Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerine Mantığın mı Duyguların mı Hükmediyor?

etiket İlişkilerine Mantığın mı Duyguların mı Hükmediyor?

Şeboş
08.05.2017 - 17:13

Kimimiz ilişkilerimizi yaşarken tamamen mantığımızla kimimiz ise duygularımızla hareket ederiz. Sen hangi grupsun bakalım mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi başlayalım yeni birisi ile tanıştığın zaman ön yargılı mı davranırsın?

2. Televizyonda bir bağış programına denk geldin önce soruşturur musun yoksa hemen bağışta bulunur musun?

3. Kolay kolay suçluluk duygusuna girer misin?

4. Yeni bir iş teklifi aldın, kabul etmekle ilgili kararında en büyük etken ne olurdu?

5. İnsanlara onlarla ilgili düşüncelerini açık açık söyleyebilir misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "I see dead people"!!!!!!!! Altıncı hissine güvenir misin?

7. Gördüğün rüyalara göre kararlar verdiğin oldu mu hiç?

8. Aşağıdakilerden hangisi sana güçlü duygular hissettirir?

9. Ve son olarak soruyoruz; basit ve sade bir kafeye gitmek için en büyük sebebin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Mantık insanısın!

Aslında tartışılmaması gereken insan tipisin. “Çünkü mantık; o an için olması gereken, duygu ; o an olmasını istediğiniz şeydir” şeklinde düşünüyorsun. Ve tabii bu durum ilişkilerine de yansıyor. Matematik her kapıyı açar ve mantığın sağlam değilse üzerine sağlam inşaatlar yapamazsın diye düşünen bir beynin var senin. Olumlu açıdan bakarsak, duygusal gelişimini tamamlamış insanlar daha çok mantığıyla hareket ederler. Sende duygusal gelişimini tamamlamış bir ustasın. Ama aşkta mantık ne gezer be şekercim. Böyle yaşayabilmek için mangal gibi bir yürek lazım, bu da sende mevcut canım.

Duygularının esirisin!

Her daim sulu gözlü yaşamaya da mahkum bir insansın. Duygusal beynimiz doğduğumuzdan beri bizimle diyorsun. Mantığımızı onunla çalıştırdık, geliştirdik diyorsun. Yaşadıkların asla bolca sahip olduğun hayallerine uymaz. Peki sevgili insan evladım, evet bolca hayallerin var ve bu senin tipik bir özelliğin. Sevdiğin insanlar harika vakit geçirirsin ama olumsuz ve ters kararlar alacağın durumlarda donup kalıyorsun işte. Boş zamanlarında hayal kuruyorsun hatta hayallerinde film kareleri yaratıyorsun falan filan. Bazen bu hayallerin gerçekleşmesine çok yaklaştığın oluyor. Finalde hep çuvallıyorsun ama. Duygularına sahip çıkmanın zamanı gelmiş bence. Gerçeklerle hayallerin finalleri hiç bir zaman aynı olmaz ne yazık ki kuzucum.

Biraz mantığım biraz da duygularım!

Duygu yoksa kararda yok düşüncesindesin. Helal olsun ama ikisinin de dengesini iyi sağlıyorsun. Matematik problemleri dışında her kararıma duygularımı katarım diyorsun. Duygu denince genelde üzüntü, öfkemiz, kahkahamız ya da içimizdeki sevgi gibi duygular geliyor. Duygularımız kararlarımıza yol gösteren rehberlerdir diye düşünüyorsun. Sana göre duygularımız olmadan amaçlarımızı belirlememiz mümkün değil. Hatta bu konuda arkadaşlarınla büyük tartışmalara giriyorsun. Sanırım bunun adı beyin dengesi, takdir ettim seni. Ama ikimizde mavi gözlüyüz (mantık) hem seni çok seviyorum (duygusal) gel evlenelim bebelerimiz de renkli gözlü olsun', gibi bir düşüncen de olmasın bence.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
425
138
107
87
42
30
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?