Görüş Bildir
Haberler
Bir Solukta İzleyip Bitireceğiniz, Kategorilerine Göre Son Yılların En İyi Netflix Yapımı Dizileri

Bir Solukta İzleyip Bitireceğiniz, Kategorilerine Göre Son Yılların En İyi Netflix Yapımı Dizileri

Birbirinden kaliteli dizilerden oluşan bir listeyle karşınızdayız! 🔥

Neredeyse birçoğu IMDb'de beğeni rekorları kıran dram dizilerilerinden korku-gerilim dizilerine, fantastik-bilim kurgu dizilerinden aksiyon-macera dizilerine kadar uzanan yapımları sizler için bir araya getirdik.

Hazırsanız, tek bir solukta izleyip bitireceğiniz ve kategorilerine göre son yılların en iyi Netflix yapımı dizilerinden oluşan listemize hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Animasyon Dizileri

Love, Death + Robots (2019 - )

Love, Death + Robots (2019 - )

IMDb: 8,4

Özet: Bilim kurgu, fantezi, korku ve komedi gibi çeşitli türlerdeki animasyon dizisi, her bölümünde kısa ve bir o kadar çarpıcı hikâyeleri izleyicilere sunuyor. Love, Death + Robots, Black Mirror sevenlerin bayılarak izleyeceği bir yapım. 

Oyuncular: Scott Whyte, Nolan North, Steven Pacey

Yaratıcı: Tim Miller

Arcane (2021 - )

Arcane (2021 - )

IMDb: 9,1

Özet: Sevilen bilgisayar oyunu League of Legends'ın karakterleri olan Jinx ve ablası Vi'a odaklanan animasyon dizisi, iki ikonik şampiyonun kökenlerini ve onları parçalayacak gücü konu alıyor.

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Ella Purnell, Kevin Alejandro, Jason Spisak

Aksiyon ve Macera Dizileri

Vikings: Valhalla (2022 - )

Vikings: Valhalla (2022 - )

IMDb: 7,1

Özet: Vikings dizisinde geçen olayların 100 yıl sonrasına gidiyoruz. Dizide, Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada ve Norman Kralı Fatih William'ın maceralarını izliyoruz.

Oyuncular: Sam Corlett, Leo Suter, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Lujza Richter

Yaratıcı: Jeb Stuart

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sweet Tooth (2021 - )

Sweet Tooth (2021 - )

IMDb: 7,8

Özet: Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan bu tatlı dizi, yakın gelecekte kıyamet sonrası bir dünyada, yarı insan yarı geyik olan bir çocuğun, diğer melezlerle birlikte hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Oyuncular: Nonso Anozie, Christian Convery, Aliza Vellani, Adeel Akhtar

Yaratıcı: Jim Mickle, Beth Schwartz

The Witcher (2019 - )

The Witcher (2019 - )

IMDb: 8,2

Özet: The Witcher kitap serisinden uyarlanan dizide, bambaşka bir dünyaya gidiyoruz. Rivialı Geralt, Ciri isimli vaat edilen çocuğu kötülükten ve şeytani canavarlardan korumaya çalışır. 

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

Yaratıcı: Lauren Schmidt

Bilim Kurgu Dizileri

Into the Night (2020 - )

Into the Night (2020 - )

IMDb: 7.1

Özet: Sürpriz Türk oyuncularla karşılaştığımız ve bizlere ütopik bir dünya sunan kaliteli bir diziyle devam ediyoruz listemize. Into The Night, güneşin insanlar için tehlike oluşturmasının ardından karanlıkta kalmak için batıya gitmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşanan kozmik bir olay, dünya için büyük bir tehlike oluşturur. Güneş, yoluna çıkar herkesi öldürmeye başlar. Bunun üzerine bir adam, gün doğmadan önce karanlığın hüküm sürdüğü bölgelere gitmeye karar verir. Brüksel’den kalkan bir gece uçağını kaçıran adam, güvenli olan karanlıkta devamlı kalmak için pilotları batıya uçmak için yönlendirir.

Oyuncular: Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Mehmet Kurtuluş

Yönetmen: Jason George

Alice in Borderland (2020 - )

Alice in Borderland (2020 - )

IMDb: 7.6

Özet: Video oyunlarına takıntılı olan Arisu ve arkadaşları kendilerini tehlikeli bir oyunun içinde bulur. Bu oyun yüzünden hayatlarını riske atan gençler, bir süre sonra bu tehlikeli oyunun gizemi çözmeye başlarlar.

Oyuncular: Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Nijirô Murakami

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dram Dizileri

Unorthodox (2020)

Unorthodox (2020)

IMDb: 8.0

Özet: Yine bir Netflix mini dizisi ile karşınızdayız. Pandemi döneminde yayınlanan ve yayınlandığı dönemde bir hayli ses getiren Unorthodox, kadınların yaşadığı zulmü bir kez daha ortaya koyuyor. Dizi; Hasidik Yahudileri'nin bir cemiyetine mensup olan 19 yaşındaki genç kızın görücü usulü evlenmeye zorlanmasını ve kızın hayalleri için kaçmasını güçlü bir anlatımla işliyor. Esther Shapiro'nun özgürlüğüne giden yolu anlatan dizi, 4 bölümden oluşuyor.

Oyuncular: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

Yaratıcı: Anna Winger

Maid (2021)

Maid (2021)

IMDb: 8,4

Özet: Yürekleri dağlayan dramada, Alex şiddet gördüğü eşinden kurtulmak için küçük kızını da yanına alarak evden kaçar. Genç anne, çocuğunun geçimini sağlamak ve daha iyi bir gelecek inşa etmek için savaşır ve evlere temizliğe gider.

Oyuncular: Margaret Qualley, Nick Robinson, Rylea Nevaeh Whittet

Yaratıcı: Molly Smith Metzler

Heartstopper (2022 - )

Heartstopper (2022 - )

IMDb: 8.7

Özet: 2022'nin en çok ses getiren dizisi Heartstopper ile devam ediyoruz. Başarılı bir öğrenci olan Charlie, eşcinsel olduğu ortaya çıktığından beri okulda sürekli zorbalığa maruz kalmaktadır. Bu da onun utangaç ve güvensiz birine dönüşmesine neden olur. Nick ise popüler ve mükemmel bir ragbi oyuncusu olduğu için çevresindekiler tarafından sevilmektedir. İkisi her sabah birlikte oturmaya başladıklarında, her gün daha da yakınlaşan yoğun ve öngörülemeyen bir dostluk geliştirirler. Ancak çok geçmeden Charlie, Nick'e karşı hislerinin farklılaştığını keşfeder ama Nick ile bir şansı olduğuna inanmaz. Ama aşk şaşırtıcı şekillerde işler ve Nick ile Charlie arasında bir ilişki başlar.

Oyuncular: Joe Locke, Kit Connor, Yasmin Finney

Yaratıcı: Alice Oseman

Fantastik Dizler

İçeriğin Devamı Aşağıda

Locke & Key (2020-2022)

Locke & Key (2020-2022)

IMDb: 7.3

Özet: 2022 yılında final yapan Locke & Key, babalarının öldürülmesinden sonra Maine'deki eski evlerine dönen 3 kardeşin hikayesini anlatıyor. Kardeşler eve döndükten bir süre sonra, onlara birçok güç ve yetenek veren mucizevi anahtarları olduğunu fark ederler. Fakat bir şeytanın bu anahtarların peşinde olduğunu ve ona ulaşana kadar da durmayacağını henüz bilmiyorlardır.

Oyuncular: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones

Yönetmen: Meredith Averill

The Sandman (2022 - )

The Sandman (2022 - )

IMDb: 7.8

Özet: 2022 yılının en iddialı fantastik dizilerinden biri olan Sandman'in konusu kısaca şöyle; özel güçlere sahip olan düşler kralı, bir asırdan fazla tutsak kalıyor ve yokluğunun neden olduğu felaketleri düzeltmek için farklı dünyalar ve zamanlar arasında yolculuk yapmaya başlıyor.

Oyuncular: Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Patton Oswalt

Yaratıcı: Neil Gaiman

Alchemy of Souls (2022 - )

Alchemy of Souls (2022 - )

IMDb: 8.7

Özet: Yine 2022 yılının iddialı dizilerinden olan Alchemy of Souls'un konusu son derece enteresan... Drama kurgusal bir ülkede, hayata geri dönen ruhlar etrafında dönmektedir. Tarihte veya haritalarda olmayan bir ülke olan kurgusal Daeho ulusunda geçen fantastik-romantik dizi, 'hwanhonsool' (ölülerin ruhunun yaşama dönüşü) ile insanların ruhlarını değiştiren sihir nedeniyle kaderleri çarpışan insanların hayatlarını sergilemektedir.

Oyuncular: Jae-Wook Lee, Jung So-Min, Min-Hyun Hwang

Gerilim ve Gizem Dizileri

Archive 81 (2022)

Archive 81 (2022)

IMDb: 7,3

Özet: Arşivci ve video kaset tamircisi Dan Turner, bir gün gizemli bir iş alır. Dan, genç belgesel yapımcısı Melody Pendras'ın bir tarikat ile ilgili çalışmasını tamir edecektir. Ancak bu kasetler sıradan değildir.

Oyuncular: Mamoudou Athie, Dina Shihabi, Evan Jonigkeit, Matt McGorry, Julia Chann

Yaratıcı: Rebecca Sonnenshine

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Chestnut Man (2021- )

The Chestnut Man (2021- )

IMDb: 7,7

Özet: Danimarka yapımı suç dizisi, doğaüstü bir seri katili konu ediniyor. Bir oyun alanında, bir kadının cesedi bulunur. Cesedin üzerinde, kestaneden yapılmış küçük bir figür vardır. Katil, imza olarak ardında bıraktığı cesetlere bu figürü eklemektedir.

Oyuncular: David Dencik, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard

Yaratıcı: Dorte Warnøe Høgh, David Sandreuter, Mikkel Serup

Korku Dizileri

Marianne (2019)

Marianne (2019)

IMDb: 7,4

Özet: Ürkütücü dizide, ünlü korku yazarı memleketine döndüğünde, rüyalarına musallat olan kötü ruhun gerçek hayatta da peşine takıldığını öğrenir.

Oyuncular: Victoire Du Bois, Lucie Boujenah, Tiphaine Daviot

Midnight Mass (2021)

Midnight Mass (2021)

IMDb: 7,7

Özet: Küçük bir ada olan kasaba, karizmatik ve gizemli genç bir rahibin gelişinden sonra mucizevi olaylar ve korkutucu alametler yaşar. 

Oyuncular: Kate Siegel, Zach Gilford, Kristin Lehman, Samantha Sloyan, Rahul Kohli

Yaratıcı: Mike Flanagan

Suç Dizileri

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalifat (2020 - )

Kalifat (2020 - )

IMDb: 8.2

Özet: Az kişinin bildiği kaliteli yapımlardan biri olan Kalifat ile devam ediyoruz dizi listemize. Kalifat, hayatları iç içe geçen insanların hikayesini konu ediyor. Ajan olan Fatima, İsveç’te bir terör eyleminin planlandığına dair bir ihbar alır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen Fatima, bunun için elinden gelen her şeyi yapar. Fatima’nın yolu bu süreçte çaresiz bir anne ile kesişir.

Oyuncular: Gizem Erdoğan, Amed Bozan, Aliette Opheim

Yaratıcı: Wilhelm Behrman

Unbelievable (2019)

Unbelievable (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Bu mini dizide, genç bir kız, kaldığı öğrenci yurdunda tecavüze uğrar. Çevresindekiler onun yalan söylediğini düşünür ve kimse inanmaz. İki kadın dedektif, konuyu derinlemesine araştırarak gerçekten seri bir tecavüzcü olduğunu ortaya çıkarır.

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever, Amir Hossein Ghezelbash

Yaratıcı: Susannah Grant, Michael Chabon, Ayelet Waldman

Komedi Dizileri

Living with Yourself (2019)

Living with Yourself (2019)

IMDb: 7,2

Özet: Hayatı çok da iyi gitmeyen Miles, bir sabah uyandığında kendisinin yeni ve geliştirilmiş bir versiyonunun yerini aldığını görür. Garip ve varoluşsal konulara değinen bir dizi arayanlar için bire bir.

Oyuncular: Paul Rudd, Aisling Bea, Ali Akbar Sepahi

Yaratıcı: Timothy Greenberg

Sex Education (2019 - )

Sex Education (2019 - )

IMDb: 8.4

Özet: 2019 yılında yayımlanmaya başlayan ve o yıldan beri de çok sevilen dizilerden biri olan Sex Education oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis'i merkezine alıyor. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıradışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

Oyuncular: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa

Yönetmen: Laurie Nunn

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS 🔥

Bir Türk Dizisi: Bir Başkadır (2020)

Bir Türk Dizisi: Bir Başkadır (2020)

IMDb: 8.5

Özet: 2020 yılının en iyi dizilerinden biri olan Bir Başkadır, birbirlerinden oldukça farklı karakterde olan ve bambaşka hayatlar yaşayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle değişen yaşamlarını konu ediyor.

Oyuncular: Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit

Yaratıcı: Berkun Oya

İlginizi çekebilir:

👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
12
6
5
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın