Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Kraliyet Ailesinin Hem Sıra Dışı Hem de Kaotik Yaşantısını Konu Alan Kaliteli Dizi ve Filmler

İngiliz Kraliyet Ailesinin Hem Sıra Dışı Hem de Kaotik Yaşantısını Konu Alan Kaliteli Dizi ve Filmler

Sena Erdoğdu
12.06.2021 - 07:00 Son Güncelleme: 08.09.2022 - 19:39

Hepimizin bir fikir sahibi olduğu kraliyet ailesinin, yaşamlarını seyretmek oldukça keyifli. Geçmişte ve günümüzde devam eden skandalları, kaotik ve sıra dışı yaşatınları her geçen gün magazinde de karşımıza çıkıyor biliyorsunuz ki.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'ten Prenses Diana'ya uzanan kraliyet ailesini daha yakından tanımak için birbirinden başarılı dizi ve filmler ise içeriğimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. William & Kate (2011)

25. William & Kate (2011)

IMDb 5,0

2011 yılı yapımlı, yönetmenliğini Mark Rossman'ın yaptığı film adından anlaşılacağı üzerine Prens William ve Kate Middleton arasındaki ilişkiyi konu alan Amerikan Televizyon filmidir. Eleştirmenlerin olumsuz tepkilerine rağmen başarılı reyting yakalayan filmin başrollerinde Camilla Luddington ve Nico Evers-Swindell yer aldı.

24. Diana (2013)

24. Diana (2013)

IMDb 5,5

Yönetmenliğini Oliver Hirschbiegel'in yaptığı 2013 yapımlı film, 1997 yılında şüpheli bir şekilde ölen Prenses Diana'nın Dodi Fayed'den önceki Pakistanlı sevgilisi kalp cerrahı Hasat Khan ile ilişkisini üzerinde duruyor. Prensesin 1995-1997 yılındaki sürecini anlatan filmin başrol oyunculuğunu Naomi Watts yaptı.

23. Mary Queen of Scots (2018)

23. Mary Queen of Scots (2018)

IMDb: 6.3

İskoçya Kraliçesi Mary, dul kalmasının ardından yurdu İskoçya'ya geri dönen ve hakkı olan tahtı geri almaya çalışan Mary Stuart'ın hikayesini konu ediyor. 16 yaşında Fransa Kraliçesi olan Mary Stuart, 18 yaşında dul kalır ve omuzlarına yeniden evlenme baskısı yüklenir. Ancak Mary'nin buna hiç niyeti yoktur. Genç kadın bunun yerine, yurdu İskoçya'ya geri döner ve hakkı olan tahtı geri ister. Fakat İskoçya ve İngiltere'nin yönetimi, etkileyici genç Kraliçe Elizabeth'in yönetimi altındadır. İki genç kraliçe, birbirlerinden bambaşka hayatlar yaşasa ve çok farklı karakterlerde olsalar da, ilk başta omuz omuza vererek iki ülkede barışı sağlamayı hedeflerler. Ancak zamanla kıskançlık ve hırs ön plana çıkmaya başlar. İki genç kadın, erkek egemen bir dünyada, hem tahtta hem de aşkta rakip konumundayken, bağımsızlığa karşı evlilik oyununu nasıl oynayacaklarına karar vermelidir. Bu süreçte yaşanan ihanetler, isyanlar ve entrikalar tarihin akışını belirleyecektir...

22. Spencer (2021)

22. Spencer (2021)

IMDb: 6.6

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikayesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyer ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Lady Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

21. Boleyn Girl (2008)

21. Boleyn Girl (2008)

IMDb 6,7

2008 yapımlı Boleyn Girl'ün yönetmenliğini Justin Chadwick yapmaktadır. İki kız kardeşin aynı krala aşık olmasıyla işlenen konu üzerinde, iki zıt karakterin serüvenini izliyoruz. Geçmişi yeniden karşımıza çıkaran Boleyn Girl'ün başrollerinde ise Natalie Portman, Scarlett Johansson ve Eric Bana yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Spanish Princess (2019–2020)

20. The Spanish Princess (2019–2020)

IMDb: 6.8

The White Princess'n devam dizisi olan The Spanish Princess’de İspanya prensesi Catherine of Aragon’un hikayesi anlatılmaya devam ediliyor. Henüz küçük bir çocukken ileride İngiltere kraliyet ailesine katılacağı kesinleşen Catherine, artık Wales Prensesidir. Ne var ki kocası Prens Arthur’un beklenmedik ölümü onu tahtından edecektir. Ancak bu her şeyin sonu değil, tam tersine başlangıcı olacaktır. Catherine’nin, kocasıyla aralarında hiçbir şey yaşanmadığını iddia etmesi işleri karıştırır. Catherine ile ileride kral olacak Prens Harry’nin yakınlaşması an meselesidir...

19. Victoria & Abdul (2017)

19. Victoria & Abdul (2017)

IMDb: 6.8

Genç bir katip olan Abdul Karim, Kraliçe'nin tahtaki 50. yılı şerefine düzenlenen kutlamalara katılmak için Hindistan'dan gelmiştir. Kraliçe ise o sırada tahttaki uzun dönemini sorgulamaktadır. İkili yakınlaşır ve kısa sürede sıradışı bir arkadaşlık kurarlar. Ancak bu bağlı arkadaşlık Kraliçe'nin ev halkı ve yakın çevresinin dikkatini çekmiştir ve bu arkadaşlık hoş karşılanmamaktadır. Dostluk derinleştikçe, Kraliçe değişen bir dünyayı yeni gözlerle görmeye başlayacaktır...

18. Shakespeare in Love (1998)

18. Shakespeare in Love (1998)

IMDb: 7.1

1590 Londra’sı… Kendisi hakkında oldukça büyük umutlar beslenen bir oyun yazarı William Shakesepare, tiyatronun baskısının altında, yazar tıkanıklığıyla beraber ezilmektedir. Son yazdığı oyunlar ne yaparsa yapsın bir adım öteye gitmemektedir. Artık kendi yeteneklerini sorgulamaya başladığı bir dönemde karşısına Viola isimli güzel bir kız çıkar. William’ın ondan alacağı ilham, tüm zamanların en büyük oyun yazarlarından birinin şahlanmasını tetikleyecektir. John Madden’ın gösterildiği sene oldukça önemli dallarda tam 7 Oscar heykelciğini kucaklayan filmi Shakesepare in Love’un başrollerinde Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow ve Colin Firth gibi oldukça tanıdık isimler yer alıyor.

17. The King (2019)

17. The King (2019)

IMDb: 7.3

Shakespeare'in oyunundan uyarlanan The King filminde Hal, dikbaşlı bir prenstir. Aynı zamanda İngiltere tahtının da varisidir. Ancak tahta ve ailesine sırtını dönmüş, sıradan halkın arasında yaşamını sürdürüyordur. Tiran bir kral olan babası öldüğünde ise Kral Henry V olarak tahta geçmek zorunda kalır. Şimdi, kaçtığı o hayatı sahiplenmek zorunda kalacaktır. Genç kralın sarayda olup bitenleri yeniden düzenlemesi, babasının ardında bıraktığı savaş ve kaosun altından kalkması gerekecektir. Ayrıca geçmişinde ona akıl hocalığı yapan ve şimdilerde alkolik bir şövalye olan John Falstaff ile geçmişi yeniden oraya dökülecektir.

16. The Royal House of Windsor (2017)

16. The Royal House of Windsor (2017)

IMDb: 7.3

İngiltere, sert bir kışın ortasında 2. Dünya Savaşı sonrası tasarruflarıyla boğuşurken, VI. George ailesiyle birlikte yorucu bir Güney Afrika turuna çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Young Victoria (2009)

15. The Young Victoria (2009)

IMDb 7,3

II. Elizabeth'ten sonra en uzun tahtta kalmış olan Birleşik Krallığın Kraliçesi Victoria'nın hayatını anlatan 2008 yapımlı film, Kraliçenin aşk hayatını gözler önüne sermektedir. İngiltere'nin hakimiyetinin yanı sıra genç kızın büyüme serüvenini anlatıyor. Oldukça katı ve tutucu bir lider olduğunu bildiğimiz Victoria'yı bu filmde bambaşka özellikleri ile tanıyacağız.

14. The Queen (2006)

14. The Queen (2006)

IMDb 7,3

Herkesin gözdesi olan Diana'nın ölümüyle sessizliğe bürünen, Kraliyet ailesi Balmoral Kalesine kapanıp yas tutarlar. Büyük şaşkınlık yaşayan halk Kraliçeden bir açıklama beklemektedir. 2006 yapımlı filmin yönetmen koltuğunda Stephan Frears oturmaktadır. Helen Mirren'ın canlandırdığı II. Elizabeth rolü ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nün sahibi oldu.

13. Diana: 7 Days That Shook the Windsors (2017)

13. Diana: 7 Days That Shook the Windsors (2017)

IMDb 7,4

2017 yılında BBC tarafından yapılan, Birleşik Krallıkta yayımlanan  bir belgeseldir. Diana'nın ölümünü odak noktası alan ve halk üzerindeki etkisine de dikkat çeken belgesel, yüksek izlenme sayısına ulaşmış olup, yönetmenliğini Ben Ryder üstlenmiştir.

12. Elizabeth (1988)

12. Elizabeth (1988)

IMDb 7,4

1998 yılında çekilen oldukça eski olan bu yapım ise, kötü haldeki Büyük Britanya'nın Kraliçe Mary'yi yok saymasıyla başlayan ve ülkenin yoksul halkının isyanıyla devam etmektedir. Kraliçe Mary'nin ölümüyle, ortaya çıkan yeni Kraliçe I. Elizabeth gittikçe yükselmektedir. Shekhar Kapur'ın yönetmenliğinde çekilen film birçok Oscar ve Altın Küre kazandı. Oyunculuğu ile büyüleyen Cate Blanchett ise başrolde kendini gösterdi.

11. The Favourite (2018)

11. The Favourite (2018)

IMDb: 7.5

Sarayın Gözdesi, Kraliçe Anne'in sağ kolu olan Lady Sarah ile saraya yeni gelen hizmetçi Abigail arasında yaşanan mücadeleyi konu ediyor. 18. yüzyılın başlarında İngiltere, Fransızlarla savaş halindedir. Bu durumda bile, ördek yarışları ve ananas ziyafetleri yükselişe geçmektedir. Sağlığı zayıf olan Kraliçe Anne ülkenin tahtında otururken, sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill de bir yandan kraliçenin bozulan sağlığı ve değişken mizacıyla ilgilenmekte, diğer yandan da onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendisini Leydi Sarah'a sevdirir. Sarah, Abigail'i kanatlarının altına aldığında, Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur. Savaşın siyaseti, Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldiğinde, Abigail kraliçenin arkadaşı olma görevini üstlenir. Onların övgüye değer dostlukları, Abigail'e emellerini gerçekleştirme şansı verir. Abigail artık hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The White Princess (2017)

10. The White Princess (2017)

IMDb: 7.5

The White Princess ,Philippa Gregory'nin aynı isimli kitabındaki , Beyaz Kraliçe'nin kızı Yorklu Elizabeth'in , Lancaster fatihi 7. Henry ile olan evliliğinin hikayesini anlatıyor.

9. The White Queen (2013)

9. The White Queen (2013)

IMDb: 7.7

2009'da yayınlanan, Philippa Gregory imzalı kitaptan uyarlama olan dizi, İngiltere tarihinde War of the Roses olarak bilinen 30 senelik 1455-1485 arası dönemde yaşamış Kral Edward IV'ün halkın içinden sıradan bir kadın ve gelecekteki karısı olan Elizabeth Woodville'le tanışmasından itibaren hayatını konu ediniyor.

8. Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016)

8. Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016)

IMDb 7,8

2016 yapımlı televizyon belgeseli, II. Elizabeth'in 90. yaş gününü kutlamak amacıyla yaratıldı. Arşivden alınan görüntülerin yanı sıra, aile içinde çekilen gizli görüntülerde yer aldı. BBC tarafından üretilen belgeselin yönetmenliğini John Bridcut yapmıştır.

7. The Story of Diana (2017)

7. The Story of Diana (2017)

IMDb 8,0

2017 yapımlı Prenses Diana'nın hayatını konu alan bir başka yapımda The Story of Diana'dır. Birçok araştırma sonrası oluşturulan belgesel, Lady Di'nin ölümünün 20. yılında yayımlanmıştır. Arşiv görüntüleri ve Prenses'e yakın olan kişilerin de görüntüleri belgeselde yer almaktadır. Keyifli ve Diana'nın hayatını merak edenler için muhteşem bir yapım.

6. The King Speech (2011)

6. The King Speech (2011)

IMDb 8,0

4 Oscar ödülü kazanan içlerinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscar'larının yer aldığı The King Speech, İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden VI George'un kekemeliğini yenmesini konu alıyor. Babası V George öldükten sonra tahta geçmekte zorlanan VI George, Avusturyalı Lionel Logue ile terapiye başlar. Terapi de oldukça zorlu ama istikrarlı geçer. 2010 yılının en önemli filmlerinden biri olan The King Speech'in yönetmenliğini Tom Hooper yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Wolf Hall (2015)

5. Wolf Hall (2015)

IMDb: 8.1

İngiliz Reform hareketinin kurucularından Thomas Cromwell ve dönemin İngiltere kralı VIII. Henry’yi merkeze alacak tarihi mini-dizi, Hilary Mantel’ın Tudor Dönemi’ni anlattığı  “Wolf Hall” ve “Bring Up the Bodies” kitaplarından uyarlanacak. BBC yapımının başrolünde, bol ödüllü Damian Lewis var.

4. The Tudors (2007–2010)

4. The Tudors (2007–2010)

IMDb: 8.1

Sinirli yapısı, inatçı tavırları ve aşklarıyla İngiltere tarihine adını yazdıran VIII. Henry, tutkulu aşkı Anne Boleyn sonrası içine düştüğü boşluğu sarayın güzel kadınlarından Jane Seymour ile gideriyor. Yaşı iyice ilerlediği için tahtın varisi olacak erkek bir evlat sahibi olmak her şeyden daha önemli.

3. Victoria (2016–2019)

3. Victoria (2016–2019)

IMDb: 8.2

Bir sabah yatağından Büyük Britanya'nın yeni kraliçesi olarak uyanan 18 yaşındaki Victoria'nın, aşk, ihtiras, ihanet ve politik oyunlarla çevrelenen hikayesi, etkileyici bir görsellikle anlatılıyor.

2. The Hollow Crown (2012–2016)

2. The Hollow Crown (2012–2016)

IMDb: 8.2

William Shakespeare'in tarihsel yapıtlarından uyarlanan BBC yapımı dizi, NBC Universal ortaklığıyla hazırlandı. İngiliz kralı 2. Richard'ın hayatı ile başlayan yapım, 1399da senesini çıkış aldıktan sonra 4üncü ve 5. Henry ile de devam ediyor.

1. The Crown (2016)

1. The Crown (2016)

IMDb 8,6

Son dönemlerinde en çok konuşulan yapımlarından biri The Crown... II. Dünya Savaşı sonrası yaşanan kargaşayla birlikte tahta geçen II. Elizabeth ile yeni bir döneme adım atılır. Dizide hem Kraliyet ailesinin yaşantısını göz önüne seren hem de siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılmaktadır. Yaratıcıları Peter Morgan ve Stephen Daldry'dir. Birçok başarılı oyuncu yer alıyor.

İlginizi çekebilir:

👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?