Görüş Bildir
Haberler
İOKBS Başvuru Kılavuzu Yayınladı: Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

İOKBS Başvuru Kılavuzu Yayınladı: Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, İOKBS sınavı ile birlikte başarılı öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Eski adı ‘Devlet Parasız Yatılı’ olan İOKBS sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. 5. 6. 7. 8 ve 9.10.11. sınıfta okuyan öğrenciler, İOKBS sınavında ter döküyor ve başarılı öğrencilere MEB tarafından burs imkanı sağlanıyor. İOKBS başvuru kılavuzu yayınlanırken, bursluluk sınavının ne zaman yapılacağı da araştırılıyor. İşte bursluluk sınavı ile ilgili son dakika gelişmeleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu

Bursluluk Sınavı Başvuru Kılavuzu

Bursluluk sınavı başvuru kılavuzu bugün itibariyle MEB tarafından duyuruldu. İOKBS başvuruları 8-26 Şubat tarihleri arasından yapılacak.

İOKBS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İOKBS sınavı tüm yurt genelinde 25 Nisan 2021 yılında gerçekleştirilecek. Bursluluk sınavı sonuçları ise 18 Haziran 2021 yılında açıklanacak.

Bursluluk Sınavı Nedir?

Bursluluk Sınavı Nedir?

5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı ile devlet, uzun yıllardır öğrencilere burs ve kalacak yer desteği sağlamaktadır. Öğrencilerin belirlenmesine ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilir. Eski adı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu sınavda yüksek not alan öğrencilere burs imkanı sağlanır. Tüm burslar ve kalacak yer ücreti geri ödemesizdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın