Görüş Bildir
Haberler
İş bulmanızı kolaylaştıracak 6 pratik bilgi

İş bulmanızı kolaylaştıracak 6 pratik bilgi

Personel365.com
01.12.2014 - 15:02 Son Güncelleme: 01.12.2014 - 15:15

İş bulmanızı kolaylaştıracak 6 pratik bilgi

Ülkemizin işsizlik oranı yüksek. Üniversiteli, okumuş ve hatta doktora yapmış işsizlerimizle doldu taştı ortalık. Hâl böyle olunca sanıyoruz ki iş yok… Aslında öyle değil, firmalar personel bulamamaktan, hatta verdikleri iş ilanlarına başvuru gelmediğinden şikayetçi. Yani insanlarımız çalışmayı sevmiyor, iş başvurusu yapmıyor ya da o kadar yüksek lisans yapmışlar ama hala nasıl iş başvurusu yapacaklarını bilmiyorlar. Bir siteye üye olup CV doldurmaya üşenir olmuşlar. Biz de bu vatandaşlarımızı düşünerek onların işine yarayacağını düşündüğümüz bu makalemizi hazırladık, umarız herkes faydalanır…

1- Büyük iş ve kariyer sitelerinde mutlaka üyeliğiniz olsun

Kariyer.netSecretcvYenibiris ve Elemanonline gibi sitelerde mutlaka üyeliğinizi olmalı. Çevremizde mutlaka sürekli işsizim diye yakınan insanları hep görürüz ama kariyer.net’ten hiç iş baktın mı diye sorduğumuzda orası neresi diye bir cevap alırız. Bu insanlardan olmayın, iş arıyorsanız gerçekten arayın ve bu sitelere üye olun. Kendi bilgi ve becerilerinize göre iş ilanlarını filtreleyin ve her siteden mutlaka size uygun pozisyonlara iş başvurusu yapın.

2- Büyük iş ve kariyer sitelerine abone olun

Bu sitelere üye olduktan ve iş başvurularınızı yaptıktan sonra mutlaka ilgilendiğiniz pozisyonlara yeni ilanlar gelince haberiniz olmalı. Bunun için de abone olmalısınız. Mesela kariyer.net’te bu özellik mevcut. İlgilendiğiniz pozisyonlara yeni ilanlar eklenince size mail geliyor. Hatta maili de şu başlıkla atıyorlar: Özgeçmişinize Uygun İlanlar Var!İçerikte şu şekilde gelişiyor:

Sayın Ahmet ŞİMŞEK;

xxxxx kullanıcı adı ile kullandığınız Kariyer.net hesabınızdaki özgeçmişinize uygun ilanlar yayınlandı.

İş fırsatlarını kaçırmamak için ilan ismini tıklayarak ilan detaylarını inceleyebilirsiniz.

3- İş arama motorlarını mutlaka kullanın

Indeed, Careerjet ve Jooble bunlara birer örnek. Bu sitelerde de basit iş aramaları yapabilirsiniz. Bu sitelerin ortak özelliği, ülkelerdeki tüm resmi iş ilan sitelerindeki verileri derleyip toplayıp size sunmaları. Kategoriye, şehire, mesleğe ve daha bir çok kıstasa göre sıralama yapmaktadır. Şehir ve ilgilendiğiniz pozisyonu seçtikten sonra arama yaparak en yeni ilanlara ulaşabilirsiniz. Böylece diğer sitelere tek tek gitmek zorunda da kalmazsınız.Hemen işinize yarayacak birkaç site verelim:

http://tr.indeed.com/

http://www.careerjet.com.tr/

http://jooble-tr.com/

4- İş ilan sitelerindeki özgeçmişlerinizi mutlaka güncel ve sade tutun

İş bulma amacıyla üye olduğunuz bi iş ilan sitelerindeki özgeçmişleriniz çok önemli! Hiç iş başvurusu yapmadan bile iş bulma olasılığınız var. Üye olduktan sonra sadece doğum tarihi, adres ve istenilen maaş kısmını doldurmakla bu işler olmaz! Mutlaka cv doluluk oranınıza dikkat etmelisiniz. Çoğu sitede zaten sistem sizi uyarmaktadır. CV’nize şu bilgileri bu bilgileri de ekleyin gibisinden.

5- CV’leriniz göz kamaştırsın

Günümüzde cv oluşturmak bile başlı başına bir meslek haline gelmiş. CV hazırlama danışmanlığı veren şirketler bile mevcut, gerisini siz düşünün. CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalar var, bunları internetten araştırın, neyi nasıl yapacağınızı öğrenin. Örneğin cv’nize eklediğiniz mail adresiniz şu olursa: ahmet_antalya_07@hotmail.com iş bulmanız çok zor bizden söylemesi. Bu tarz kısaltmalar veya terimler kullanmamaya özen gösterin. Hatta bizim önerimiz yeni bir mail adresi alın.Örnek olarak mail adresiniz şu şekillerde olabilir:

  • ahmet.simsek@gmail.com

  • ahmetsimsek91@gmail.com

  • ahmet-simsek@hotmail.com

6- Harekete geçin!

Hemen şimdi bu yazıyı okuduktan sonra iş aramaya başlayın ve söylediğimiz tüm tavsiyelere uyduğunuza emin olun. Tüm kriterlere dikkat ettiğiniz taktirde hala iş bulamıyorsanız mutlaka eksik yaptığınız bir şey var demektir ya da çalışmak istemiyor olabilirsiniz

Kaynak: http://www.personel365.com/is-bulmani...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın