Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanı 7'nin Altında Olsa da Seyir Zevki Kaf Dağı'nın Üstünde Olan 50 Film

etiket IMDb Puanı 7'nin Altında Olsa da Seyir Zevki Kaf Dağı'nın Üstünde Olan 50 Film

EC was here.
23.06.2017 - 13:02 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 15:43

Filmlerin bir kısmı neredeyse hepimizin izlediği filmlerden oluşuyor, puanları 7'nin altında oldukları için serzeniş amaçlı bir hatırlatmadır. Bir kısmı da öneri mahiyetinde listede, izlediğinizde daha fazla puanı hak ettiklerini göreceksiniz. 😌

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Constantine (2005)

1. Constantine (2005)

IMDb: 6.9

Angela Dodson, ikiz kız kardeşi Isabel’in ölümünün bir intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine’den yardım ister. Ölen kadın dindar bir Katoliktir ve Angela, onun kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermemektedir. John, şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen, mistik güçler konusunda belirli bir ün sahibi bir kişidir. John, vaktiyle intihara teşebbüs ederek cehenneme gitmiştir. Sonra dünyaya yeniden gelerek iyi şeyler yapmak sureti ile yeniden Cennete gidebilmeyi umut etmektedir. Isabel’in ölümü vakasına baktığında John, şeytanların, insan dünyasına girmeye çalıştıklarını fark eder ve John’un onlara karşı açtığı savaş, kendisini direkt olarak İblis ile bir çelişkiye yönlendirir.

2. Tesadüf / Serendipity (2001)

2. Tesadüf / Serendipity (2001)

IMDb: 6.9

Sara ve Jonathan bir dükkandaki son eldiveni aynı anda satın almak isteyince tanışırlar. Satın aldıkları eldiven halen kimsenin malı değildir ve kime ait olacağına karar vermek üzere bir kafeye girerler. Sıradan bir sohbet şeklinde başlayan tanışıklık tüm gece sürer. O gece ayrılmak zorundadırlar. Birkaç yıl sonra ikisi de başka insanlarla evlenmek üzeredirler. Ancak akıllarına yıllar önce beraber geçirdikleri güzel akşam gelir. Artık yapılacak tek şey vardır: Birbirlerini bulmak ve yeniden konuşmak...

3. Son Kale / The Last Castle (2001)

3. Son Kale / The Last Castle (2001)

IMDb: 6.9

General Irvin savaş taktikleri konusunda uzmanlaşmış, saygıdeğer bir askerdir. Bir gün hiç hak etmemesine rağmen büyük bir zan altında bırakılıp, güvenlikli bir hapishaneye postalanır. Albay Winter ise Irvin'in kapatıldığı hapishanenin müdürüdür. Mahkumları ıslah edebilmek için oldukça sert metotlar benimsemiştir. Tüm hayatını taktiklerle geçiren Irvin, tüm hapishaneyi koordine edip bu sert adamdan kurtulmak isteyecektir.

4. Aşk Doktoru / Hitch (2005)

4. Aşk Doktoru / Hitch (2005)

IMDb: 6.6

Aşk doktoru Alex Hitchens, erkeklere flört edebilmeleri için yardımcı olarak hayatlarının kadınını bulmalarını sağlamaktadır. Sara, bir New York gazetesinde dedikodu köşe yazarı olarak çalışmaktadır. Her ikisi de karşı cinsler olarak ziyadesi ile donanımlıdırlar. Doğalarının uyumsuzluğuna rağmen Alex ile Sara bir ilişki yaşamaya başlarlar. Sara’nın en son mercek altına aldığı kişi, Alex’in müşterisi çıkınca işler karışmaya başlar.

5. 1408 (2007)

5. 1408 (2007)

IMDb: 6.8

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar. 1408’in gizemi pek de huzur verici değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pearl Harbor (2001)

6. Pearl Harbor (2001)

IMDb: 6.1

Eskiden beri aralarında derin bir dostluk bulunan iki arkadaş, savaşa gitmenin arifesindedirler. İkinci Dünya Savaşı tüm vahşetiyle sürmektedir ve savaşa dahil olan Amerika Birleşik Devletleri, kendi kaderini belirlemek üzeredir. Savaş bu iki insanı da içine katarak, dev bir liman baskınıyla, derin bir vahşet sunacaktır. Savaş her zamanki gibi, görkemli ve kanlıdır.

7. Sınav / Exam (2009)

7. Sınav / Exam (2009)

IMDb: 6.9

Gizemli ve güçlü bir şirket kaliteli bir eleman arar ve en iyisini işe almak için mükemmel bir sınav hazırlar. Katılımcılar bir odaya sokulur ve kendilerine bir kağıt ve kalem verilir. Yönetici, sınav katılımcılarına kuralları anlattıktan sonra tek bir soru olduğunu ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyleyip dışarı çıkar. Ama sorun şudur ki ortada cevap verilecek bir soru yoktur.

8. Gönül Avcısı / L'arnacoeur (2010)

8. Gönül Avcısı / L'arnacoeur (2010)

IMDb: 6.9

Onun işi sevgilinizle aranızda kara kedi olmak; yani ilişkinizi bozmak. Hem bunu para karşılığında profesyonel olarak yapıyor! Alex’in kızını sevgilisinden ayırmak isteyen ebeveynlerin, eski sevgilisini yeni nişanlısının elinden almak isteyenlerin imdadına koşuyor, sizi beraber olmakta ısrar ettiğiniz 'yanlış' insandan derhal kurtarıyor! Kapıdan girip bacadan çıkarak, kılık değiştirerek ya da sizi çaktırmadan baştan çıkartarak mesleğini icra ediyor. 

Juliette ise hayatının aşkını bulduğuna inanan ve onunla kısa süre içerisinde evlenecek genç, güzeli zengin bir kadındır. Fakat babası yüksek zevkleri olan kızı için bu damat adayını asla uygun görmez ve onları ayırması için soluğu Alex'in yanında alır. Alex bu işi seve seve kabul ederken, başına bin türlü belanın geleceğinden habersizdir; hele ki aşkın pençesine bizzat kendisinin düşeceğinden...

9. Ali (2001)

9. Ali (2001)

IMDb: 6.8

Yıl 1964... Cassius Clay azılı rakibi Sonny Liston'ı yener ve boksta dünyanın en iyisi olma unvanını kazanır. Ardından gelen on yıl boyunca ünlü boksör tüm dünya tarafından tanınan efsane bir kişilik haline gelir. Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen efsane boksçu Müslümanlığı seçerek bir kez daha tüm ilgiyi üzerine çeker. O artık Muhammet Ali'dir ve halen daha boks evreninde mucizeler yaratmaktadır, ta ki Vietnam Savaşı'na katılmayı reddedene kadar...

10. Tatil / The Holiday (2006)

10. Tatil / The Holiday (2006)

IMDb: 6.9

Iris Simpkins, Londra’da yaşayan bir gazete köşe yazarıdır. Aynı zamanda meslektaşı Jasper Bloom’a karşılıksız bir aşk beslemektedir. Yılbaşı yaklaşırken Jasper’ın nişanlandığını ve başka bir meslektaşları ile evlenmek üzere olduğunu haber aldığında Iris’in tüm dünyası tepetaklak olur. Diğer yanda Los Angeles’ta yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden sevgilisinden henüz ayrılmıştır ve onu unutmaya çalışmaktadır. Kader bu iki kadının yollarını kesiştirir. Bir İnternet sitesi aracılığı ile yaşadıkları evi takas etmeye karar verirler. Amaçları hayatlarında tamamen bir farklılık yaratmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Wanted (2008)

11. Wanted (2008)

IMDb: 6.7

Şimdilerde Birleşmiş Milletler fahri elçisi olarak Ortadoğu'nun çorak topraklarında gezinen Angelina Jolie ve dudakları, Rus yönetmen Bekmambetov’un son projesi Wanted ile görücüye çıkıyor. Babasının kiralık katil olduğunu öğrenen ve onun izinden gitmeye karar veren heyecanlı bir genç olan Wes, kendisine mesleğin inceliklerini öğretecek olan Fox ve Sloan adlı deneyimli katiller hamiliğinde çalışmaya başlar. Hayatında oldukça başarısız olan ve bu döngüyü kırmak isteyen Wes, Fox’u tanıdığı günden itibaren bakış açısını değiştirerek benliğinin içinde sinsi sinsi dolaşan kızgın ve öfkeli kurdu serbest bırakacaktır. Eğitimli bir suikastçı olmak elbette kolay değildir.

12. Üşütük Popolar / Cool Runnings (1993)

12. Üşütük Popolar / Cool Runnings (1993)

IMDb: 6.9

Jamaica'nın ilk olimpiyat kızak takımının gerçek hikayesinden ilham alan şok edici derecede eğlenceli komedi. Bu takımı destekleyip, onlar için mutlu olduğunuzu ve bağırdığınızı fark edince hiç şaşırmayın!

13. 21 (2008)

13. 21 (2008)

IMDb: 6.8

Amerika'nın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan MIT’de okuyan Ben Campbell’in gözü daha da yükseklerdedir. Tek düşü Harvard Tıp Fakültesinde okumaktır. Okul parasını elde etmek için bursa başvurur, bir yandan da eğitimi için kenara para atar. Bir gün derste öğretmeni Micky Rosa’nın dikkatini çekince, onun 21 takımına girmeye hak kazanır. Altı kişilik öğrenci takımı kart sayımı konusunda uzmanlaştırılmıştır ve bu becerilerini kötüye kullanmaya başlamışlardır. Las Vegas’ın kumarhanelerinde milyonlar kazanmaya başlarlar.

14. Tuzak / Breakdown (1997)

14. Tuzak / Breakdown (1997)

IMDb: 6.9

Seyahat eden bir çiftin arabası büyük bir çölün civarında bozulur. Umutsuzca yardım bekleyen ikili yardım bulmak amacıyla birbirlerinden ayrılırlar. Yokluğun ortasında, birbirlerinden dakikalar geçtikçe daha da uzaklara doğru yol alan çift, kendilerini ne gibi sorunların beklediğinden habersizdir. Karısını çölün ortasında yitiren Jeffrey ‘Jeff’ Taylor, onun izinden gitmeye çabalayacaktır.

15. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

15. Bagger Vance Efsanesi / The Legend of Bagger Vance (2000)

IMDb: 6.7

Hikaye 1931 yılında geçmektedir. Savaş kahramanlarından Rannulph Junuh yeni bir golf sahasının açılış töreninde yapılacak olan 36-delik golf turnuvasına davet edilir. Rannulph eskisi gibi golf oynayamadığını ve paslanmış olduğunu fark edince Bagger Vance'den (Will Smith) yardım ister. Bagger Vance'in yardımlarıyla sadece pasını atmakla kalmaz, hiç bilmediği yeni tekniklerde öğrenmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İnsanlık Yolu / With Honors (1994)

16. İnsanlık Yolu / With Honors (1994)

IMDb: 6.7

Monty (Brendan Fraser) Horward'da son sınıf öğrencisidir. Bitirme tezinin son kısmında bilgisayarı bozulur. Elinde tek kopya olduğu için tezini fotokopiyle çoğaltmak için dışarı çıkar. Mazgaldan geçerken ayağı takılır ve tezi kütüphane binasının alt katına düşer. Tezini almak için aşağıya inen Monty orada yaşayan evsiz Simon(Joe Pesci) ile karşılaşır. Tezi okuyan Simon Monty'nin yazdıklarının saçmalık olduğunu düşünür ve Monty ile bir anlaşma yapar. Kendisine kalacak bir yer ve yemek verecek olan Monty ye her gün bunun karşılığında tezinden bir sayfa verecektir.

17. Raydan Çıkanlar / Derailed (2005)

17. Raydan Çıkanlar / Derailed (2005)

IMDb: 6.6

Charles, aile ve iş yaşamında adeta tükenmiş bir haldedir. Kızlarının hastalığının beklentilerinden ve işi ile mücadele etmekten yorgun düşmüştür. Bir gün Chicago’ya doğru işe giderken trende evli bir kadın olan Lucinda ile tanışır. Aralarında ani bir kıvılcım olur. Çok geçmeden birlikte yemeğe çıkarlar, içki içerler ve vakit geçirirler. Elbette ki bu buluşmalar bir otel odasında nihayetlenir. Ancak tam birbirlerinin kıyafetlerini adeta yırtarcasına çıkartırlarken odaları aniden bir hırsız tarafından kuşatılır. Charles’a vurur, Lucinda’ya tecavüz eder. Charles, ilişkilerinin uygunsuzluğundan ötürü, polise gitmekten kaçınan Lucinda ile anlaşır. Ancak çok geçmeden hırsızın talepleri karşısında direnme gücünü yitirecektir. Charles’ın elinde kalan tek kurtuluş bir noktadan sonra kiralık katil tutmak olacaktır.

18. Cennet Gibi / Just Like Heaven (2005)

18. Cennet Gibi / Just Like Heaven (2005)

IMDb: 6.7

Elizabeth Masterson, San Francisco’da mesleğine kendini adamış bir doktordur ve işinden başka hiçbir şeye vakit bulamaz. İki çocuk sahibi kız kardeşi ile buluşmaya gelirken Elizabeth bir araba kazası geçirir ve komaya girer. Bu sırada eşini yeni kaybetmiş olan David Abbot adındaki bir mimar San Francisco’ya taşınır ve Elizabeth’in dairesini kiralar. O evde yaşarken Elizabeth’in ruhu onu takip etmeye başlar. Genç kadının komadaki bedeni hastanede kalırken ruhu firar etmiştir. Elizabeth kim olduğunu dahil hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Tek emin olduğu, o dairenin kendisine ait olduğudur. Tartışmaya bir son verebilmek için David, onun gerçekte kim olduğunu bulmaya çalışır. Bu işi birlikte yapmaya başladıklarında ise aralarında duygusal şeyler gelişmeye başlar. Aşka düştüklerinde, Elizabeth’in kim olduğunu bulmaları ile aslında kaderin onları bilerek bir araya getirdiğini anlarlar. Dahası Elizabeth halen komadadır.

19. Gitme / Stay (2005)

19. Gitme / Stay (2005)

IMDb: 6.9

Başarılı bir psikiyatrist olan Sam Foster’ın hayal gücü ile gerçeklik arasındaki çizginin bulanıklaştığına şahit oluşu, intihar eğilimli hastası Henry Letham’ın üzerine düşmesi ile meydana çıkacaktır. Sanat alanında çalışan Henry, kendisi gibi sanat dünyasındaki bir takım insanların davranışlarından etkilenerek 21 yaşında intihar etmeyi planlamaktadır. Piskiyatristimiz, kendisini hastasına öylesine adamış durumdadır ki bir noktadan sonra o da gerçekle hayal alemi arasındaki çizgiyi göremez hale gelir. Var olmaya çalıştıkları dünyada her ikisi de gizemli bir hale bürünürler.

20. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

20. 50 İlk Öpücük / 50 First Dates (2004)

IMDb: 6.8

Henry Roth, bir Hawaii cennetinde sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşamakta olan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana denk. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır. Çok geçmeden Henry, genç kadının kısa süreli hafıza sorununun olduğunu fark eder. Lucy her sabah uyandığında yaşadığı önceki günü hatırlamamaktadır. Yine de Henry, bu durumun, kendisine engel teşkil etmesine izin vermemekte kararlıdır. Her yeni günde Lucy’i kendisine bir kez daha aşık edebilmek için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ada / The Island (2005)

21. Ada / The Island (2005)

IMDb: 6.9

Ada, sıra dışı hatta ütopya boyutunda bir toplumda geçmektedir. 21. Yüzyıldayız. Esas kişi Lincoln ile birlikte bu toplumdaki diğer herkesin hedefi “Ada”ya ulaşmaktır ki bunun yolu da büyük çekilişi kazanmaktır. Ancak Lincoln, bir an geldiğinde yaşanan her şeyin bir oyun olduğunu anlar. Hem kendisi hem de diğerleri esasen klondurlar. Yaşatılma amaçları ise, klonları oldukları kişiler için bir tür yedek parça görevi görmektir. Vakti geldiğinde, ait oldukları esas kişilere organ temin edeceklerdir. Bu duruma başkaldırmaya karar veren Lincoln, oradan kaçarak kendilerini yaratanlar ile yüzleşmek ister ve macera başlar.

22. Panik Odası / Panic Room (2002)

22. Panik Odası / Panic Room (2002)

IMDb: 6.8

Meg Altman, kocasından yeni ayrılmış olan bir kadındır. Kocasından aldığı nafaka parasıyla oldukça eski bir ev satın alır. Evi gezerken evin içerisinde özel bir oda fark eder. Bu oda, müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış, güvenli bir mabettir. Odanın içerisindeki monitörlerle evin her tarafı gözlemlenebilmektedir. Meg ve birlikte yaşayacağı kişi olan kızı, istenmeyen bir durum yaşandığı takdirde bu odaya sığınabileceklerdir.

23. Yalancı Yalancı / Liar Liar (1997)

23. Yalancı Yalancı / Liar Liar (1997)

IMDb: 6.8

Los Angeles’lı savunma avukatı Fletcher Reede 5 yaşındaki oğlu Max’in partisine gitmek yerine yalan söylemeyi yeğler. Çünkü patronu Miranda’yla sevişmek gibi önemli bir işle meşguldür. Küçük Max de yaş günü mumlarını söndürürken babasının en azından bir gün boyunca yalan söylememesini diler ve bu dilek işe yarar. Ertesi gün Fletcher, Miranda’nın 'dün akşam nasıldı?' sorusuna, daha iyi tecrübeleri olduğunu söyleyerek cevap verir. İş yerinde sürekli olarak çıkmadığı telefonlara çıkar. İş arkadaşları hakkında ne düşünüyorsa açık açık söyler. Bunlar sadece başlangıçtır.

24. Şeytan Üçgeni / Triangle (2009)

24. Şeytan Üçgeni / Triangle (2009)

IMDb: 6.9

Jess arabasıyla giderken bir martıya çarparak büyük bir trafik kazası geçirir ama bu önemsiz gibi görünen kazanın hayatının gidişatını değiştirdiğinin farkında değildir. Arkadaşlarıyla bir yat gezisine çıkar; içten içe yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünmektedir, ama ne olduğunu bilemez.

Yatları fırtınaya yakalanınca Jess’in içindeki huzursuzluk da artar. Neyse ki, o ve arkadaşları civardan geçen bir gemiye binmeyi başarırlar. Ancak, Jess bu terk edilmiş gemide daha önce de bulunduğuna inanmaktadır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar. Ve bu vahşetin sorumlusu asla tahmin edemeyeceği bir kişidir...

25. Sen Uyurken / While You Were Sleeping (1995)

25. Sen Uyurken / While You Were Sleeping (1995)

IMDb: 6.7

Lucy bekar bir kadındır. Güzel görünümlü Peter ile her sabah metroda göz göze gelmektedir ve ona hayranlığını beslemektedir. Bir gün Peter raylara düşer. Lucy onu kurtarmak için devreye girer. Peter komaya girmiştir ve yanındaki tek kişi Lucy'dir. Peter'ı ziyaret eden ailesi Lucy ile tanışırlar ve Lucy onlara Peter'ın nişanlısı olduğunu söyler. Bir gün Peter'ın kardeşi olan Jack çıkageldiğinde asıl problem baş gösterir. Lucy ve Jack birbirlerine karşı koyulmaz bir biçimde aşık olmuşlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Harika Çocuk / Powder (1995)

26. Harika Çocuk / Powder (1995)

IMDb: 6.5

Jeremy 'Powder' Reed, kendi halinde, albino hastalığı olan bir çocuktur. Ancak diğer çocuklara hiç benzemeyen, tuhaf bir yanı vardır. Bu da kendisinin son derece mistik ve süper güçlere sahip olmasıdır. Bu yetenekleri, içerisinde yaşadığı sıradan toplumun düzenini toptan sarsacak düzeydedir.

27. Click (2006)

27. Click (2006)

IMDb: 6.4

Bir mimar olan Micheal Newman’ın tipik bir orta sınıf ailesi vardır. Sevgi dolu, eşsiz karısı Donna, oğulları Ben ve kızları Samantha ve bir de sabit ziyaretçileri olan kendi ebeveynleri ile mutlu bir yaşamları vardır. Ancak Micheal tam bir işkoliktir. Sürekli stres altında, patronunu tatmin ederek şirkette bir ortaklık payı elde etmek ister. Bu sırada işine fazla önem verdiği için de ailesini ihmal eder. Micheal bir gün uzaktan kumanda satın almak üzere girdiği bir dükkânda tuhaf bir satıcı olan Morty ile tanışır. Morty kendisine hayatını kumanda edebilecek bir kumanda aleti sunar. Micheal aleti çok kullanarak aletin kumandasını kaybeder. Bu sayede hayatının değerini farkına varacaktır.

28. Aile Babası / The Family Man (2000)

28. Aile Babası / The Family Man (2000)

IMDb: 6.7

Jack Campbell, işinde fazlasıyla başarılı olan, zengin ve yakışıklı bir iş adamıdır. Hayatında ne istediyse, neyin olmasını dilediyse bir şekilde onu gerçekleştirmiştir. Bir Noel gecesi, gerçekleşen birtakım tuhaf olayların akabinde kendisini bambaşka bir konumda buluverir. Artık Jack Campbell'ın pek parası yoktur ancak bir ailesi vardır. Jack Campbell, büyük bir korkuya kapılmıştır. Zamanla bu duruma, yeni hayatına alışmaya başlayacaktır.

29. Jumanji (1995)

29. Jumanji (1995)

IMDb: 6.9

Bir kız ve erkek kardeşi eski ve esrarengiz bir masa üstü aile oyununu keşfedip oynamaya başladıklarında, aynı oyun tarafından 25 yıl önce yutulmuş Alan Parrish’in serbest kalmasına sebep olurlar. Yutulduğu zaman onlar gibi bir çocuk olan Parrish şimdi koca bir adamdır.

Oysa oyun bitmemiştir ve önce evleri sonra tüm kasaba oyunun içinden çıkıp gelen muzip maymunlar, yok edici gergedanlar, filler, aslanlar ve her türden hayvan tarafından işgal edilmeye başlanır. Yarım kalan oyunu durdurmanın tek yolu, tabii ki oyunu kazanıp bitirmektir. Peki kahramanlarımız bunu anladıklarında her şey için çok mu geç olmuştur?

30. Patch Adams (1998)

30. Patch Adams (1998)

IMDb: 6.7

Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdır. İyimserliği öyle bir noktadadır ki, bu, etrafındakileri rahatsız etmektedir. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerir. Patch Adams buna sıcak bakar. Ancak öğrenim gördüğü okulu bitirerek bir doktor olmayı da istemektedir. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Bay Evet / Yes Man (2008)

31. Bay Evet / Yes Man (2008)

IMDb: 6.8

Hollywood'un en sevilen komedyenlerinden, mimik ustası, mizah şahikası Jim Carrey'in her zamanki gibi üst seviyede bir performans sergilediği 'Bay Evet', her şeye hayır demeye alışmış Carl Allen’ın komik hikayesi üzerine kurulu, sevimli bir film. Allen, kendi isteğiyle katıldığı bir program sonucunda bir yıl boyunca her soruya cevabı ’’evet’’ olacaktır. Başlangıçta bu durumdan hoşnut gibidir. Çünkü bu kararı sanki hayatını pozitif yönde geliştirmektedir. Ancak bu kararı zaman içinde belaya da ’’evet’’ anlamına gelecektir. Harry Potter serisinin yapımcısı David Heyman’in yapımcılığını üstlendiği ve başrolde usta oyuncu Jim Carrey’nin bulunduğu filmle, kahkahaya evet diyeceksiniz.

32. Mavi Gözlü Dev (2007)

32. Mavi Gözlü Dev (2007)

IMDb: 6.6

En büyük şair Nazım Hikmet beyazperde'de! Türkçe’nin bu en büyük ustası, dilimizin en sevdalısı Türkiye’nin büyük şairi Nazım Hikmet, 1941’den sonra hapishanede geçirdiği dönemle sinema salonlarına konuk oluyor. Komünizm propagandası nedeni ile mahkum edilen Nazım, içeride kulaktan kulağa büyüyen haklı bir üne kavuşur. Dil yeteneği ve muhteşem şiirleri sayesinde yavaş yavaş bir efsane haline dönüşür. Çevresinde şiirinden, ressamlığından feyz alarak genişleyen bir devrimci ve sanatçı arkadaş grubu oluşurken Nazım Hikmet’in aklında olan tek şey çok sevdiği eşi Piraye’dir. Uzun zamandır haber alamadığı karısını çok merak etmektedir. Savaş yıllarının sefaleti iyice kendisini hissettirirken Nazım için yıkım olacak haber de gelmekte gecikmez. Hakkında verilen 28 yıl hapis cezası onaylanmıştır.

33. Bakış Açısı / Vantage Point (2008)

33. Bakış Açısı / Vantage Point (2008)

IMDb: 6.6

ABD başkanı İspanya’dadır. Ortada bir suikast planı söz konusudur ve birileri bu işi araştırmak durumundadır. Bu işten sorumlu olanlar yani Fox ve Quaid iki gizli servis ajanı olark görev yapacaklardır. Yalnız ortada değişik konumlar ve durumlar vardır. Gizli ajanların araştırmaları beş farklı tanık ve beş de farklı hikaye çıkartır ortaya. Bu karışıklık içinde gerçek cevaplara ulaşmak biraz çetrefilli bir yoldan geçecektir haliyle. Ajanlarımız iş başında tüm becerilerini kullanarak çözülmesi gerekenlerin üstesinden geleceklerdir.

34. Rüya / Bimong (2008)

34. Rüya / Bimong (2008)

IMDb: 6.5

Jin, berbat bir rüya görür. Adeta bir kabus olan bu kötü rüya onu derinden etkiler. Çünkü gördüğü rüyasında Jin'in sebep olduğu bir trafik kazası meydana gelmiştir. Gözlerini açıp kendini toparlar toparlamaz içgüdüsel olarak rüyasında gördüğü kaza alanına gider. Bu defa daha fazla dehşete düşecektir. Çünkü geldiği bu yerde kabusundaki gibi bir kazayla karşılaşır. Fakat kazaya Ran adında bir kadın sebep olmuştur. Jin kaza mahallinde Ran’la tanıştığında aralarında bir bağ olduğunu anlar. Ran Jin’in rüya gördüğünde yaptıklarını, gerçek hayatta yapıyordur. Aşk, hafıza, hayal öğelerini insanların doğru kuramadıkları iletişim üzerinden anlatan yönetmen Kim Ki-duk’un on beşinci uzun metrajlı filmi Rüya’da da usta, insan ilişkilerinin yarattığı dramı beyazperdeye taşıyor.

35. Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada (2006)

35. Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada (2006)

IMDb: 6.9

New York’ta yaşayan sade ve naif bir genç kız olan, henüz gazecilikten mezun Andrea Sachs bir işe girer. Güçlü ve sofistike bir kadın olan Runaway Magazin’in acımasız yöneticisi Miranda Priestly'nin ikinci asistanı olarak çalışmaya başlar. Andrea’nın hayali iyi bir gazeteci olmaktır. Söz konusu görev için aslında sıradan bir tarzı olsa da mücadeleci yapısı ile hızla başarı kazanır. Ancak bu durumun da bedelleri vardır. Andy, kendisine uzak gibi görünen Miranda’nın o şatafatlı dünyasında bir yer kazanmıştır ancak önceki dostları ve tüm sevdikleri kendisinden kilometrelerce uzakta kalmış gibidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Cennette Beş Dakika / Five Minutes Of Heaven (2009)

36. Cennette Beş Dakika / Five Minutes Of Heaven (2009)

IMDb: 6.6

Deney, Çöküş ve İstila filmleriyle tanıdığımız Olivier Hirschbiegel’in bu ödüllü filmi, yaşanmış olaylara dayanan çarpıcı ve düşündürücü bir dram. Kuzey İrlanda’nın çalkantılarla dolu yakın tarihini incelerken geleceğe doğru uzanan yolun, kendi geçmişiyle yüzleşmekten geçtiğini anlatan film, 1975 yılında başlıyor. İngiltere’yle birleşme yanlısı Ulster Gönüllüleri’nden 17 yaşındaki Alistair Little, 19 yaşındaki Katolik Jim Griffin’i öldürür. İki hafta sonra Alistair tutuklanarak cezaevine gönderilir. Jim’in 11 yaşındaki kardeşi Joe, cinayetin tanığıdır. Cinayetten 33 yıl sonra, hayalimizde şunu canlandırırız: Katil Alistair’le kurbanın kardeşi Joe karşılaşsalardı ne olurdu?

37. Körlük / Blindness (2008)

37. Körlük / Blindness (2008)

IMDb: 6.5

Bir yanda yaşlanmak bilmeyen dillere destan güzelliğiyle Julianne Moore, diğer yanda, özellikle Motorsiklet Günlükleri'ndeki karizmatik Che karakteriyle gönülleri fethetmiş yakışıklı latin Gael Garcia Bernal; adı belirsiz bir kentte, ne olduğu anlaşılamayan bulaşıcı bir körlük salgınını anlatan film noir'daki ilginç karakterlere hayat veriyorlar. 'Beyaz körlük' olarak tabir edilen bu durumdan etkilenmeyen tek kişi bir göz doktorunun karısı. Yavaş yavaş kentteki tüm yurttaşları etkisi altına almaya başlayan bu belanın yayılışını ve yaşanan kaos ortamını canlı canlı gören doktorun karısı, kendisini ve ailesini bu zor durumdan kurtarmaya çalışır. 2008 Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olarak seçilen Blindness, Nobel Ödüllü José Saramago’nun aynı isimli romanından uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğu ise Tanrı Kent ile çok iyi eleştiriler almış ve en iyi yönetmen dalında Oscar adayı olmuş Fernando Meirelles’e emanet. Garcia Bernal ise, alışıldık sevimli kahraman tiplemelerine bu filmle ara verip bir anti-kahraman modelini başarıyla canlandırıyor.

38. İkili Oyun / Leatherheads (2008)

38. İkili Oyun / Leatherheads (2008)

IMDb: 6.0

Futbol sadece futbol değildir! İşte bunun en büyük ispatı da takımının sponsorunu kaybetmesi üzerine futbol liginin çöküşün eşiğine geldiğini ibretle gören Dodge karakterinin aşk ile futbol arasındaki yakın bağı yaşayarak görmesi sayesinde olacaktır. Dodge, ünlü bir kolej futbolu yıldızını kadroya katılması için ikna etmiştir. Takıma yeni katılan Carter Rutherford hem bir savaş kahramanı olarak, hem de futbol arenasındaki eşi benzersiz süratiyle ünlü olmuş yakışıklı bir sporcudur. Daha önce ana akım medya organlarında görev almış olan Lexie ise Carter hakkındaki şüphelerinin üzerine gider. Dodge, bir yandan takım elemanlarını motive etmeye, adamlarını bir arada tutmaya çalışırken bir yandan da aşık olduğu kadının gönlünü hoş etmeye çabalar. Yakışıklı aktör George Clooney hem başrolü hem de yönetmenlik vazifesini başarıyla yürütüyor.

39. Yankee Zulu / The Pride Of Yankees (1993)

39. Yankee Zulu / The Pride Of Yankees (1993)

IMDb: 6.4

Sevimli Afrika yerlisi kahramanımız Nixau'nun bagajı Hong Kong'da üst düzey bir reklam şirketi yöneticisi olan bayan Carine Lau'nunki ile karışınca kendini Hong Kong'un kalabalık ve gizemli sokaklarında bulur. Nixau fazlasıyla yabancısı olduğu bu çevre ve hayata kendi başına adapte olmaya ve tanımaya çalışırken kanundan kaçar duruma gelince yönetici Carine Lau Hon Kong'da onun koruyucu meleği ve arkadaşı olur.

40. Havuz / Swimming Pool (2003)

40. Havuz / Swimming Pool (2003)

IMDb: 6.7

Gizemli romanların yazarı Sarah Morton, bir süredir Londra’dan yorulmuş ve yeni romanı için ilham arayışı içerisine girmiştir. Yayıncısı John Bosload’dan, kendisinin Fransa’nın güneyi Luberon’daki evinde kalmak üzere bir teklif alır. Bölgenin sezonu olmadığı için sessiz bir ortamdır ve yazara iyi geleceğinden emindir John. Bu harika şehir, telaşsız adımları ile Sarah için son derece canlandırıcı bir motivasyon kaynağıdır. Ta ki bir gece yarısı John’un tembel ve ilgisiz Fransız kızı Julie’nin umulmadık bir biçimde eve gelişine dek. Sarah’nın ciddi ve sağlam çalışma disiplini, Julie’nin pervasızlığı ve seks üzerine kurulu yaşam tarzı ile sarsılır. Aralarındaki etkileşim, huzursuzlukların giderek arttığı, dengelerin bozulduğu bir takım olaylar zincirine sebep olur. Sarah’nın yaratıcılık süreci ile olası bir gerçek hayat cinayeti tehlikeli bir biçimde harmanlanmaya başlar. Fransız yönetmen François Ozon, sevdiği ve alışık olduğu oyuncularla çalışmayı seçmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Ölüm Sessizliği / Dead Calm (1989)

41. Ölüm Sessizliği / Dead Calm (1989)

IMDb: 6.8

Avustralyalı John ve Rae Ingram çifti yakın zamanda gerçekleşen korkunç bir kazada bebeklerini kaybeder. Bu travmatik olayın üstesinden gelebilmek için denizde bir yolculuğa çıkmaya karar veren çift, güneşli, sıradan bir günde batmakta olan bir botla karşılaşır ve kazadan kurtulan tek kişi olan Hughie Warriner'ın yardımına koşarlar. John bu esnada neler olduğunu kendi gözleriyle görmek için kaza yapan bota gider ve kısa sürede bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edip karısını uyarmaya çalışır. Ancak artık çok geçtir. Kazadan kurtardıkları bu yabancı, onları çok daha tehlikeli bir maceranın içerisine sürükleyecektir.

42. Sineklerin Tanrısı / Lord of the Flies (1990)

42. Sineklerin Tanrısı / Lord of the Flies (1990)

IMDb: 6.4

Uçakta yolculuk eden tüm yetişkinlerin hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan bir kazadan kurtulmayı başaran bir grup küçük çocuk, kendilerini buldukları ıssız adada yaşam savaşı vermeye başlarlar. Ancak bu durumda bile ayrılıklar söz konusudur. İkiye ayrılan grup iki farklı lider tarafından yönetilir. Her iki grubun amacı da farklıdır. Bir taraf eğlencesine bakarken diğer taraf hayatta kalmak için çözümler aramaktadır. İki grup lideri arasında başlayan çekişme zamanla büyük bir rekabete dönüşür ve işler korkunç bir noktaya sürüklenir.

Nobel ödüllü William Golding' romanından uyarlanan bu film insanoğlunun içgüdülerine yapılan sıradışı bir yolculuk niteliğinde.

43. 13 üncü Savaşçı / The 13th Warrior

43. 13 üncü Savaşçı / The 13th Warrior

IMDb: 6.6

Ahmet Ibn Fahdlan, yaşadığı 10. yy. uygarlığının en önemli konumdaki birkaç adamından biridir. Oldukça saygıdeğer ve korkulan bir insandır. Bir gün bir kadınla olan ilişkisi ortaya çıkınca Ahmet'in tüm geçmişi bir anda silinir. Ülkesinden sürülerek özel bir göreve atanır. Artık Ahmet'in hayatı değişmiştir. Gittiği yerde kendisiyle konuşmak isteyen askerleri dinler. Onların anlattıklarına göre 13. bir savaşçı aralarına katılmazsa yenilecektirler. Ahmet Ibn Fahdlan'ın seçilmiş kişi olduğuna inanmaktadırlar. Başta buna sıcak bakmayan Ahmet, bir süre sonra onlara katılacaktır. Antonio Banderas, Diane Venora ve Vladimir Kulich'in oyuncu kadrosunu oluşturduğu The 13th Warrior'ın yönetmen koltuğunda John McTiernan'ı görüyoruz.

44. Sonsuz Aşk / Dragonfly (2002)

44. Sonsuz Aşk / Dragonfly (2002)

IMDb: 6.1

Joe Darrow Chicago'nun kalburüstü hastanelerinden bir tanesinde acil servisin başında bir doktor olarak çalışmaktadır. Tıpkı onun gibi bir doktor olan karısı Emily Darrow ise yardım için gittiği Venezüeala'da ani bir trafik kazası sonucu hayata veda etmiştir. Joe hiçbir zaman karısının yapacağı bu yolculuğu tasvip etmemiştir. Karısının ölümü sonrası ise, kendi görüşünde diretip ona engel olmadığı için vicdani bir buhranın içerisine girmiştir. Kazanın üzerinden geçen altı aylık süreye rağmen, zavallı kadının cesedine halen ulaşılamamaktadır.

