Görüş Bildir
Haberler
Sadece Üstün Zekalı Kişilerin Tek İzlemede Anlayıp Zevkten Dört Köşe Olacağı Ufuk Açıcı Filmler

Sadece Üstün Zekalı Kişilerin Tek İzlemede Anlayıp Zevkten Dört Köşe Olacağı Ufuk Açıcı Filmler

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve sıradan filmlerden de sıkıldıysan doğru yere geldin! Senin için, birbirinden kafa açıcı film tavsiyelerinden oluşan harika bir liste hazırladık. 🔥

O zamaaan, en az 150 IQ'ya sahip olan üstün zekaların tek izlemede anlayıp zevkten dört köşe olacağı ufuk açıcı film önerilerimize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Pontypool (2008)

14. Pontypool (2008)

IMDb: 6.5

Özet: Belki de adını bile duymadığınız ama beklentinizin çok üstünde bir etki yaratacak bir filmle devam ediyoruz. Pontypool, hiçbir yerde dikiş tutturamayan uslanmaz radyo spikeri Grant Mazy'nin hayatına odaklanan bir film. Ama ne hayat... Gelgitlerle dolu olan bu yaşantı sizlere de hayatınızı sorgulatacak. 

Oyuncular: Stephen McHattie, Lisa Houle, Georgina Reilly

Yönetmen: Bruce McDonald

13. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

13. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

IMDb: 6.8

Özet: Genç Jack, Teksas'ın küçük bir kasabasında O'Brien ailesinin bir parçası olarak büyüyen üç kardeşten biridir. Annesiyle çok iyi anlaşan Jack, babasıyla sürekli bir çekişme içindedir. Jack, bir yetişkin olduğunda bile geçmişindeki bu çekişmelerle mücadele eder. Çocukluğunu anlamlandırmaya çalışan Jack, diğer yandan daha büyük varoluşsal sorunlarla boğuşur.

OyuncularBrad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain

Yönetmen: Terrence Malick

12. Janghwa, Hongryeon (2003)

12. Janghwa, Hongryeon (2003)

IMDb: 7.1

Özet: Psikolojik gerilim türünün en iyi örneklerinden biri olan bu film uykularınızı kaçırabilir. Şimdiden uyaralım sizi... İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzluk yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.

Oyuncular: Lim Soo-jung, Jung-ah Yum, Kim Kap-su

Yönetmen: Jee-woon Kim

11. Melankoli (2011) Melancholia

11. Melankoli (2011) Melancholia

IMDb: 7.2

Özet: Yeni evlenen Justin ve Micheal çifti evliliklerini kutlamaka Justine'nin ablasının evinden ihtişamlı bir davet verir. Justine ve ablası Claire birbirinden çok farklı karakterlere sahip iki kız kardeşlerdir. Claire daha sakin ve 'normal' tarafken Justine melankoli ve dramaya eğilimli bir karakterdir. Bir gün, eşine rastlanmadık bir olay gerçekleşir: Melankolia adlı gezegen, güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya yaklaşmaya başlar. Bu kıyametin habercisidir...

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland

Yönetmen: Lars von Trier

10. Küp (1997) Cube

10. Küp (1997) Cube

IMDb: 7.2

Özet: Birkaç yabancı, oraya nasıl gittiklerini asla hatırlamadan kübik hücrelerden oluşan bir hapishanede uyanırlar. Bilim adamı, eski polis, bir öğrenci ve matematik dehası bir gençten oluşan mahkumlar kaçmak için tüm becerilerini kullanmak zorundadır.

Oyuncular: Nicole de Boer, Maurice Dean Wint, David Hewlett

Yönetmen: Vincenzo Natali

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Eraserhead (1977)

9. Eraserhead (1977)

IMDb: 7.3

Özet: Yine tüyler ürpertici bir film yine bir David Lynch klasiği... Eraserhead, birlikte olduğu kadının hamile olduğunu öğrenen bir adamın hikayesini konu ediyor. Henry Spencer, uzun zaman önce yaşadıkları bir ilişki sırasında Mary'nin hamile kaldığını öğrenir ve onu kendi evine getirir. Mary, zamanı geldiğinde doğumu gerçekleştirir ancak dünyaya getirdiği şey insandışı bir yaratıktır.

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Yönetmen: David Lynch

8. Yaşam Şifresi (2011) Source Code

8. Yaşam Şifresi (2011) Source Code

IMDb: 7.5

Özet: Colter Stevens uyanıp gözlerini açtığında kendisini bir banliyö treninde bulur. Ancak işin garibi kendisinde değildir bir başkasının bedenindedir. Bir süre sonra ise tekrar kendi bedenindedir. Bunu garip olayı sağlayan ise devletin geliştirdiği bir programdır. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

Yönetmen: Duncan Jones

7. Kutsal Dağ (1973) The Holy Mountain

7. Kutsal Dağ (1973) The Holy Mountain

IMDb: 7.9

Özet: Son derece ilginç bir konusu olan The Holy Mountain, Mesihvari bir karakterin ruhani bir karakterin zihnine girmesini konu ediniyor. Bu karakterle birlikte oldukça ilginç gezegenlere gidip farklı bir dünyayla karşılaşıyoruz.  

Oyuncular: Alejandro Jodorowsky, Horacio Salinas, Zamira Saunders

Yönetmen: Alejandro Jodorowsky

6. Persona (1966)

6. Persona (1966)

IMDb: 8.1

Özet: Elisabeth Vogler, bir gün aniden sessizliğe bürünür ve asla konuşmaz. Elisabeth'in yakınlarına onun duygusal bir çöküntü yaşadığını söyleyen doktoru, zamana ihtiyacını olduğunu söyler. Bir sahil evine yerleştirilen Elisabeth'e hemşire Anna eşlik eder. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Anna, Elisabeth'e ulaşmak için büyük bir mücadele verir. İki kadın kendilerini garip yakınlaşmanın içinde bulurlar.

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook

Yönetmen: Ingmar Bergman

5. Zindan Adası (2010) Shutter Island

5. Zindan Adası (2010) Shutter Island

IMDb: 8.2

Özet: Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığırından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Sil Baştan Original (2004) Eternal Sunshine of the Spotless Mind

4. Sil Baştan Original (2004) Eternal Sunshine of the Spotless Mind

IMDb: 8.3

Özet: Acı dolu bir ayrılıktan sonra, Clementine, eski erkek arkadaşı Joel'in anılarını zihninden sildirmek için bir yola başvurur. Joel, Clementine'in ilişkilerini unutmak için aşırı uçlara gittiğini keşfettiğinde, o da hafızasını sildirir ve sevdiği kadını yavaşça unutmaya başlar...

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Yönetmen: Michel Gondry

3. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) 2001: A Space Odyssey

3. 2001: Uzay Yolu Macerası (1968) 2001: A Space Odyssey

IMDb: 8.3

Özet: '2001: A Space Odyssey', bir grup primatın ilk defa alet kullanarak evrimin en önemli adımlarından biri olan aklı keşfetmesinden 4 milyon yıl sonrasına uzanan bir uzay gemisinin esrarengiz yolculuğuna odaklanıyor.

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester

Yönetmen: Stanley Kubrick

2. Akıl Defteri (2000) Memento

2. Akıl Defteri (2000) Memento

IMDb: 8.5

Özet: Beyin yakan bir film ile devam ediyoruz. Leonard Shelby, kısa süreli bir hafıza kaybı yaşamıştır. Aynı zamanda karısını öldüren kişilerin peşine düşen Shelby, kafalardan dumanlar çıkartan şeyler yaşayacaktır çünkü hafızası resmen ona oyunlar oynar. Bazen her şeyi net bir şekilde hatırlarken bazen de sadece 2 dakika öncesinde ne yaptığını, nereye gittiğini bile hatırlamaz.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

1. Yıldızlararası (2014) Interstellar

1. Yıldızlararası (2014) Interstellar

IMDb: 8.6

Özet: Bilgi ve beceri yeteneği yüksek olan Cooper, çiftçilik yaparak geçimini sürdürür. İki çocuğuna iyi bir hayat sunmak için elinden geleni ardına koymaz. Bir gün, Cooper'un karşısına hiç ummadığı bir teklif gelir. Canından çok sevdiği ailesinin hatta insanlığın geleceği ve güvenliği için çok zor bir karar alması gerekecektir. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Yönetmen: Christopher Nolan

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
6
4
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dwight

listede donnie darko da olmalıydı!!

tom lee jones

Guzel bir liste,elinize saglik,Triangle+Thirteenth Floor+Donnie Darko+Dark City+Stranger than Fiction+Swimmer+Seven Samurai eklenebilir

Turgay Donmez

gise hasilatlari berbat gorunuyor ya millet aptal yada filimler cok sacma kimse tenezzul edipde gitmiyor