Görüş Bildir
Haberler
İsrail'in Gazze'ye Başlattığı Hava Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 23'e Yükseldi, 154 Kişi de Yaralandı

İsrail'in Gazze'ye Başlattığı Hava Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 23'e Yükseldi, 154 Kişi de Yaralandı

Gazze'de cumartesi gününden bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 23'e yükseldi. Yaralananların sayısının ise 154 olduğu açıklandı.

AA'nın aktardığı habere göre, Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 12 yaşındaki Abdurrahman Atiyye Ebu el-Cidyan'ın ve Abdurrahim Mustafa Taha Medhun'un hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Refah kentine yönelik saldırılarda yaralanan Hani Hamdan Ebu Şar'ın (37) da hayatını kaybetti.

Hava saldırısının bilançosu artıyor

Hava saldırısının bilançosu artıyor

İsrail'in dünden bu yana süren saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 23'e, yaralıların sayısı 154'e yükseldi. 

Öte yandan Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler nedeniyle 1'i Filistin asıllı olmak üzere 3 kişi ölmüştü.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısındaki İç Güvenlik Servisi binasını bombaladığı duyuruldu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısındaki İç Güvenlik Servisi binasını bombaladığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bizm, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının binanın tamamen yıkılmasına neden olduğunu ifade etti.

İsrail'in bu saldırısının azimlerini kırmayacağını belirten Bizm, İç Güvenlik Servisinin İsrail'le iş birliği yapanları ortaya çıkarma ve iç cephenin istikrarını koruma görevini yerine getirmeye devam edeceğini kaydetti. 

İsrail uçakları ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde 11 katlı bir binayı da hedef aldı. Saldırı sonucu bina tamamen yıkılırken can kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili bilgi verilmedi. Saldırı nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinde de maddi hasar oluştu.

Cumartesi günü başlayan hava saldırısında Anadolu Ajansı'nın ofisinin bulunduğu bina da roketlerin hedefi olmuştu👇

Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle 2 İsrail askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları gerçekleştirilmişti. 

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek, savaş uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dnz Krg

biri de çıkıp demiyor ki bu israil'i deliler mi dürttü de birdenbire gazze'ye saldırdı? son 48 saatte gazze'den israil'e 430 roket gönderildi. israil'in bu s... Devamını Gör

Onuncu Köy

Milletin ülkesini işgal et ablukaya al inim inim inlet onlarda sana saldirsinlar sende vay canım bana nasil saldirabilirler yakın yıkın şehirlerini uzerlerin... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Akp'nin kankası Rusya günlerdir İdlib'de sivilleri bombalıyor.Onlarca Müslüman öldü.Neden sesiniz çıkmıyor acaba siyasal islamcı güruh.Yoksa herşeyiniz gibi ... Devamını Gör

Turgut

Gazze'de karaborsa ekonomisi hakim Mısır'dan tünellerle mal girişi var.Mal bollaşınca Hamas fiyatlar düşünce İsrail'e 3-5 çatapat yolluyor , İsrail gelip bom... Devamını Gör