Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de 5,1 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha! AFAD ve Kandilli Son Depremler Listesi

İzmir'de 5,1 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha! AFAD ve Kandilli Son Depremler Listesi

Sunay Korkmaz
01.02.2021 - 09:25

Bu sabah saatlerinde Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında bir dakika arayla 2 deprem meydana geldi. İlk deprem saat 08.46'da 5,1 büyüklüğünde, ikinci deprem ise 08.47'de 4,8 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikle kaydedildi. Bu iki depremin ardından Ege Denizi'nde saat 11.35'te merkez üssü Karaburun ilçesi açıkları olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İzmir'de geçtiğimiz Kasım ayında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 117 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Peki bugün başka deprem oldu mu? İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler sayfaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de Sabah Saatlerinde Art Arda İki Deprem

İzmir'de Sabah Saatlerinde Art Arda İki Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na göre İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 4 deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde oldu. AFAD'a gör bu deprem 24,46 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Daha sonra saat 08.46'da 5.1 büyüklüğünde başka bir deprem daha meydana geldi. Bu deprem de AFAD'a göre 20.69 kilometre derinlikte gerçekleşti. İkinci depremden 1 dakika sonra saat 08.47'de 7 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde bir başka deprem oldu.

Depremlerin sonuncusu saat 09.00'da yine aynı noktada 4.7 büyüklüğündeydi. Bu depremin derinliği ise 7.08 kilometre olarak kaydedildi.

5,1 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha!

5,1 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha!

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olan bir deprem daha oldu. Saat 11.35'teki depremin büyüklüğü 5,1; derinliği ise 3,42 kilometre olarak kaydedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Valiliğine olumsuz bilgi ulaşmadı

İzmir Valiliğine olumsuz bilgi ulaşmadı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti. Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, 'Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor' ifadelerini kullandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti. Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

AFAD ve Kandilli Son Depremler Sayfaları

AFAD ve Kandilli Son Depremler Sayfaları

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, ülkemizde ve komşu ülkelerde meydana gelen depremleri liste halinde takipçileriyle paylaşıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin paylaşımlarına bakarak çevrenizde deprem gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi Son Depremler Sayfası İçin Tıklayın

AFAD Son Depremler Sayfası İçin Tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın