Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu 'Koronavirüs Timi'ni Tanıttı: 'Daha Az Tokalaşmalı, Daha Az Öpüşmeliyiz'

İmamoğlu 'Koronavirüs Timi'ni Tanıttı: 'Daha Az Tokalaşmalı, Daha Az Öpüşmeliyiz'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını başta olmak üzere, her türlü virüs salgınına karşı önlem amacı ile çalışacak olan mobil hijyen folisunu tanıttı.

İmamoğlu, 'Yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalı ve kullanmalıyız. Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18 araçlık filo, 7 gün 24 saat çalışacak

18 araçlık filo, 7 gün 24 saat çalışacak

Koronavirüs salgınına karşı önlem amaçlı metrobüs duraklarına dezenfektan cihaz koyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu konuda bir adım daha attı.

Koronavirüs başta olmak üzere, tüm virüs salgınlarına karşı önlem olarak 18 araç ve 36 personelle bir mobil tim oluşturan İBB, 7 gün 24 saat özel çalışma yapacak.

Ekipler ayrıca, belediye kapalı alanları dışında Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı sorumluluğunda bulunan cami, cemevi, kilise ve sinagog gibi tüm ibadethanelerinde dezenfeksiyon ve koruyucu tedbirlerin yaygınlaştıracak.

'İETT otobüslerinde 420 personeli görevlendirdik'

'İETT otobüslerinde 420 personeli görevlendirdik'

Yenikapı'da düzenlenen 'Korona Hijyen Tanıtım Etkinliği'nde konuşan Başkan İmamoğlu, İBB olarak konuyu büyük bir hassasiyetle ele aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Metrolarda 100 kişi ile temizlik ve hijyen çalışmalarını 3 düzeyde gerçekleştiriyoruz. Öncelikle kaba temizlik yapıyoruz. Her gün koltuklar ve taban temizliğini deterjanla yapıyoruz. Ardından detaylı temizlik işlemleri gerçekleştiriyoruz. İETT otobüslerinde ise 420 personeli temizlik ve hijyen ile olarak görevlendirdik. Metrobüs istasyonları da benzer şekilde daha sık aralıklarla yıkayıp temizlenmeye başladık. Ortalama üç ayda bir kez detaylı bakım temizliği çalışması yapılmaktadır.'

'Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz. Hatta, bir süre hiç öpüşmemeliyiz'

'Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz. Hatta, bir süre hiç öpüşmemeliyiz'

Koronavirüs salgını nedeniyle, başta ulaşım ve turizm olmak üzere birçok sektörün etkilendiğini belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu virüs ne sınır dinliyor ne de duvar. Ancak her birimizin alacağı tedbir daha önemli. Başta kişisel temizlik ve kişisel tedbir. Sık sık ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamalıyız. Yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalı ve kullanmalıyız. Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz. Hatta, bir süre hiç öpüşmemeliyiz'

Dünya genelinde 100 binden fazla kişiye yayılan yeni nesil koronavirüs salgını nedeniyle, dün Fransa'da yaşayan bir Türk yaşamını yitirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
56
16
7
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Sonra dezenfektan cihazlarını kırmamalıyız!

Deneri

Kim ne derse desin devlet bu virüs işinde ''elinden geleni'' yapıyor. Sınırları kapattı, seferleri durdurdu, okullara dezenfektan yerleştirmesi hızla devam e... Devamını Gör

Emin Ilhan

Ulaşıma da o yüzden dolayı zam yaptınız sanırım başkanım. Ak partinin onca senedir yaptığı ulaşım zammını siz 1 sene olmadan yaptınız. Hadi gelin de bi kucak... Devamını Gör

Özgür

ne alaka simdi amk salağı