45. Showgirls (1995)

45. Showgirls (1995)

IMDb: 5.0

Nomi Malone ünlü bir şov kızı olma hayalleri kuran genç ve alımlı bir kızdır. Bu hayalini gerçekleştirmek için Las Vegas'a gitmeye karar veren Nomi bu yolculuğu otostop çekerek tamamlayacaktır. Ancak bu bu hayale giden yol her zaman olduğu gibi türlü tehlikeler ve zorluklarla doludur. Nomi'nin Las Vegas'ın ışıltılı dünyasında striptizci olarak başladığı kariyerinde tanıştığı insanlar ve karşılaştığı durumlar hayal ettiği şov kızına dönüşebilmesini sağlayabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Kabus Gecesi / Jeepers Creepers (2001)

46. Kabus Gecesi / Jeepers Creepers (2001)

IMDb: 6.2

Trish ve Derry, springbreak tatillerini geçirmek üzere ailelerinin yanına döneceklerdir. Ancak bu tatili daha keyifli kılmak adını yolu uzatmaya ve başka türden bir tatil yapmaya karar verirler. Florida'da çatıştıkları tuhaf bir kamyoncu, kamyonuyla onları ana yolun dışarısına atar. Bir süre sonra da aynı kamyoncunun, bir insan cesedini bir kanalizasyona attığını görürler. Trish ve Derry, tatili bir kenara bırakıp olayın altını kazımaya karar verirler. Bu kararları onları pek de memnun etmeyecektir.

47. Koleksiyoncu / The Collector (2009)

47. Koleksiyoncu / The Collector (2009)

IMDb: 6.3

Arkin, kötü bir hastalığa yakalanmıştır: Kumar! Bir gün kumar borcunu ödeyebilmek için şeytana uymaya karar verir. Tesisatçı olarak gideceği bir binayı soyacak ancak evdeki hesabı çarşıda tutmayacaktır. Çünkü bu malikanede onu kötü bir sürpriz beklemektedir. Evde kimsenin olmadığını düşünür ama feci şekilde yanılır. Zira Arkin soymak için zorla girdiği evde, ev halkını esir almış psikopat bir katille yüz yüze kalır.

48. Dokuzuncu Kapı / Ninth Gate (1999)

48. Dokuzuncu Kapı / Ninth Gate (1999)

IMDb: 6.7

Az rastlanan türde bir kitap araştırmacısı olan bir adam satanik ayinlerle ilgili bir metne ait son iki kopyayı ararken doğaüstü güçelerle ilişkili bir komploya dahil olur. Dean Corso, bir takım varlıklı ve özel koleksiyoncular için kitap toplamakla uğraşırken oldukça zor aşamalardan geçer. Boris Balkan için aradığı bu son kitap, söylenenlere göre Karanlıklar Krallığının dokuz kapısını açacak bir el yazmasıdır. Geri kalan iki kopyası Avrupa'dadır. NewYork'tan Toledo'ya, Portekiz'den Paris'e giden yollarda Corso labirent gibi tuzaklarla, vahşi ve gizemli ölümlerle karşılaşır. Kendisini koruyan güçler yardımı ile kendisinden çok daha güçlü bir varlığa karşı adım adım yaklaşmaktadır. Zamanla asıl görevinin bir kitabı bulmaktan çok daha farklı olduğunu anlar.

49. Aşk Yazım / My Summer Love (2004)

49. Aşk Yazım / My Summer Love (2004)

IMDb: 6.7

Bir obsesyon ve aldatmaca, aşk için mücadele ve dünya üzerinde imkansız görünen bir sadakat kavramı. Film, ikin genç kadının bir yaz süresince duygusal ve fiziksel boyutta yaşadıklarının haritasını çıkartıyor. Mona, dışarıdan görünen sivri dilli tutumunun ardında kullanılmayan bir zeka ve boş geçen günlük yaşamının içinde duyduğu bilinmeyen bir özlemle doludur. Tamsin, iyi eğitim almış ancak huyu bozulmuş ve alaycı bir tiptir. Birbirlerinin tamamen zıttı olan bu iki kadın, bu durumu farkında olmakla beraber çok geçmeden bibirlerine doğru çekilir ve kaynaşırlar. Mona’nın ağabeyi Phil, dindar biridir ve kız kardeişini de o yola çekmek ister. Mona’nın tüm düşüncesi ise Tamsin üzerindedir. Ağabeyinin yanından kaçıp Tamsin’e geldiğinde ise ilk baştaki çoşkunun yerinde yeller esmektedir.

50. Şeytan Çarpması / The Exorcism of Family (2005)

50. Şeytan Çarpması / The Exorcism of Family (2005)

IMDb: 6.7

Emily adında genç bir kız öldüğünde herkes, ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkartma ritüelini suçlar. Genç kız, içine şeytan girdiği düşüncesi ile kiliseden yardım talep etmiştir. Peder cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Peder Moore’u temsil eden avukat Erin Bruner ile başlayan yolculuk pek de kolay gelişecek gibi görünmemektedir. Hiç kimse Peder Moore’un söylediklerine inanma eğiliminde değildir. Avukat bu mücadele esnasında kendi mantığı ile dini inanç kavramı arasında sıkışıp kalırken bir çıkış yolu aramayı sürdürecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
553
130
59
54
47
47
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Silahşor

la la land gibi bi saçmalığın 8 üstü bir imdb si olması ve burada bulunan çoğu muazzam filmin 7 nin altında kalması. 2010 öncesi filmlere oy verirken millet ... Devamını Gör

erkan şakar

şu adam sandler in neyini beğeniyolar anlamadım

Eleştirmen

Jumanji efsanedir cidden izlemeyenler izlesin derim.