Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Dostu Olanın Yolu Karanlık Olmaz: Sıra Dışı Arkadaşlık Hikayelerini Konu Edinen Filmler

İyi Bir Dostu Olanın Yolu Karanlık Olmaz: Sıra Dışı Arkadaşlık Hikayelerini Konu Edinen Filmler

Beyza
28.06.2023 - 20:25

Dostluk hayatın en önemli kavramlarından bir tanesidir. Çünkü gerçek dost kötü ya da iyi zamanlarda hep yanınızda olur. Eşiniz, sevgiliniz ya da arkadaşlarınız sizin en iyi dostunuz olabilir. Ancak bazen dostluk ilişkileri sandığımızdan çok daha ilginçtir. İşte bu filmler de sıra dışı dostluk hikayelerini konu ediniyor. Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Man with Two Brains - 1983

30. The Man with Two Brains - 1983

IMDb: 6.4

Özet: Dr. Michael Hfuhruhurr (Martin), son günlerde yaptığı ameliyatlarla çok iyi başarı kazanmıştır. Michael beyin konusunda en uzman doktor olarak görüntülenmektedir. Kendisi de böyle düşünmektedir. Ama yanılıyordur. Michael beyinlerin neredeyse hayranıdır, en sevdiği film bile beyinle ilgilidir, fakat karısı Rebecca'nın ani ölümünü atlatmaya çalışırken bir gün arabada söyleşi yaparken başarılı bir dolandırıcı kadın olan Dolores'e (Kathleen Turner) çarpar. 

Yönetmen: Carl Reiner

Oyuncular: Steve Martin, Kathleen Turner

29. Weekend at Bernies – 1989

29. Weekend at Bernies – 1989

IMDb: 6.4

Özet: Larry Wilson ve Richard Parker bir sigorta şirketinde çalışan iki gençtir. Biri çok çalışarak diğeri de patronun gözüne girerek yükselmeye çalışır. Fakat bir gün hesaplarda 2 milyon dolar kadar açık olduğunu fark ederler ve patronları Bernie Lomax'ı bu ciddi açık konusunda uyarırlar. Bernie zimmetine para geçirdiği ortaya çıkmasın diye iki çalışanını öldürmeye karar verir. Planını hayat geçirmek içinse onları kısa bir hafta sonu tatili için yazlığına davet eder.

Yönetmen: Ted Kotcheff

Oyuncular: Andrew McCarthy, Jonathan Silverman, Catherine Mary Stewart

28. The Beaver – 2011

28. The Beaver – 2011

IMDb: 6.4

Özet: Walter Black (Mel Gibson), bir zamanlar başarılı bir işadamı ve iyi bir aile babası iken, şimdilerde ciddi anlamda depresyonla boğuşan biri...Eski mutlu günlerine kavuşmak için her yolu deneyen Black, sonunda el kuklası şeklindeki bir oyuncak kunduz sayesinde insanlarla iletişim kurmaya başlar. Bir anda başarısını yeniden elde ediyor ve hayata yeniden gülüyor gibi olur ama bu kukla hayatını mı kurtaracaktır yoksa onu daha büyük bir bunalıma mı itecektir...

Yönetmen: Jodie Foster

Oyuncular: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin

27. Fido – 2006

27. Fido – 2006

IMDb: 6.7

Özet: İnsanlığın korkulu rüyası zombiler 1950'li yıllar Amerika'sında artık gündelik hayatın bir parçasıdırlar. Hatta insanlık zombileri birer robot olarak kullanıyorlardır. Boyunlarına taktıkları bir tasma ile idare edilen zombilerden biri olan Fido, adeta Robinson Ailesi'nin bir ferdi olmuştur. Evin küçük oğlunun da en yakın arkadaşı olan Fido, bir gün korkunç bir hata yaparak yan komşusunu yer. Bu olayın ardından sıcak yuvasını kaybeden Fido, yeniden yollara düşer.

Yönetmen: Andrew Currie

Oyuncular: Carrie-Anne Moss, Billy Connolly, Dylan Baker

26. Swiss Army Man – 2016

26. Swiss Army Man – 2016

IMDb: 6.9

Özet: Küçük ıssız bir adada tek başına olan Hank’ın evinde olmak için hala umudu vardır. Fakat bir gün kıyaya vuran bir ceset her şeyi değiştirir. Hank çok geçmeden ölümden kaçmak için son şansı olduğunun farkına varır. Silahlı yeni “arkadaş” ve tuhaf bir çanta, bu ikili ile Hank’ın hayallerindeki kadını yeniden getirmek için destansı bir maceraya atılar.

Yönetmen: Daniel Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Ruby Sparks – 2012

25. Ruby Sparks – 2012

IMDb: 7.2

Özet: Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina

24. Lars and the Real Girls – 2007

24. Lars and the Real Girls – 2007

IMDb: 7.3

Özet: Abisi Gus ve karısı Karin'in evlerinin garajında yaşayan Lars, babası öldükten sonra içine kapanmış, insanlarla iletişim kurmaktan ve yakınlaşmaktan çekinen bir gençtir. Lars'ın durumu için endişelenen ve onu ailenin bir parçası yapabilmek için çabalayan Karin ve Gus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Ryan Gosling, Patricia Clarkson, Emily Mortimer

23. Forrester'ı Bulmak - 2000

23. Forrester'ı Bulmak - 2000

IMDb: 7.3

Özet: Olgun ve genç iki insan arasındaki dostluğu ele alan ve senaryosu ile dikkat çeken oldukça eğitici bir film. 16 yaşındaki Jamal akademik açıdan başarılı bir öğrenci olmasıyla şehirdeki en önemli okullardan birisinden burs kazanır. İlk başta sosyal ve kültürel açıdan bulunduğu ortama uyum sağlayamasa da spor ve edebiyat yönündeki kabiliyetleri ile ön plana çıkar. Bir iddia sonucunda kendi halinde yazar olan Forrester’in evine bir şey çalmak için girer ve sırt çantasını orada düşürür. Çantasını geri aldığında Forrester’ın ona yazdığı notlarla karşılaşır.

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham

22. Bencil Dev - 2013

22. Bencil Dev - 2013

IMDb: 7.3

Özet: 14 yaşındaki Arbor'ı bu dünyada onu seven en iyi arkadaşı Swift'ten başka kimsesi yoktur. Swift'in sessiz sakin yapısının aksine Arbor oldukça kavgacı ve hareketlidir. İkilinin okulda kimseyle arası iyi değildir. Bir gün çıkardığı büyük kavga sonucu uzaklaştırılan Arbor, hurdacı Kitten'ın yanında çalışmaya başlar. Bir gün onun gibi iş tutup zengin olma hayalleri içerisindedir. Başta her şey güzel gider fakat hurdacılıktan çok çalıp sattıkları bakır kablolardan para kazanmaktadırlar. Arbor her geçen gün para konusunda daha hırslı ve açgözlü olur. Adeta bir idol gibi bellediği Kitten'ın gözüne girmek onun için çok önemlidir. Fakat Kitten, işlerini beraber yapmak için onun yerine arkadaşı Swift'i tercih edince, ikilinin sıkı dostluğu tehlikeye girecektir.

Yönetmen: Clio Barnard

Oyuncular: Conner Chapman, Shaun Thomas, Sean Gilder

21. The Bucket List - 2007

21. The Bucket List - 2007

IMDb: 7.4

Özet: Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kardeş Gibiydiler - 1996

20. Kardeş Gibiydiler - 1996

IMDb: 7.5

Özet: Sleepers, New York’un yaşanması en tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan bit grup gencin hikayesini anlatır. Bu dört genç bir gün yanlışıkla bir adamın hayatını tehlikeye atan bir kazaya sebep olduklarında gençlik ıslah merkezinde bir yıllık cezaya mahkum edilirler. Sadece bir yıl sürecek bu ceza dönemi hayatlarını derinden etkileyecek travmatik olaylarla geçer. Gardiyanlar tarafından dövülen ve taciz edilen bu gençler, bu travmaları hayatları boyunca yanlarında taşırlar. Ta ki on yıl sonra kendilerini savunabilecek kadar büyüdüklerinde, gardiyanlardan biriyle karşılaşana dek...

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Robert De Niro, Dustin Hoffman, Vittorio Gassman

19. Thelma & Louise - 1991

19. Thelma & Louise - 1991

IMDb: 7.5

Özet: Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir hafta sonu araba seyahatine çıkarlar. İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dans ederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. 

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

18. The Station Agent - 2003

18. The Station Agent - 2003

IMDb: 7.6

Özet: Yalnızlık kavramı etrafında dolanan ve bu çizgide aslında yalnız kalmak isteyen Finbar McBride, kullanılmayan, ıssız bir tren deposunda yaşamaya karar verir. Sorunları olan bir adamdır. Ancak kader ağlarını örmektedir. Kendisinden önce o depoya yerleşen başkaları da vardır. Olivia ve Joe ile karşılaştığında, onlarla paylaştıkları doğrultusunda aslında yalnızlıktan öte sıra dışı bir arkadaşlığın özleminde olduğunu fark eder. Olivia, evliliğini tüketmiş kırklı yaşlarında eski bir oyuncudur. Joe ise iyi yemek yapan otuzlarında bir aşçıdır. O sadece konuşmak ister. Bu bambaşka hayatlardan gelip de yolları kesişen üç ayrı insan yalnızlık kavramını sihirli bir biçimde paylaşmayı öğreneceklerdir.

Yönetmen: Tom McCarthy

üOyuncular: John Slattery, Peter Dinklage, Patricia Clarkson

17. Kızarmış Yeşil Domatesler - 1991

17. Kızarmış Yeşil Domatesler - 1991

IMDb: 7.6

Özet: uzurevinde son derece sevimli, çıtı pıtı bir hanımla tanışan Evelyn, onun ilginç hikayelerini dinlemeye ve zaman içinde yepyeni bakış açıları kazanmaya başlar. Ninny Threadgood adındaki bu kadın, ona 1920'lerde yaşamış iki genç kadının benzersiz dosluklarını anlatmaktadır.

Yönetmen: Jon Avnet

Oyuncular: Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker

16. Flipped - 2010

16. Flipped - 2010

IMDb: 7.7

Özet: Aralarındaki bir çok farka rağmen 8. sınıf öğrencileri Juli Baker ve ilkokuldan beri hoşlandığı Bryce Loski arasında romantik bir ilişki başlar...

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Madeline Carroll, Callan McAuliffe, Aidan Quinn

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Cast Away – 2000

15. Cast Away – 2000

IMDb: 7.8

Özet: FedEx isimli tanınmış bir şirkette sistem analist uzmanı olan Chuck Noland şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünya genelinde seyahatler yapmaktadır. Uzun süreli bir ilişkisi olan ve yoğunluğundan dolayı evlenmeye bile fırsat bulamayan Noland Noel gecesi sırasında aldığı bir telefonda bir işi çözümlemek için Malezya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Yola çıkan adam Güney Pasifik'te uçtuğu sırada uçak bilinmeyen bir sebeple düşer.Bilincini kaybeden Noland uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. Modern dünyanın nimetleriyle yaşamını sürdürmüş olan çaresiz adam bu adada ne kadar ayakta kalabilecektir?

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

14. Çizgili Pijamalı Çocuk - 2008

14. Çizgili Pijamalı Çocuk - 2008

IMD: 7.8

Özet: 2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir. Bruno'nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreniceğinden kaygılanan Bruno'nun annesiyse oğlunu bu ’’arkadaş’’lıktan korumaya çalışır.

Yönetmen: Mark Herman

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

13. Ben, Earl ve Ölen Kız - 2015

13. Ben, Earl ve Ölen Kız - 2015

IMDb: 7.8

Özet: 17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar. 

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Oyuncular: Thomas Mann (II), Olivia Cooke, RJ Cyler

12. The Breakfast Club - 1985

12. The Breakfast Club - 1985

IMDb: 7.8

Özet: 1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd 'inek öğrenci modeli', atletik bir sportmen, bir freak 'ucube anarşist', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Bir yandan da at gözlüklü lise müdürünün tacizi altında inlemektedirler.

