Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu: 'Anıtkabir Komutanının Görevden Alınmasının Benimle İlgisi Olduğunu Sanmıyorum'

İmamoğlu: 'Anıtkabir Komutanının Görevden Alınmasının Benimle İlgisi Olduğunu Sanmıyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir Komutanı Albay Cüneyt Rakunt'un görevden alınmasının kendisinin 31 Mart seçimlerinin ardından Anıtkabir'e yaptığı ziyaretten kaynaklı olduğunu sanmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinden hemen sonra, mazbatasını almadan yaptığı ziyaret sırasında Anıtkabir Komutanı olan Albay Cüneyt Rakunt’un, haziran ayı atamalarında görevinden alındığı ve Genelkurmay Karargâhı’nda görevlendirildiği ortaya çıktı. Bu görev değişikliği İmamoğlu'nun tartışmalı ziyareti nedeniyle mi gerçekleşti? İmamoğlu'na bu yöndeki iddialar soruldu. İmamoğlu şöyle yanıtladı: 

 “Bir kere bizim Anıtkabir ziyaretimiz, tümüyle resmi bir ziyaret. Yani bilinmeyen bir tarafı yok. Yazılı. Talep edilmiş. İBB adına, seçilmiş belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin katıldığı bir ziyaret. Orada ne bir tolerans var ne de farklı bir ortam var. Prensiplere uygun, ki kurallar bize daha önceden verildi, gittik ona göre Ata'mızın huzurunda saygı duruşumuzda bulunduk ve Şeref Defteri'ne de İstanbul'un halkı adına cümlelerimizi kurduk. Dolayısıyla ben, buradan kaynaklı bir işlem yapıldığını düşünmüyorum. Bu, sanıyorum ki Savunma Bakanlığı'nın ya da Genel Kurmay'ın bir tasarrufudur diye düşünüyorum. Kanaatim bu yönde. Aksi bir durum varsa, ihtimal üzerinden konuşuyorum, yanlış tabii ki”

"Bu konuda kanaatim net"

"Bu konuda kanaatim net"

İmamoğlu, “Konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ya da bir yetkiliyle görüştünüz mü? Çünkü 2 senede bir olan değişimin, 1 yılda olduğu söyleniyor.' sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: 

“Sayın Çakırözer, tecrübeli bir gazetecilik deneyimine sahip. Elbette ki buna saygı duyuyorum. Ama açıkçası bana, ‘O gün ne yaşadınız' diye bir şey sormadı. Ben de öğlen civarı bunu gazetede okudum. Arkadaşlarıma, ‘Size ulaşan bir husus var mı' diye sordum. ‘Herhangi bir husus ulaşmadı' dediler. Kanaatim bu konuda net. Sayın Çakırözer'le konuşuruz tabii ki. Kendisine sorarım.”

"Komutanla bir diyaloğumuz olmadı"

"Komutanla bir diyaloğumuz olmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu'na, “Komutanla orada bir diyalogunuz oldu mu?” sorusu da yöneltildi. İBB Başkanı bu soruyu da “Hayır. Tamamen kurumsal karşılama, yürüyüşümüz, saygı duruşumuz, ardından deftere düşüncelerimizi yazmamız ve ayrılışımız. Başka hiçbir diyalogumuz olmadı” şeklinde yanıtladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
19
11
8
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
izmirli-deli-35

2023 de Cumhurbaşkanımız sayın Ekrem İmamoğlu olacak Herşeygüzelolacak inşallah rahmetli Muhsin yazıcıoğlu gibi suikaste gitmez tek korkum o Allah başkanımız... Devamını Gör

Tıntın

Ah şu sizin dereyi görmeden paçayı sıvama halleriniz. Markaya verdiğiniz parayı özelliklere verseniz keşke.

Alf

Hala neden bu konu konuşuluyor ? Hasta mısınız binlerce sıkıntı var çözülecek hala bu tip konularla neden vakit kaybettiriliyor anlamıyorum.