Görüş Bildir
Haberler
İnsan Kaynakları Ekonomiden Hızlı Büyüyecek

İnsan Kaynakları Ekonomiden Hızlı Büyüyecek

Personel Alımları
01.01.2015 - 20:57 Son Güncelleme: 01.01.2015 - 21:15

İnsan Kaynakları Ekonomiden Hızlı Büyüyecek

İnsan kaynakları dünyasının zor bir yılı geride bıraktığını söylemek yanlış olmaz. Zira işsizlik rakamlarının iki haneyi görmesi, yetkin çalışan ihtiyacının giderek artması, yetenek açığının tam gaz devam etmesi, şirketlerin doğru kişiyi istihdam etmek üzere para harcamaktan kaçınmaması derken sektörde bilinen sorunların pek çoğu devam etti. Danışılan uzmanlara göre bu sorunlar elbette hemen çözüme kavuşmayacak ve 2015'te de insan kaynakları sektörü için fırsatlar yaratmaya devam edecek.

2015'te Türkiye ekonomisinin büyümesini yavaşlatacağını öngören insan kaynakları profesyonelleri, buna karşın işe alım ve danışmanlık sektörünün Türkiye ekonomisinden daha hızlı büyüyeceğini tahmin ediyor.

Ekonominin bu yıl birkaç yıl önceki gibi yüzde 5 civarında büyümeyeceği herkes tarafından biliniyor. Ancak tek ölçüt ekonominin büyüme oranı değil, aynı zamanda hangi şekilde büyüdüğü. Ekonomi giderek daha sağlam bir temel oluşturarak büyümeye devam ediyor. Bu önemli bir nokta. İnsan kaynakları sektörü açısından büyümenin büyümenin ekonominin büyümesinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

2015 yılına dair en büyük beklentilerden biri de yan haklar konusunda ortaya çıkıyor. Yan haklar noktasında yeni bilinçlenen şirketlerin büyük bir kısmının 2015 yılı itibariyle özellikle bireysel emeklilik sistemine katılımı destekleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Uzmanlara göre yan haklar alanı Türkiye'de her geçen gün daha fazla önem kazanıyor ve kurumlarca yan haklar konusunda danışmanlık veren bölümler oluşturuluyor.

Şirketlerin çalışanlar için fark yaratmasına katkı sağlayan yan haklar Türkiye'de her geçen gün önem kazanıyor. Şu anda çalışanların bireysel emeklilik adımları devlet tarafından destekleniyor, ancak önümüzdeki yıllarda çalışanların bireysel emeklilik katılımlarının işverenler tarafından da desteklenmesine yönellik bir beklenti oluşacak.

Kaynak: http://blog.milliyet.com.tr/2015-yili...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0