Yönetmen: John Hughes

Oyuncular: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

11. E.T. Extra-Terrestrial - 1982

11. E.T. Extra-Terrestrial - 1982

IMDb: 7.9

Özet: Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Edward Scissorhands – 1990

10. Edward Scissorhands – 1990

IMDb: 7.9

Özet: Edward Scissorhands’i yatan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır.

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest

9. Papillon - 1973

9. Papillon - 1973

IMDb: 8

Özet: Daha önce küçük bir suçtan hüküm giyen ‘Kelebek’ lakaplı Henri Charriére, haksız yere cinayet suçuyla suçlanmaktadır. Masumiyetini kanıtlayamayan Kelebek, Fransa’nın kötü ünüyle tanınmış Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye gönderilir. Bu hapishane mahkumlara uyguladığı insanlık dışı muamelerle ünlüdür. Yolculuk esnasında tanıştığı Louis Dega isimli bir mahkumla Kelebek arasında zamanla sadakate dayalı içten bir dostluk geliştirecektir.

Yönetmen: Franklin J. Schaffner

Oyuncular: Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory

8. Dead Poets Society - 1989

8. Dead Poets Society - 1989

IMDb: 8.1

Özet: 1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

7. Benimle Kal - 1986

7. Benimle Kal - 1986

IMDb: 8.1

Özet: Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere doğru yolculuğa çıkan bu dört yakın arkadaş, yolculuk sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: River Phoenix, Richard Dreyfuss, Corey Feldman

6. Hachi: A Dog's Tale - 2009

6. Hachi: A Dog's Tale - 2009

IMDb: 8.1

Özet: Hachi: A Dog’s Tale, Richard Gere’in canlandırdığı profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla başlar. İlk önce eşinin sert tepkilerini gören profesörün köpekle aralarındaki bağ gün geçtikçe daha da sağlamlaşır. Kısa zamanda tüm aileye kendini sevdiren Hachi, Wilson ailesinin köpeği olur Profesörü işe giderken her gün tren istasyonuna kadar yolcu eder ve döneceği saatte her zaman yerinde olup onu bekleyen bir yol arkadaşı olur.

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Good Will Hunting - 1997

5. Good Will Hunting - 1997

IMDb: 8.3

Özet: Will Hunting genel iq’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck

4. 3 Idiots - 2009

4. 3 Idiots - 2009

IMDb: 8.4

Özet: Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi Hindistan'ın en önemli bir okulunda mühendislik okuyan ve okulun yurdunda aynı odada kalan üç öğrencidir. Raju ailesini fakirlikten kurtarma gibi bir ideale sahipken Farhan ailesinin isteği doğrultunda bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere duyduğu tutku nedeniyle mühendis olmayı istemektedir. Bu üçlü ve profesörleri Viru arasında yaşananlar, dostluk kavramını beyaz perdeye yansıtırken eğitim sistemini de sert ve eğlenceli bir şekilde eleştirir niteliktedir.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

3. Can Dostum - 2011

3. Can Dostum - 2011

IMDb: 8.6

Özet: Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache

Oyuncular: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

2. One Flew Over the Cuckoo's Nest - 1975

2. One Flew Over the Cuckoo's Nest - 1975

IMDb: 8.7

Özet: Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy adlı kişinin dramını başarıyla beyazperde'ye aktaran aktör, gerçekten üstün bir performans sergiliyor... Aykırı mahkumun sayrıl tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve kafadan çatlak olduğuna kanaat getirilir. Artık yeni meskeni, tımarhanedir... Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker.

Yönetmen: Milos Forman

Oyuncular: Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield

1. Esaretin Bedeli - 1994

1. Esaretin Bedeli - 1994

IMDb 9.3

Özet: Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Esaretin Bedeli - 1994 çok beğenmiştim.

mamamia

gözüm direkt esaretin bedeli'ni aradı. papillion izlemedim ama okurlar için kitabını mutlaka okuyunuz derim ef sa ne ❤️

syborg

ya aynı şey bende Guguk Kuşu için de geçerli, ne ağlamıştım kitabı okuyunca.. ve her okuduğumda.. Devlet Tiyatrosunda da izledik ama çok kötü bir uyarlama o... Devamını Gör