için görevlendirilir. Köle Carfin, efendisinin karısı Sultana ile ilişki yaşadıktan sonra izini kaybettirir. Costandin'in kaçağı bulmak için atıldığı görev, başına beklemediği maceraların geleceği bir yolculuğa neden olacaktır.

IMDB: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. An Inspector Calls | IMDB: 7,8

15. An Inspector Calls | IMDB: 7,8

Film, gizemli bir müfettişin, varlıklı bir aile olan Birling ailesini ve onların akşam yemeğinde misafirleri olan genç bir kadının intiharını araştırmasını konu ediniyor.

IMDB: 7,8

14. Under sandet / Mayın Sahili | IMDB: 7,8

14. Under sandet / Mayın Sahili | IMDB: 7,8

II. Dünya Savaşında Almanya'nın yenilgiye uğramasının ardından, Mayıs 1945'te bir grup genç Alman savaş esiri Danimarkalı yetkililer tarafından ülkeye getirilir. Görevleri Danimarka'nın batı sahilindeki yaklaşık iki milyon kara mayınını temizlemektir... Çıplak elleriyle... - Film gerçek olaylardan uyarlanmıştır.

IMDB: 7,8

13. Me and Earl and the Dying Girl | IMDB: 7,8

13. Me and Earl and the Dying Girl | IMDB: 7,8

Arkadaşı Earl ile sürekli klasik filmlerin parodisini yapan lise öğrencisi Greg'in hayatı, sınıf arkadaşı Rachel'ın kanser olduğunu öğrendikten sonra sonsuza dek değişir.

IMDB: 7,8

12. The Hateful Eight | IMDB: 7,9

12. The Hateful Eight | IMDB: 7,9

The Hateful Eight’te bir posta arabası, kışsoğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth (Kurt Russell) ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), Domergue´nun adalete teslim edilmesi için Ruth´un 'Cellat' olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren (Samuel L. Jackson) ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix (Walton Goggins).

Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery´ye sığınır. Minnie's´e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's´e göz kulak olan Bob (Demian Bichir), Red Rock celladı Oswaldo Mobray (Tim Roth), Kovboy Joe Gage (Michael Madsen) ve Müttefik Sanford Smithers (Bruce Dern). Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.

IMDB: 7,9

11. Que Horas Ela Volta? / Annemle Geçen Yaz | IMDB: 7,9

11. Que Horas Ela Volta? / Annemle Geçen Yaz | IMDB: 7,9

Kızı Jessica’yı yetiştirmeleri için Brezilya’nın kuzeyindeki akrabalarının yanına bırakan Val, Sao Paulo’da zengin bir ailenin yanında sevgi dolu bir dadı olarak çalışmaktadır. Jessica 13 yıl sonra annesini ziyarete geldiğinde, annesinin ailenin yanında bir köle gibi çalışmasından rahatsız olur ve tepki gösterir. Bu beklenmedik tutumundan yavaş yavaş evdeki herkes etkilenecektir.

IMDB: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Straight Outta Compton | IMDB: 8,0

10. Straight Outta Compton | IMDB: 8,0

80'lerin ortasında Kaliforniya - Compton sokaklarından doğan bir grup, NWA ve müzikleri ve yaşamlarıyla pop kültürüne karşı yaptıkları devrimin hikayesi.

IMDB: 8,0

9. The Martian / Marslı | IMDB: 8,1

9. The Martian / Marslı | IMDB: 8,1

Mars gezegenine astronotların gönderildiği bir görevde, Mark Watney isimli astronot şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Fakat Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Milyonlarca mil uzakta NASA ve uluslararası bilim adamı durmaksızın bu ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da cesur bir kararla kurtarma operasyonunda yer alırlar.

IMDB: 8,1

8. Spotlight | IMDB: 8,1

8. Spotlight | IMDB: 8,1

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddialarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır.

IMDB: 8,1

7. Mad Max: Fury Road / Çılgın Max: Öfkeli Yollar | IMDB: 8,1

7. Mad Max: Fury Road / Çılgın Max: Öfkeli Yollar | IMDB: 8,1

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road geri döndü!

Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

IMDB: 8,1

6. The Revenant / Diriliş | IMDB: 8,1

6. The Revenant / Diriliş | IMDB: 8,1

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir keşif gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, arkadaşları tarafından vahşi doğada ölüme terk edilir. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, John Fitzgerald'dan (Tom Hardy) intikamını alabilmek için tüm Amerika'yı baştan başa dolaşmaya hazırdır.

IMDB: 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. El abrazo de la serpiente / Yılanı Kucaklamak | IMDB: 8,2

5. El abrazo de la serpiente / Yılanı Kucaklamak | IMDB: 8,2

1909 ve 1940'ta geçen iki hikâyede, Amazonlarda yaşayan bir halkın son temsilcisi olan Karamakete adlı şaman 40 yıl arayla iki bilim adamı tarafından ziyaret edilir. Filmin senaryosu Alman Theodor Koch-Grunberg ve Amerikalı Richard Evans Schultes'un günlüklerinden yararlanılarak yazılmıştır.

IMDB: 8,2

4. Sarmaşık | IMDB: 8,2

4. Sarmaşık | IMDB: 8,2

Sarmaşık gemisi yük aldıktan sonra tahliye limanı olan Angola’ya gidecektir. Sefer devam ederken geminin armatörü iflas eder ve ortadan kaybolur.

Gemi Mısır’a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır, geminin üstünde haciz vardır. Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çekerler. Mürettebattan gemiyi olası tehlikelere karşı hareket ettirebilecek sayıda kişinin kalması gerektiğini belirtirler.

Beybaba diye hitap edilen geminin kaptanı, makineden Kürt, mutfaktan kamarot Nadir, gemicilerden Alper ve Cenk, usta gemici olarak da İsmail gemide kalır.

Hepsinin kalmayı seçişindeki hikaye başkadır. Sarmaşık bu altı adamın yiyecek ve içecek kıtlığıyla gemide geçirdiği 120 günün hikayesidir.

Filmi izlemek ve yapımcılara destek olmak için tıklayınız

IMDB: 8,2

3. Inside Out / Ters Yüz | IMDB: 8,3

3. Inside Out / Ters Yüz | IMDB: 8,3

Babası San Francisco’da yeni bir işe başlayınca Orta-Batı’daki hayatından kopmak zorunda kalan Riley de hepimiz gibi duyguları ile hareket eden bir kızdır. Neşe, Korku, Öfke, Tiksinti ve Üzüntü... Bu duygular, Riley’nin zihninin içinde ana merkezde yaşar ve ona günlük hayatında tavsiyeler verirler. Riley ve duyguları San Francisco’da yeni bir hayata alışmak için çabalarken ana merkezde kargaşa baş gösterir. Neşe’nin, Riley’nin en önemli duygusu olmasına ve her şeyi pozitif tutmaya çalışmasına rağmen, diğer duygular yeni bir şehre, eve ve okula uyum sağlama konusunda birbirleriyle çelişir.

IMDB: 8,3

2. Star Wars: The Force Awakens / Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor | IMDB: 8,3

2. Star Wars: The Force Awakens / Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor | IMDB: 8,3

Star Wars: Güç Uyanıyor (Yıldız Savaşları 7) filminde bu seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den (First Order) kaçarak hayatta kalma ve droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsü, Güç'ün yeni sahibine seslenmesiyle de farklı bir boyut kazanıyor.  Baş karakter rollerinde oyuncular Daisy Ridley ve John Boyega'yı gördüğümüz filmde serinin fenomen karakterleri de geri dönüyor. Kadrosunda Ridley ve Boyega'nın yanı sıra ayrıca Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Adam Driver'ın da yer aldığı filmin orijinal kadrosunda bulunan Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Peter Mayhew de bu filmle birlikte geri dönüyor. Lucasfilm'in yapımcılığında hayata geçirilen yapımın yönetmen koltuğunda bu sefer J.J. Abrams oturuyor. Senaryo ise Lawrence Kasdan & J.J. Abrams ve Michael Arndt'a ait.

IMDB: 8,3

1. Room / Gizli Dünya | IMDB: 8,3

1. Room / Gizli Dünya | IMDB: 8,3

Dünya çapında çok satan kitaptan uyarlanan film, 5 yaşındaki çocuğu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını ve kaçış hikâyelerini konu alıyor. Kaçış için plan yapan anne ve çocuğu, dış dünyanın kuralları da zorlar.

IMDB: 8,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
47
28
21
18
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?